'Het Grote Vrouwen Onderzoek'

Betrap jij jezelf er weleens op dat wanneer jij wakker wordt jij meteen op jouw mobiel kijkt? Dan ben je namelijk niet de enige! Maar liefst 75,1% van de vrouwen checkt als eerste haar mobiel als zij wakker wordt. Dat blijkt uit een recent onderzoek van EEN Media waarin het dagelijkse leven van de vrouw centraal stond. Aan het onderzoek hebben 2616 vrouwen meegedaan tussen de 15 en 60 jaar.

Dat 75,1% van de vrouwen meteen haar mobiel checkt wanneer zij wakker wordt, is één van de vele resultaten uit Het Grote Vrouwen Onderzoek waar gekeken werd naar een dag uit het leven van de vrouw. Het onderzoek had als doel om te achterhalen hoe de doelgroep zich gedraagt van ’s ochtends tot ’s avonds. De resultaten uit het onderzoek zijn verdeeld over vijf doelgroepen, namelijk: vrouwen tussen de 15 en 25 jaar, vrouwen tussen de 20 en 35 jaar, vrouwen tussen de 20 en 49 jaar, moeders en de doelgroep in zijn algemeen.

Meer nieuws uit social media dan de krant
Tijdens het onderzoek is onder andere gekeken naar het social media gebruik van de vrouwen. Zo geeft 61,1% van de doelgroep tussen de 20 en 35 jaar aan dat zij Facebook het meest gebruiken van alle social media kanalen. Zelfs onder werktijd wordt er geregeld op social media gekeken. 57,7% van de doelgroep moeders geeft namelijk aan dat zij onder werktijd online andere dingen aan het doen zijn dan werken. Zij lezen online het nieuws of zitten op Facebook. Het meest opvallende resultaat is dat 70,3% van alle vrouwen meer nieuws uit social media haalt dan uit de krant of radio.

Mobiel belangrijkste medium
Gezien het feit dat meer dan de helft (52,9%) van de onderzochte vrouwen heeft aangegeven geen dag zonder hun mobiel te kunnen, is het niet zo vreemd dat 75,1% van de vrouwen in de ochtend meteen op haar mobiel kijkt. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat maar liefst 61,9% haar mobiel het meest gebruikt voor internet en geven de vrouwen tevens aan dat 60 tot 80 procent van hun internetbezoek via hun mobiel gaat. Hieruit blijkt dat de mobiel een belangrijk bezit is voor de vrouwen en zij hun mobiel uitvoerig gebruiken in hun online gedrag.

Vaker internet dan vrijen
Naast het online gedrag is er ook gekeken naar de dagelijkse bezigheden van de vrouw. Zo komt er in het onderzoek naar voren dat meer dan de helft (56%) van de vrouwen tussen de 15 en 25 jaar tijdens het winkelen een impulsaankoop doet. Daarnaast blijkt dat zij het avondeten beschouwen als belangrijkste maaltijd van de dag en dat 67,7% van de vrouwen haar doordeweekse avond besteed aan eten en loungen op de bank. Als er vervolgens aan de vrouwen wordt gevraagd wat zij doen voordat zij op een doordeweekse avond naar bed gaan, geeft 59,1% aan dat zij voor het slapen gaan nog op internet zitten via hun mobiel, iPad of laptop. Slechts 2,9% geeft aan dat zij vrijen met hun partner.

In het rapport Het Grote Vrouwen Onderzoek ‘Een dag uit het leven van de Vrouw’ zullen de meest spraakmakende resultaten per doelgroep gepresenteerd worden.

Geplaatst op

Naar het overzicht

Uit 35 jaar Lourens Magazine

Onder het motto ‘mooie mensen, mooie verhalen’ brengen wij reeds gepubliceerde interessante interviews opnieuw onder uw aandacht. Klik hier... Lees meer »

De Spring & Summer editie is UIT!

Weer heerlijk bladeren én lezen in het nieuwste Lourens Magazine, de spring & summer editie 2024. Interessante interviews met o.a. Marlijn... Lees meer »

Lourens Magazine is uit! Waar is deze verkrijgbaar?

Ook nieuwsgierig naar de nieuwe Spring & Summer editie van Lourens Magazine? Interviews met Marlijn Weerdenburg, Kelly & Mara, Karsu en... Lees meer »

PRIMEUR: ‘s Werelds eerste smartphone gemaakt van koolstofvezel 

Carbon Mobile onthult de Carbon 1 MK II: ‘s werelds eerste smartphone gemaakt van koolstofvezel Carbon Mobile, een Duitse start-up en ontwikkelaar... Lees meer »

De beste nieuwsbeelden van 2020

Fotograaf Remko de Waal heeft met zijn foto van een burgemeester die een bloemetje komt brengen in coronatijd de Jos van Leeuwen Fotoprijs... Lees meer »

Vliegende Hollanders heeft een goede start

De eerste aflevering van de nieuwe dramaserie Vliegende Hollanders is zondagavond door ruim 1,2 miljoen mensen bekeken. De serie van AvroTros,... Lees meer »

'Het Grote Vrouwen Onderzoek'

Betrap jij jezelf er weleens op dat wanneer jij wakker wordt jij meteen op jouw mobiel kijkt? Dan ben je namelijk niet de enige! Maar liefst... Lees meer »