Wegsmelten met IJs en Chocolade | Chocolaterie Pierre

Bonbons, ijs, dagelijks verse brownies, muffins, kokosmacronen en uiteraard de wereldberoemde bokkenpoten: Chocolaterie Pierre in Hillegom en Haarlem biedt al 30 jaar traktaties die de zintuigen prikkelen en een mens blij maken.

Het bekende familiebedrijf van Gert en Karin van Soest en hun zoon Jeffrey vervult al drie decennia een belangrijke functie in Hillegom en wijde omtrek. De basis van wat ze maken is vooral plezier. Hun winkels floreren als nooit tevoren en zetten met een uniek assortiment de toon in de wereld van de chocolaterie. Karin: ‘Vanuit heel Nederland worden bestellingen bij ons geplaatst via de webshop. Ook hebben we een dertigtal restaurants en drie supermarkten waaraan we leveren. Maar het belangrijkste blijft voor ons de klant die de winkel binnenstapt voor een doosje bonbons. Dat is en blijft de kern van de winkel. Zien eten, doet eten.’ 

Pure ambacht
Gert: ‘We leggen de lat hoog, wat we maken voldoet aan de hoogste eisen. Dat geldt zowel voor alle bonbons en koek, als de meer dan 20 smaken ijs die we 6 dagen per week maken. Alles wordt met de hand gemaakt, elke dag kleine kunstwerkjes. Het werk is pure ambacht. Smaken bedenken we vooral door om ons heen te kijken, veel uit eten te gaan en trends te volgen. We vragen iedereen die bij ons werkt om zelf met ideeën te komen. Het kan niet gek genoeg zijn. Yuzu bijvoorbeeld is een Japanse citroensoort; vergelijk het met een citroenachtig mandarijntje. We gebruiken die nu in een van onze producten. Als ik les geef op het ROC in Amsterdam krijg ik ook veel informatie van de koks in opleiding. Spek bijvoorbeeld. Daar denk je niet aan bij zoet. Maar ik kan er wel degelijk iets mee. In superkleine blokjes op pure chocolade is dat een feestje.’ 

 

Gezond en eerlijk
Karin: ‘Chocolade interacteert met de vrouwelijke hormonen wist je dat? Het is een gezond product, althans met een hoog cacaogehalte vanaf 70% en mits je niet meer eet dan 15 gram per dag. Het helpt heel goed tegen problemen met hart- en bloedvaten, het houdt je aderen schoon, het helpt je hart sterker maken en dat is vooral door de cacao. Een natuurproduct waarvan we overigens willen dat die op een eerlijke manier bij ons terecht komt. Onze overtuiging proef je in alles.’  

 

www.chocolateriepierre.nl

Geplaatst op

Naar het overzicht

QUALITY LODGINGS | viert jubileum 21 diner

‘QL Hotel of the Year 2024’ Award uitgereikt aan Châteauhotel & Restaurant de Havixhorst Arnhem, dinsdag 18 juni 2024 - Quality Lodgings,... Lees meer »

Optimaal ontspannen | Duin & Kruidberg

Midden in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, nabij Haarlem, bevindt zich Landgoed Duin & Kruidberg. Je stapt er voor even een andere... Lees meer »

Wegsmelten met IJs en Chocolade | Chocolaterie Pierre

Bonbons, ijs, dagelijks verse brownies, muffins, kokosmacronen en uiteraard de wereldberoemde bokkenpoten: Chocolaterie Pierre in Hillegom... Lees meer »

Wonen op het water | Smits Jachtmakelaardij

Geheel in lijn met de opkomende trend van waterwonen ontwaart Smits Jachtmakelaardij een stijgende belangstelling voor schepen als woonruimte.... Lees meer »