Museadeuren mogen vanaf 1 juni weer open!

Tijdens zijn persconferentie woensdag heeft premier Mark Rutte laten weten dat de musea vanaf maandag 1 juni de deuren weer mogen openen. Dan kun je eindelijk genieten van onze twee nieuwe tentoonstellingen: De tragische reisen 65 jaar Bloemenmeisjes. Achter de schermen zijn we al druk bezig om dit zo verantwoord en veilig mogelijk te laten gebeuren. We zien je graag zo snel mogelijk op of na 1 juni.

In deze week van Nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, staan wij extra stil bij de slachtoffers en nabestaanden van een tragische reis. Bekijk de compilatie video gemaakt door de documentairemaker van de film die op de expositie te zien is. Vanaf de heropening op 1 juni kun je, naast de indrukwekkende verhalen en schilderijen van Henk Pander over de Tweede Wereldoorlog in Haarlem, de hele documentaire bij ons zien. Speciaal voor de tentoonstelling gemaakt door filmmaker Erik Willems en Peter Pander, broer van Henk. Over een verhaal dat niet vergeten mag worden.

  

Stadsbrand Geloof Armoede
De stadsbrand Het geloof Een doorzicht naar de armoede
Onderwijs Sport Muziek
Onderwijs Sport Muziek

 

Geschreven op

Naar het overzicht

Dichtbij jezelf blijven | Emma van Muiswinkel

Op de middelbare school ontdekte ze haar liefde voor theater. En haar talent, dat ze niet van een vreemde heeft. Emma van Muiswinkel (30)... Lees meer »

Reizen met een goed doel | Avila Foundation

Ontdekkingsreizen met een vakantiegevoel, dat is waar Avila Reizen voor staat. De maatwerkspecialist is 12,5 jaar geleden opgericht door... Lees meer »

Meesterlijk zwart

Zwart. Het was de favoriete kleur van de Spaanse couturier Cristóbal Balenciaga. Een kleur waarin zijn sculpturale en complexe vormentaal... Lees meer »

Qiangli Liang | Solotentoonstelling

Qiangli Liang | Solotentoonstelling 10 september t/m 15 oktober 2022 "Tijdens het schilderen is het alsof ik beweeg over de smalle draad... Lees meer »

Ode aan het Noord-Hollandse landschap

Het Nederlandse landschap verbindt al eeuwen de mens, het water en de natuur. In Noord-Holland brengt men een ‘Ode aan het landschap’ en... Lees meer »

Intense pianoverhalen

De Bulgaars-Nederlandse meesterpianiste Marietta Petkova wist zich de afgelopen tien jaar gesteund door haar levensgezel, geluidstechnicus... Lees meer »

Van pruik tot haarwerk

Begin jaren ’70 was het hot: bijna iedere vrouw had wel een pruik op haar kaptafel staan, voor een alternatief kapsel op een avondje uit.... Lees meer »

Schatkamer van Friesland

De Alma-Tadema kring is een nieuwe vriendenclub van het Fries Museum in Leeuwarden. Een exclusieve groep kunstliefhebbers die Fries erfgoed... Lees meer »

Unzipped wordt verlengd

Het Groninger Museum verlengt The Rolling Stones – Unzipped tot en met 18 april 2021. De verlenging is een uiterste poging van het museum... Lees meer »

4 koppig fenomeen

De reizende tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped is dit najaar in vernieuwde vorm te zien in het Groninger Museum. Muriel Ramuz,... Lees meer »