Welk boek is jouw must-read?

Welk boek is jouw must-read?

Onderstaand de leestips van Lourens Magazine. Wilt u kans maken op één van de onderstaande boeken? Meedoen aan de winactie was mogelijk tot en met zondag 12 december 2021. Met de winnaars is contact opgenomen.

Dag dip

Loopt het leven niet zo lekker? Kleine veranderingen kunnen helpen. Iedereen heeft weleens een dip, een korte periode waarin je niet zo vrolijk en misschien wel somber bent. Je hebt nergens zin in, je slaapt slecht, je kunt je niet meer goed concentreren of je voelt je gewoon niet fit en fijn. Het boek ‘Uit je dip gaan!’ bestaat uit drie delen – de geest, het lichaam en de ziel – en biedt informatie en ervaringen. 


978 90 2158 7035 | € 20,99

Haka voor leiders 

In 'Onverslaanbaar' ontrafelt James Kerr het geheim van ’s werelds meest succesvolle sportteam, de All Blacks uit Nieuw-Zeeland. Kerr onthult 15 krachtige lessen over succes. Beroemd vanwege hun rituele 'haka' voorafgaand aan de wedstrijd, laat het rugbyteam de All Blacks zien dat winnen gaat over mindset en teamspirit, over samen creatieve oplossingen vinden op de moeilijkste momenten. Dit is een boek voor leiders.  

 

978 90 2158 3778 | € 20,99 

Vrolijk modeboek voor kids 

Wie vond de spijkerbroek uit? Waar komt het woord sneaker vandaan? Wat is een crinoline? ‘Mode ABC – van All Star tot zonneklep’ is een verrassend én vrolijk modeboek voor kinderen; van Natasja Admiraal, die óók voor Lourens schrijft. Ontdek de verhalen achter meer dan 250 bijzondere – of juist doodgewone – kledingstukken en accessoires. Van historische mode-items tot de laatste trends op het schoolplein. En van de oer-Hollandse klomp tot de Japanse kimono. 

 

978 94 6262 3590 | € 24,95

Vegan afvallen 

Dit boek is het eerste volwaardige, plantaardige afvalprogramma in Europa. In 12 weken tijd ontdek je hoe je op een gemakkelijke manier gewicht verliest. Je zult ervaren dat je meer energie hebt en lekkerder in je vel zit. Genieten staat centraal. Met meer dan 200 betaalbare en nieuwe recepten, verdeeld over 87 dagmenu’s, laten we je kennismaken met gerechten als courgettelasagne, groentepizza, hartige wentelteefjes en homemade ‘snickers. Allemaal voorzien van voedingswaarden (per recept en per dag), duidelijke bereidingswijzen, boodschappenlijstjes en handige tips. We noemen het expres geen dieet. Het is een programma dat je de handvatten geeft om gezond te eten én je de tools biedt om dit met gemak vol te houden. Met Easy Vegan Weight Loss Plan eet je jezelf energiek en gezond. 

 

978 90 8315 3407 |  44,95

Grensoverschrijdende liefdesgeschiedenis 

Kostas, een Grieks-Cyprioot, en Dephne, een Turks-Cyprioot, ontmoeten elkaar stiekem in de plaatselijke taverne. De stille getuige van deze gelukkige ontmoetingen is een vijgenboom, die midden in dit knusse restaurant staat. Dan breekt de oorlog uit. Kostas wordt naar Londen gestuurd en Dephne blijft achter. Jaren later keert Kostas terug om haar op te zoeken. Ze houden nog steeds van elkaar en hij overtuigt Dephne ervan met hem mee naar Londen te gaan – tegen de wens van haar familie in. 

 

978 90 4682 9134 | € 22,99 

Geheime familiegeschiedenis 

De Amerikaanse familie Sackler staat bekend om omvangrijke donaties aan kunst en wetenschap. De bron van het familiefortuin was jarenlang onbekend, totdat uitkwam dat zij miljarden verdienden aan het produceren en op de markt brengen van de zware pijnstiller OxyContin. Dit verslavende medicijn was de aanjager van de wereldwijde opiatencrisis die honderdduizenden mensen fataal werd. Dit literaire meesterwerk onthult de schokkende waarheid die schuilgaat achter een van de rijkste en meest gesloten families ter wereld. 

 

978 90 4682 9097 | € 34,99 

Troost bij dementie 

In Nederland en Vlaanderen zorgen 500.000 mensen thuis voor een dementerende geliefde. Nóg meer mensen hebben een naaste die aan dementie lijdt. De ziekte heeft veel impact, óók op de omgeving. Waar vind je troost als iemand in je omgeving dementeert? Zijn er inzichten in de schaduw? Wat doet dementie met de manier waarop je leeft en liefhebt? Eveline Helmink gaat persoonlijk en openhartig in op de impact van dementie, met gevoel en zonder de focus op het ziektebeeld. Een troostend boek vol betekenis. 

 

978 90 215 8674 8 | € 22,50

Inkijkexemplaar

Van Oost- naar West-Berlijn 

Julia is acht jaar wanneer ze samen met haar drie zussen door hun moeder wordt meegenomen van Oost-Berlijn naar West-Duitsland. Daar zijn ze Ossies en dus buitenstaanders, wat nog wordt verergerd door de chaotische manier waarop haar moeder het huishouden voert. Als Julia dertien is, is de situatie zo onhoudbaar dat ze naar West-Berlijn vertrekt. Ze ontmoet er haar vader, voor het eerst, en verliest hem meteen weer. Ze doet eindexamen en leert Stephan kennen, haar grote liefde, en verliest ook hem. Als ze zich dit allemaal durft te herinneren, is het nu. 

 

978 90 2845 1896 | € 22,99 

Simpel koken met de Ottolenghi-twist

Of ze nu nieuwe recepten bedenken of thuis voor zichzelf koken, het Ottolenghi Test Keuken-team doet wat we allemaal doen: ze plunderen hun keukenkastjes. Maar dan toveren ze alles wat ze vinden om tot toegankelijke creaties met een ‘Ottolenghi’-twist. Shelf love is de ultieme gids voor romige dromerige hummus, een eenpansroute naar geconfituurde Tandoori kikkererwten en een tomatensalade zoals je die nog nooit gegeten hebt. Dit boek gaat over koken voor onszelf en voor onze gezinnen met minder stress en minder gedoe, maar mét de ‘wow-factor’ van een Ottolenghi-maaltijd. 

 

978 94 6404 0883 | € 24,99 

   

 

Kans maken op het boek van jouw keuze?

Deelname aan deze win-actie was mogelijk tot en met zondag 12 december 2021. Winnaars krijgen een persoonlijk bericht.

Geen actie meer missen van Lourens Magazine? Wordt dan Lourens Member.

Algemene voorwaarden

 

Geplaatst op

Naar het overzicht

Koken is muziek maken | Karsu

Het kookboek Karsu’s Kitchen was in 2023 het bestverkochte kookboek van Nederland. Karsu bewijst hiermee des te meer hoe getalenteerd zij... Lees meer »

Intriges in de paardenwereld | Vera Supenea

Eind augustus is op één van de mooiste drafbanen van Europa, Victoria Park Wolvega, de Nederlandse thriller ‘Moordende paardenrace’ gelanceerd.... Lees meer »

Vera Stupenea met een nieuwe thriller!

Vera Stupenea komt opnieuw met een sensationele thriller! Binnenkort verschijnt ‘Moordende paardenrace’, de nieuwe thriller van thrillerauteur,... Lees meer »

Je brein weer in balans | Charlotte Labee

In de snelle maatschappij waarin we leven krijgt ons brein dagelijks miljoenen prikkels te verwerken, terwijl onze hersenen daar helemaal... Lees meer »

Winterse leestips van Lourens Magazine

Een van deze boeken winnen? Onderstaand de leestips van Lourens Magazine. Wilt u kans maken op één van de onderstaande boeken? Meedoen aan... Lees meer »

Welk boek is jouw must-read?

Welk boek is jouw must-read? Onderstaand de leestips van Lourens Magazine. Wilt u kans maken op één van de onderstaande boeken? Meedoen... Lees meer »

Als iemand die je lief is dementie heeft

Dementie is een van de meest voorkomende ziektes in Nederland. Het is een ‘stille epidemie’, want gek genoeg praten mensen zelden over wat... Lees meer »

Welk boek wil jij mee ìn je koffer?

LEESTIPS Uitwaaien & slapen in een mooi hotel Wakker worden op een Waddeneiland, aan de mooie Belgische en Nederlandse kust, aan een rivier... Lees meer »

Zó op tafel en onweerstaanbaar lekker

De succesvolle Britse foodblogger Ella Mills bewijst met haar nieuwe kookboek Deliciously Ella Snel & Makkelijk hoe simpel het is om plantaardig... Lees meer »

In gesprek met Cécile Ickenroth

In maart van 2020 verscheen Date met een derde, de debuutroman van Cécile Ickenroth (1967). In juli was het boek reeds aan een tweede druk... Lees meer »

Loyale klant kiest ook online voor de lokale boekhandel

In de eerste coronagolf zag boekensite Libris.nl, vertegenwoordiger van meer dan 180 zelfstandige boekhandels, het aantal bezorgbestellingen... Lees meer »

Lees het Lourens Magazine en maak kans

Lees het Lourens Magazine en maak kans op één van de onderstaande boeken. Heb jij het Lourens Magazine herfst & winter 2020/2021 al helemaal... Lees meer »