Wintervogels: Aquarellen en observaties van Lars Jonsson

De koude wintermaanden zijn bij uitstek geschikt voor het uitgebreid observeren van vogels. Dat bewijst het nieuwe boek Wintervogels van Lars Jonsson. Wintervogels helpt uitstekend bij een nadere inspectie van welke kleurrijke soorten er dan rondvliegen. In dit unieke boek combineert hij natuur met kunst door zijn persoonlijke observaties van vogels te schetsen in woord en schrift.
 
De gerenommeerde ornitholoog, kunstenaar en schrijver licht in dit boek maar liefst 59 vogelsoorten uit. In zijn eigen stijl vertelt hij over kleuren, gedrag en geluiden en de waardering voor de vogel door de eeuwen heen. De prachtige aquarellen en persoonlijke verhalen maken dit een sfeervol en informatief vogelboek.
 
Koolmezen vliegen heen en weer naar de voedertafel om zonnebloempitten op te halen, ringmussen zitten op hennepzaden te kauwen en gooien afgekeurde zaden in het rond, die dankbaar worden opgepikt door geelgorzen. Als je goed naar buiten kijkt zal je met behulp van het boekWintervogels de Nederlandse natuur nog meer waarderen.
 
 
Auteur: Lars Jonsson | ISBN: 9789021563060 | Prijs: €29,99 | Kosmos Uitgevers
 

Naar het overzicht