Residentie Orkest Den Haag keert dit najaar terug op het podium van het Zuiderstrandtheater

Half maart, toen we in een ‘intelligente lockdown’ gingen, leerder Nederland het Residentie Orkest Den Haag kennen via hun thuis concerteren.

Ze keren dit najaar terug op het podium van het Zuiderstrandtheater met vier bijzondere concerten onder leiding van Antony Hermus, Richard Egarr en Andrew Grams.
Solisten in september en oktober zijn mezzosopraan Barbara Kozelj, sopraan Elizabeth Watts en
de topcellisten Jean-Guihen Queyras en Matt Haimovitz.


Vr 25 sep, 19.00 & 21.00 uur: DVORÁK 8

Voor zijn Achtste symfonie liet Dvořák zich inspireren door de rijke cultuur van het Boheemse land. Het werd een heerlijk ontspannen, warmbloedig werk waarin natuurgeluiden en volksmelodieën uitmonden in een feestelijke finale vol kleur. Op het programma staat verder Ottorino Respighi’s poëtische Il tramonto (de zonsondergang) met mezzosopraan Barbara Kozelj. Het orkest staat onder leiding van Antony Hermus.


Foto vlnr: Elizabeth Watts, Matt Haimovitz, Barbara Kozelj, Jean-Guihen Queyras

Za 17 okt, 19.00 & 21.00 uur: BEETHOVENS EGMONT

Na de zeer succesvolle première werd Beethovens Egmont maar mondjesmaat uitgevoerd. Bij het Residentie Orkest laat dirigent Richard Egarr nu zijn visie horen op de dramatische muziek die Beethoven schreef bij Goethes toneelstuk, het verhaal van de strijd van de Hollandse graaf Egmont tegen de Spanjaarden. Acteur Mark Rietman is de verteller en sopraan Elizabeth Watts, een van de mooiste lyrische stemmen van dit moment, maakt haar debuut.

 

Vr 23 okt, 19.00 & 21.00 uur: 75 JAAR VRIJHEID

Andrew Grams dirigeert het Residentie Orkest bij dit concert in samenwerking met Humanity House dat aansluit bij de viering van 75 jaar vrijheid. Ervaar wat muziek betekent voor vrijheid, solidariteit en medemenselijkheid. Op het programma staan Schumanns virtuoze Celloconcert met de Franse stercellist Jean-Guihen Queyras, de première van een nieuwe compositie van Karmit Fadael en Stravinsky’s Suite De Vuurvogel. Dit indrukwekkende meesterwerk, herzien in 1945, staat symbool voor het nieuwe leven na de donkere oorlogsperiode.

 

Zo 25 okt, 14.15 uur: MEET MATT HAIMOVITZ

Van concertzaal tot openluchtfestival en van Bach tot Jimi Hendrix. Waar of wat cellist Matt Haimovitz ook speelt, hij weet zijn publiek te inspireren en te raken. The New Yorker noemde hem een ‘opmerkelijk virtuoos’. Zijn debuut in Den Haag markeert de Amerikaan met een nieuw celloconcert van de Nederlandse componist Martijn Padding. Verder staan bij het concert olv Andrew Grams een nieuw werk van Karmit Fadael en Stravinsky’s Suite De vuurvogel op het programma.

 

 

 

Residentie Orkest Den Haag website, Facebook, Twitter, YouTube

Geschreven op

Naar het overzicht

Reizen met een goed doel | Avila Foundation

Ontdekkingsreizen met een vakantiegevoel, dat is waar Avila Reizen voor staat. De maatwerkspecialist is 12,5 jaar geleden opgericht door... Lees meer »

Meesterlijk zwart

Zwart. Het was de favoriete kleur van de Spaanse couturier Cristóbal Balenciaga. Een kleur waarin zijn sculpturale en complexe vormentaal... Lees meer »

Qiangli Liang | Solotentoonstelling

Qiangli Liang | Solotentoonstelling 10 september t/m 15 oktober 2022 "Tijdens het schilderen is het alsof ik beweeg over de smalle draad... Lees meer »

Ode aan het Noord-Hollandse landschap

Het Nederlandse landschap verbindt al eeuwen de mens, het water en de natuur. In Noord-Holland brengt men een ‘Ode aan het landschap’ en... Lees meer »

Intense pianoverhalen

De Bulgaars-Nederlandse meesterpianiste Marietta Petkova wist zich de afgelopen tien jaar gesteund door haar levensgezel, geluidstechnicus... Lees meer »

Van pruik tot haarwerk

Begin jaren ’70 was het hot: bijna iedere vrouw had wel een pruik op haar kaptafel staan, voor een alternatief kapsel op een avondje uit.... Lees meer »

Schatkamer van Friesland

De Alma-Tadema kring is een nieuwe vriendenclub van het Fries Museum in Leeuwarden. Een exclusieve groep kunstliefhebbers die Fries erfgoed... Lees meer »

Unzipped wordt verlengd

Het Groninger Museum verlengt The Rolling Stones – Unzipped tot en met 18 april 2021. De verlenging is een uiterste poging van het museum... Lees meer »

4 koppig fenomeen

De reizende tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped is dit najaar in vernieuwde vorm te zien in het Groninger Museum. Muriel Ramuz,... Lees meer »

Unzipped: The Rolling Stones

Fans kijken er al maanden naar uit: de tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped die van 14 november 2020 tot en met 28 februari 2021... Lees meer »