Reizen met een goed doel | Avila Foundation

Ontdekkingsreizen met een vakantiegevoel, dat is waar Avila Reizen voor staat. De maatwerkspecialist is 12,5 jaar geleden opgericht door Hilda Gonzalez en Tim van der Wel. Destijds had dit echtpaar niet kunnen dromen dat zoveel mensen hun reisideeën zouden delen.

Redactie: Marije Smit

Als belevingsspecialist staat duurzaam toerisme bij Avila Reizen centraal. ‘Al sinds de start van ons bedrijf liggen de liefde voor wildlife en de hulp aan vrouwen en kinderen in Venezuela na aan ons hart,’ legt Tim uit. ‘Dat is het land waar Hilda is geboren en wij elkaar hebben ontmoet. Projecten die we al jaren steunen zijn inmiddels volwassen geworden en dat heeft ons geïnspireerd om de Avila Foundation op te richten, waarmee we meer initiatieven over de hele wereld willen ondersteunen. Dat werkt twee kanten op: iets terugdoen voor de bestemmingen die onze klanten bezoeken en tegelijkertijd ervoor zorgen dat onze klanten ook in de toekomst naar zulke plekken kunnen blijven reizen.’

Wederzijds respect

Hilda vult aan: ‘Met onze Avila Foundation ondersteunen we zowel financieel als operationeel kleinschalige, duurzame projecten. We zijn actief betrokken, zodat onze impact binnen kleine gemeenschappen zo groot mogelijk is. Een optimale reisbeleving gaat immers verder dan het bezoeken van de plek alleen. Er is wederzijds respect nodig. Een voorbeeld van zo’n project is het Avila-bos in Botswana. We reduceren de impact van de CO2 die de vliegtuigen uitstoten, door te investeren in een lokale boomkwekerij. Door inheemse boomsoorten te planten bevordert dit initiatief biodiversiteit en wordt bodemerosie voorkomen. De kwekerij biedt tegelijkertijd duurzame werkgelegenheid en educatie voor de lokale bevolking en laat bezoekers de impact van herbebossing in Afrika ervaren.’

Kindercentrum

Het langstlopende project van de Avila Foundation is Casa Blanca, een kindercentrum in de stad Sucre, gelegen in Venezuela waar het al jarenlang onrustig is, vertelt Hilda. ‘Casa Blanca geeft sinds 2019 kansarme kinderen dagelijkse een warme maaltijd, een veilige plek om te spelen en onderwijs. Inmiddels worden honderd kinderen opgevangen. Daarnaast voorzien we in bijzondere zorg. Onlangs is er bijvoorbeeld een kindertherapeut gekomen, om zowel ouders als kinderen te ondersteunen. Het leven in grote armoede geeft vele zorgen en de therapeut kan helpen hun mentale last dragelijker te maken. Het kindercentrum is op dit moment ingericht op kinderen tot 12 jaar. We merken dat de tieners die uitstromen in een grote leegte vallen. Onlangs is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan: er komt een vestiging waar deze kwetsbare groep tieners een veilige toekomst tegemoet kan gaan.’

Water

In Oost-Lombok, Indonesië, steunt Avila Reizen het Sembalun-project dat een lokaal waterprobleem aanpakt, vertelt Tim. ‘De kweekschool Beboka Nursery laat studenten endemische zaden verzorgen van planten die het water in het gebied kunnen vasthouden. Lokale vertegenwoordigers dragen bij aan nazorg en kennisoverdracht. Hilda heeft onlangs nog het project bezocht, studenten ontmoet en gesproken met de gemeenschap over de uitdagingen die er zijn.’

 

Awards

Avila Reizen is dit jaar genomineerd voor de Pure Awards binnen de categorie Community, vertelt Hilda met grote trots. ‘De Pure Awards zijn een erkenning voor bedrijven en projecten binnen het luxury toerisme, die zich inzetten om deze aarde een mooiere plek te maken. Ook hebben we recent twee Vakantie Awards in ontvangst genomen voor Verre Reizen en Sustainability. Dit bevestigt ons dat we onze passie voor reizen willen blijven inzetten voor een positieve verandering in de wereld.’

www.avilafoundation.org

 

 

 

Geschreven op

Naar het overzicht

Dichtbij jezelf blijven | Emma van Muiswinkel

Op de middelbare school ontdekte ze haar liefde voor theater. En haar talent, dat ze niet van een vreemde heeft. Emma van Muiswinkel (30)... Lees meer »

Reizen met een goed doel | Avila Foundation

Ontdekkingsreizen met een vakantiegevoel, dat is waar Avila Reizen voor staat. De maatwerkspecialist is 12,5 jaar geleden opgericht door... Lees meer »

Meesterlijk zwart

Zwart. Het was de favoriete kleur van de Spaanse couturier Cristóbal Balenciaga. Een kleur waarin zijn sculpturale en complexe vormentaal... Lees meer »

Qiangli Liang | Solotentoonstelling

Qiangli Liang | Solotentoonstelling 10 september t/m 15 oktober 2022 "Tijdens het schilderen is het alsof ik beweeg over de smalle draad... Lees meer »

Ode aan het Noord-Hollandse landschap

Het Nederlandse landschap verbindt al eeuwen de mens, het water en de natuur. In Noord-Holland brengt men een ‘Ode aan het landschap’ en... Lees meer »

Intense pianoverhalen

De Bulgaars-Nederlandse meesterpianiste Marietta Petkova wist zich de afgelopen tien jaar gesteund door haar levensgezel, geluidstechnicus... Lees meer »

Van pruik tot haarwerk

Begin jaren ’70 was het hot: bijna iedere vrouw had wel een pruik op haar kaptafel staan, voor een alternatief kapsel op een avondje uit.... Lees meer »

Schatkamer van Friesland

De Alma-Tadema kring is een nieuwe vriendenclub van het Fries Museum in Leeuwarden. Een exclusieve groep kunstliefhebbers die Fries erfgoed... Lees meer »

Unzipped wordt verlengd

Het Groninger Museum verlengt The Rolling Stones – Unzipped tot en met 18 april 2021. De verlenging is een uiterste poging van het museum... Lees meer »

4 koppig fenomeen

De reizende tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped is dit najaar in vernieuwde vorm te zien in het Groninger Museum. Muriel Ramuz,... Lees meer »