Verder kijken, meer zien

Het ‘montuur’ van Bij Maarten in Emmen bestaat uit de winkel, maar het gaat uiteindelijk om de inhoud: de glazen. En dat zit hier méér dan goed, want in deze zaak laat je niet ‘even’ je ogen checken. Nee, je krijgt een complete ‘ooggezondheidscheck’. Eigenaar Maarten Mensink gelooft niet in gastvrijheid, maar in ‘gastblijheid’. 

 

Bij Maarten Oogmode oogt ánders. De winkel werd al eens uitgeroepen tot mooiste van Nederland door optiekplatform NanaWoody&John. En de koffiebar had niet misstaan in een metropolische hotellobby. In Emmen wordt gefluisterd dat je hier de lekkerste cappuccino’s van Drenthe kunt scoren. ‘Dan komt die barista-cursus toch nog van pas’, lacht Maarten, die al zijn medewerkers op een koffiecursus heeft gedaan. 

 

[citaat]We willen de leukste én beste optiekzaak van het noorden zijn!’ 

 

  

Theo bij Maarten 

Bij Maarten Oogmode werkt met de gerenommeerde glazen van Essilor en onder meer de montuurlijnen van Cazal, Anne et Valentin, Porsche Design en Garrett Leight. En Maarten is trots om binnenkort de volledige collectie van Theo Eyewear erbij te hebben. ‘We mogen dan weer een fantastisch brillenfestival organiseren.’ 

 

Vrienden 

Maarten over hun ‘ooggezondheidscheck’: 'Bij de meeste optiekzaken meten ze de ogen met kwartjes, wij doen het tot op de honderdste nauwkeurig en ontdekken zo eerder sluimerende kwaaltjes die op den duur problemen kunnen veroorzaken. Je klanten zijn zoals je vrienden: je moet het beste met ze voor hebben en altijd eerlijk zijn.’ 

 

Werk, hobby’s?  

‘In dit vak kun je het verschil maken door geïnteresseerd te zijn en dóór te vragen. Hoe ziet iemands dagelijkse leven eruit? Wat zijn zijn of haar hobby’s? Een klant loopt misschien wel binnen voor een bril, maar als hij veel in de keuken staat als hobbykok, of buiten werkt, wordt hij misschien wel veel gelukkiger van contactlenzen. Sommige consumenten zijn extreem gevoelig voor licht. In dat geval zijn glazen die meekleuren met het daglicht ideaal. Iedereen heeft zo zijn eigen kijkeisen- en wensen.’ 

 

Zorgplan voor kinderen 

Kinderen kijken gemiddeld vier tot vijf uur per schooldag naar een beeldscherm. Maarten vindt dit best zorgelijk, ‘want hun ogen zijn nog niet volgroeid. Om die reden raken steeds meer kinderen bijziend. Daarom bieden wij een speciaal Juniorplan aan, waarbij we kinderogen meten met een Myah-apparaat. Zo kunnen we bepaalde problemen op tijd herkennen en minimaliseren.’ 

 

Blauw licht 

Nog een punt van zorg is de ontwikkeling dat we door het thuiswerken nog meer achter ons beeldscherm zitten dan voorheen. ‘Wat dat beruchte ‘blauwe licht’ op de lange termijn met onze ogen doet, weten we nog niet precies', aldus Maarten. ‘Maar er komen veel klanten met korte termijnklachten bij ons langs, zoals droge ogen. Dan is een beeldschermbril vaak een goede oplossing.’ 

 

 

Klachten van computer-ogen: 

  • Vermoeidheid 
  • Droge ogen  
  • Wazig zien  
  • Hoofdpijn  
  • Jeukende ogen  
  • Drukkend gevoel 
  • Nek/schouderklachten 

 

Last van bovenstaande klachten? Laat je dan eens adviseren over een beeldschermbril.  

Geschreven op

Naar het overzicht

Elegance is an attitude

Grenzeloos, dat is Ameya in Assen. Eigenaresse Jacqueline Barree presenteert een eigen stijl en mix van bekende en onbekende, duurzame merken... Lees meer »

Ode aan De Stijl

Geïnspireerd door Nederland, en in het bijzonder door kunstbeweging De Stijl, bundelden schoenenontwerper Amber Ambrose Aurèle en modeontwerper... Lees meer »

DRESSING UP: HET MAG WEER

De lockdown is voorbij. Mag die joggingbroek dan - eindelijk - uit? Absoluut, zegt Marco van Hall van Mull Castricum. ‘We gaan van ‘dressing... Lees meer »

Mode pagina's vrouwen

Tijd om de wereld opnieuw te ontdekken! De voorjaarscollecties zien er een stuk luchtiger, nostalgischer en feestelijker uit dan de afgelopen... Lees meer »

De vijf vieren

Soms kijkt ze om zich heen en vindt ze het nog steeds onwerkelijk dat het allemaal van haar is. Vijf jaar geleden nam ze samen met haar... Lees meer »

Mannen mode

We gaan weer terug naar het normale leven en dat is aan alles voelbaar. Dit voorjaar hebben we meer dan ooit behoefte aan een veelzijdige... Lees meer »

Great Britain

Voor liefhebbers van hoogwaardige Britse automerken is Klaas & Terlouw in Enter een befaamd adres. Hun gesoigneerde vestiging aan de snelweg... Lees meer »

12,5-jarig jubileum

Dit seizoen heeft voor de winkel en het team een bijzondere start gehad. Na een aantal woelige jaren door de coronacrisis konden we vieren... Lees meer »

Oceaanblauw

Geen wolkje aan de lucht en de zee of zwembad op loopafstand voor een frisse duik. Zomerjurk, bikini, oorbellen en ogen: alles in blauw.... Lees meer »

In de spotlight

Het bruist bij Niek Jansen Mode in Didam. Letterlijk, omdat de champagne altijd koud staat, maar ook vanwege de vele evenementen die de... Lees meer »

Verder kijken, meer zien

Het ‘montuur’ van Bij Maarten in Emmen bestaat uit de winkel, maar het gaat uiteindelijk om de inhoud: de glazen. En dat zit hier méér dan... Lees meer »

De lekkerste olijfolie in de mooiste flessen

‘Ik ben als kind in een ketel met olijfolie gevallen. Anders kan ik mijn fascinatie voor dit vloeibare goud niet verklaren’, aldus Nico... Lees meer »

Bloemrijke hebbedingen

Badlaken Scarlett van Essenza Scarlett is de naam van dit stijlvolle strandlaken van Essenza (100 x 180 cm) vol zomerse bloemen. In Sage... Lees meer »

Nidum: modern design in monumentaal Arsenaal

De verbouwing is nog in volle gang, maar als alles volgens plan verloopt, opent Nidum begin 2021 haar deuren. Het Arsenaal in Grave, ooit... Lees meer »

A little cows dream: een eerbetoon aan de koe in designtassen

Berta. Willem. Keesje. Sjoukje. Dirk; zomaar een greep uit de gele oormerken waaraan de items van Alittlecowsdream direct herkenbaar zijn.... Lees meer »

Designer Efva Atttling | ‘Mijn creatieve antennes staan altijd aan’  

Efva Attling is in Zweden een grootheid. Ze ontwierp de bekende ronde bril voor Iris Apfel, was twaalf jaar topmodel bij Eileen Ford en... Lees meer »

DESIGN | Alex de Witte  

Er zijn veel dingen die Alex de Witte beslist niet wil. Dat is gezien worden als een ontwerper die alleen maar lampen maakt. Daarom heeft... Lees meer »

LUXURY BRANDING | Studio Succes 

Iemand die de website van het Hilversumse Studio Succes bezoekt, krijgt een zwart scherm met gouden letters te zien. Daarop staat het bericht... Lees meer »

Stoer en vrouwelijk  

Na haar eerste carrière als marketingmanager in de IT-industrie startte Wendela de Goederen een high-end badmodemerk: BoxerinBlue. Geïnspireerd... Lees meer »

De Dames van Akkrum

Gratievol Het is opvallend dat Ruud van Doorn en Ineke de Groot nu vaak te horen krijgen dat hun pand zo groot is. Door de verbouwing van... Lees meer »