Intriges in de paardenwereld | Vera Supenea

Eind augustus is op één van de mooiste drafbanen van Europa, Victoria Park Wolvega, de Nederlandse thriller ‘Moordende paardenrace’ gelanceerd. Het voor velen onbekende wereldje rondom gokken en paardenraces blijkt intrigerend voor lezers, want het boek van schrijfster Vera Stupenea is lovend ontvangen.

Redactie: Marije Smit

Het is vierde thriller van de Nederlandse schrijfster. Aan de hoeveelheid prestigieuze trofeeën en bekers te zien draait het in huize Stupenea/Bootsman om paardensport. Op tafel ligt Vera’s nieuwe boek met een schitterende fotocover. De vraag of de schrijfster inspiratie haalt uit haar leven lijkt overbodig. ‘Ik denk dat elke auteur zijn of haar eigen leven als inspiratie gebruikt. Je kunt niet zomaar 70.000 woorden verzinnen. Mijn kinderen en partner zullen scènes herkennen, maar ik heb aan de thriller ook veel fictie toegevoegd. Toen de paardensport via mijn partner - één van de beste paardenfokkers in Europa - in mijn leven kwam, besloot ik een boek over dit onbekende wereldje te schrijven. Ik had zelf nog nooit paardgereden! Laat staan gegokt op paarden. Het mondiale paardencircuit blijkt veel lezers aan te spreken.’

QR-codes
Vera schrijft op een toegankelijke manier via de diverse personages over de paardenwereld. Woorden als ‘pikeur’ en ‘sulky’ worden al lezend heel logisch. ‘In het boek laat ik achter QR-codes meer zien, zodat de lezer aan de hand van foto’s en video’s zich meer kan inleven. Die QR-codes hebben nog een functie; lezen in een boek is geen straf waarbij je mobiel weg moet. Combineer het gewoon’, vertelt Vera. 

Gokken
Vera geeft de lezer ook graag mee dat gokken leuk kan zijn, maar dat je het wel onder controle moet houden. ‘Verlies jezelf niet, zoals Erwin in mijn boek, aan gokken. Dan gebeuren er rare dingen...’ De personages in de thriller zijn in de anderhalf jaar dat Vera aan haar boek schreef voor haar gaan leven. ‘Ik werk ieder personage op een A4 uit, van het uiterlijk tot het levensmotto. Tijdens het schrijven raak ik haast bevriend met sommige personages en worden ze onderdeel van mijn leven. Na het inleveren van mijn boek en na de feedback rondes van Uitgeverij Aspekt moet ik de personages loslaten. Best lastig. Al weet ik wel dat mijn volgende boek zich weer in de paardenwereld af gaat spelen.’ 

9 stappenplan
Wil jij zelf een bloedstollende thriller schrijven, maar weet je niet hoe? Vera leert je in haar online ‘Handleiding tot een succesvolle thriller in 9 stappen’ alles over het bedenken van personages en een plot, over schrijven en publiceren. Ook komt het promoten van je thriller aan bod. Tijdens de volgende Lourens Luxury Events komt Vera Stupenea haar boek signeren én de workshop geven. www.verastupenea.nl

Over Moordende paardenrace
Schrijfster Barbara Admiraal wordt verliefd op een succesvolle paardenfokker. De paardenwereld kent ze niet en ze heeft geen idee in wat voor wespennest ze is beland. Als Barbara verdacht wordt van een moord tijdens een paardenkoers op de drafbaan in Wolvega, staat alles op het spel: haar relatie en zelfs haar leven.

Geplaatst op

Naar het overzicht

Koken is muziek maken | Karsu

Het kookboek Karsu’s Kitchen was in 2023 het bestverkochte kookboek van Nederland. Karsu bewijst hiermee des te meer hoe getalenteerd zij... Lees meer »

Intriges in de paardenwereld | Vera Supenea

Eind augustus is op één van de mooiste drafbanen van Europa, Victoria Park Wolvega, de Nederlandse thriller ‘Moordende paardenrace’ gelanceerd.... Lees meer »

Vera Stupenea met een nieuwe thriller!

Vera Stupenea komt opnieuw met een sensationele thriller! Binnenkort verschijnt ‘Moordende paardenrace’, de nieuwe thriller van thrillerauteur,... Lees meer »

Je brein weer in balans | Charlotte Labee

In de snelle maatschappij waarin we leven krijgt ons brein dagelijks miljoenen prikkels te verwerken, terwijl onze hersenen daar helemaal... Lees meer »

Winterse leestips van Lourens Magazine

Een van deze boeken winnen? Onderstaand de leestips van Lourens Magazine. Wilt u kans maken op één van de onderstaande boeken? Meedoen aan... Lees meer »

Welk boek is jouw must-read?

Welk boek is jouw must-read? Onderstaand de leestips van Lourens Magazine. Wilt u kans maken op één van de onderstaande boeken? Meedoen... Lees meer »

Als iemand die je lief is dementie heeft

Dementie is een van de meest voorkomende ziektes in Nederland. Het is een ‘stille epidemie’, want gek genoeg praten mensen zelden over wat... Lees meer »

Welk boek wil jij mee ìn je koffer?

LEESTIPS Uitwaaien & slapen in een mooi hotel Wakker worden op een Waddeneiland, aan de mooie Belgische en Nederlandse kust, aan een rivier... Lees meer »

Zó op tafel en onweerstaanbaar lekker

De succesvolle Britse foodblogger Ella Mills bewijst met haar nieuwe kookboek Deliciously Ella Snel & Makkelijk hoe simpel het is om plantaardig... Lees meer »

In gesprek met Cécile Ickenroth

In maart van 2020 verscheen Date met een derde, de debuutroman van Cécile Ickenroth (1967). In juli was het boek reeds aan een tweede druk... Lees meer »

Loyale klant kiest ook online voor de lokale boekhandel

In de eerste coronagolf zag boekensite Libris.nl, vertegenwoordiger van meer dan 180 zelfstandige boekhandels, het aantal bezorgbestellingen... Lees meer »

Lees het Lourens Magazine en maak kans

Lees het Lourens Magazine en maak kans op één van de onderstaande boeken. Heb jij het Lourens Magazine herfst & winter 2020/2021 al helemaal... Lees meer »