Wintervogels: Aquarellen en observaties van Lars Jonsson

De koude wintermaanden zijn bij uitstek geschikt voor het uitgebreid observeren van vogels. Dat bewijst het nieuwe boek Wintervogels van Lars Jonsson. Wintervogels helpt uitstekend bij een nadere inspectie van welke kleurrijke soorten er dan rondvliegen. In dit unieke boek combineert hij natuur met kunst door zijn persoonlijke observaties van vogels te schetsen in woord en schrift.
 
De gerenommeerde ornitholoog, kunstenaar en schrijver licht in dit boek maar liefst 59 vogelsoorten uit. In zijn eigen stijl vertelt hij over kleuren, gedrag en geluiden en de waardering voor de vogel door de eeuwen heen. De prachtige aquarellen en persoonlijke verhalen maken dit een sfeervol en informatief vogelboek.
 
Koolmezen vliegen heen en weer naar de voedertafel om zonnebloempitten op te halen, ringmussen zitten op hennepzaden te kauwen en gooien afgekeurde zaden in het rond, die dankbaar worden opgepikt door geelgorzen. Als je goed naar buiten kijkt zal je met behulp van het boekWintervogels de Nederlandse natuur nog meer waarderen.
 
 
Auteur: Lars Jonsson | ISBN: 9789021563060 | Prijs: €29,99 | Kosmos Uitgevers
 

Naar het overzicht

Zal ík het anders doen?

Vrouwen beheren in veel gezinnen de geldpotjes. Het vakantiepotje, het potje voor als de wasmachine stuk gaat en zelfs een potje onvoorziene... Lees meer »

Signature, een limited edition culinair boek van Restaurant Aan de Poel

Het Amstelveense twee-Michelinsterren restaurant Aan de Poel bestaat in oktober 10 jaar. Ter ere van dit jubileum brengt Aan de Poel in... Lees meer »

Dé gids voor cultuurliefhebbers!

Nederland telt ruim 1000 musea, kastelen, oudheidskamers, dierentuinen en hortussen. Of je nou geïnteresseerd bent in kunst, natuur, archeologie... Lees meer »

Heel Holland Bakt brood

Vandaag verschijnt het langverwachte Heel Holland Bakt brood van Robèrt van Beckhoven. Robèrt is de enige Nederlander die zowel de titel... Lees meer »

Wintervogels: Aquarellen en observaties van Lars Jonsson

De koude wintermaanden zijn bij uitstek geschikt voor het uitgebreid observeren van vogels. Dat bewijst het nieuwe boek Wintervogels van... Lees meer »

Nieuw boek van Jan des Bouvrie

Als zoon van ouders met een interieurwinkel in Bussum wist Jan des Bouvrie (1942) al heel jong waar zijn hart lag: bij het ontwerpen van... Lees meer »

Net verschenen: De wereld volgens Gijp

In het voorjaar van 2016 gebeurde er iets uiterst ingrijpends in het doorgaans zo kalme bestaan van René van der Gijp, iets dat zijn leven... Lees meer »