Qiangli Liang | Solotentoonstelling

Qiangli Liang | Solotentoonstelling

10 september t/m 15 oktober 2022

"Tijdens het schilderen is het alsof ik beweeg over de smalle draad tussen de tweedeling van perfectie-imperfectie, innerlijk-uiterlijk, onbewogenheid-bewogenheid, passiviteit-activiteit en het voortdurend herstellen van het evenwicht eist al mijn aandacht op, zodat ik noch aan de ene, noch aan de ene, noch aan de andere zijde beland."

Qiangli Liang (Guangzhou, China, 1964) schildert voornamelijk stillevens in de traditie van de zeventiende eeuw. In het werk van Liang is zijn oosterse denkwijze echter zeer nadrukkelijk aanwezig. De kunstenaar studeerde aan de Academie van Beeldende Kunsten in Guangzhou. De uiterlijke onbewogenheid, het denken in collectiviteit en het zoeken naar evenwicht zijn elementen uit de Chinese cultuur die de kunstenaar heeft behouden in zijn verder westerse schilderijen.Op een egale ondergrond, meestal een tafelblad, zijn objecten uitgestald. Het zijn de voorwerpen die we in een klassiek stilleven vinden, zoals fruit, flessen, kruiken, schaaltjes, bloemen, een doos. De voorstelling is gecentreerd en bevat één of meerdere kleuraccenten. We kijken steeds schuin van bovenaf op het tafelblad. Het vlak waarop de objecten zijn uitgestald, is egaal van kleur, evenals de achterwand van de ruimte waarin het zich bevindt. De ruimte is verder niet gedefinieerd. Door de rustige, onopvallende kleuring van de vlakken vallen de voorwerpen des te meer op. Het zijn vrolijk groene limoenen, sensueel rode kersen, dieproze zalm of een heldergroene Chinese bronzen pot, veelal afgebeeld naast een object met een contrasterende kleur. Liang beperkt het aantal kleuren per schilderij om een zekere soberheid te behouden. Het zijn niet zozeer de individuele objecten, maar de verhoudingen tussen de kleuren en vlakken die de compositie interessant maken.Galerie Mokum toont Liangs nieuwste werken in een solotentoonstelling die van 10 september t/m 15 oktober te zien zal zijn!

 

Qiangli Liang | Solotentoonstelling in Galerie Mokum

Te zien van 10 september t/m 15 oktober

Opening zaterdag 10 september | 16u-18u

 

Galerie Mokum

Oudezijds Voorburgwal 334

1012 GM  Amsterdam

www.galeriemokum.com

Geschreven op

Naar het overzicht

Reizen met een goed doel | Avila Foundation

Ontdekkingsreizen met een vakantiegevoel, dat is waar Avila Reizen voor staat. De maatwerkspecialist is 12,5 jaar geleden opgericht door... Lees meer »

Meesterlijk zwart

Zwart. Het was de favoriete kleur van de Spaanse couturier Cristóbal Balenciaga. Een kleur waarin zijn sculpturale en complexe vormentaal... Lees meer »

Qiangli Liang | Solotentoonstelling

Qiangli Liang | Solotentoonstelling 10 september t/m 15 oktober 2022 "Tijdens het schilderen is het alsof ik beweeg over de smalle draad... Lees meer »

Ode aan het Noord-Hollandse landschap

Het Nederlandse landschap verbindt al eeuwen de mens, het water en de natuur. In Noord-Holland brengt men een ‘Ode aan het landschap’ en... Lees meer »

Intense pianoverhalen

De Bulgaars-Nederlandse meesterpianiste Marietta Petkova wist zich de afgelopen tien jaar gesteund door haar levensgezel, geluidstechnicus... Lees meer »

Van pruik tot haarwerk

Begin jaren ’70 was het hot: bijna iedere vrouw had wel een pruik op haar kaptafel staan, voor een alternatief kapsel op een avondje uit.... Lees meer »

Schatkamer van Friesland

De Alma-Tadema kring is een nieuwe vriendenclub van het Fries Museum in Leeuwarden. Een exclusieve groep kunstliefhebbers die Fries erfgoed... Lees meer »

Unzipped wordt verlengd

Het Groninger Museum verlengt The Rolling Stones – Unzipped tot en met 18 april 2021. De verlenging is een uiterste poging van het museum... Lees meer »

4 koppig fenomeen

De reizende tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped is dit najaar in vernieuwde vorm te zien in het Groninger Museum. Muriel Ramuz,... Lees meer »

Unzipped: The Rolling Stones

Fans kijken er al maanden naar uit: de tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped die van 14 november 2020 tot en met 28 februari 2021... Lees meer »