Signature, een limited edition culinair boek van Restaurant Aan de Poel
Het Amstelveense twee-Michelinsterren restaurant Aan de Poel bestaat in oktober 10 jaar. Ter ere van dit jubileum brengt Aan de Poel in gelimiteerde oplage een culinair inspiratieboek uit onder de titel Signature. In het boek, waarvan 2.000 exemplaren zijn gedrukt, geven chef-kok Stefan van Sprang en maître sommelier Robbert Veuger met hun team en vrienden een kijkje achter de schermen en blikken ze terug op de afgelopen 10 jaar. Iedere cover is door Van Sprang persoonlijk beschilderd, wat het een exclusieve, unieke uitgave maakt. Behalve een schitterend salontafelboek is Signature daarom zeer geschikt als cadeau.
Signature is het tweede boek dat restaurant Aan de Poel uitbrengt. Veuger vertelt: “Een boek maken is iedere keer weer een mooi en spannend proces. We wilden echt de sfeer en dynamiek van Aan de Poel vastleggen. Die wordt gemaakt door onze bijzondere gasten en fantastische team, zij hebben dan ook een hele grote rol in het boek. Zo vertellen vaste gasten over bijzondere of hilarische momenten in het restaurant en komen (oud)medewerkers aan het woord over hun werk. Daarnaast nemen we de lezer mee door onze 10 favoriete ingrediënten en beschrijven we wat er allemaal komt kijken bij het samenstellen van ons maandelijks wisselende zesgangenmenu. En natuurlijk geven we verschillende kijkjes in hoe het er achter de schermen aan toe gaat.”
Team
Een heel team van betrokkenen heeft een klein jaar aan het boek gewerkt. Concept, redactie en vormgeving waren in handen van communicatiehuis Vandenberg in Maarn. Zij hebben het boek ook door vertaald naar een serie indringende videoportretten. Fotograaf Maurice Fransen, één van de grootste talenten van Nederland, heeft de ziel van de culinaire creaties op magistrale wijze in zijn lens weten te vangen en laat de gerechten van de pagina’s af spatten. De interviews en teksten zijn van de hand van copywriter Ralph Edelstein.
Thema's in het boek
Let’s get personal | Chef’s top 10 | Team | #Aandepoel | Juicy details | Table talk | Creating a menu | What friends are for | Time flies when | Not just plates
Over Aan de Poel
Aan de Poel onderscheidt zich door de combinatie van hoogwaardige gastronomie met een laagdrempelige, gezellige ambiance waarin iedereen zich thuis voelt. In 2008 kreeg het restaurant zijn eerste Michelinster, vier jaar later gevolgd door de tweede. Naast de vaste kaart presenteert Chef-kok Stefan van Sprang driewekelijks een nieuw zesgangenmenu. De wijnkaart, samengesteld door Robbert Veuger, biedt ruim 600 keuzes en bevat zowel klassieke topwijnen als verrassende challengers en biedt altijd een perfecte combinatie bij de eclectische gerechten van Van Sprang. Aan de Poel serveert lunch en diner, van dinsdag t/m zaterdag.
Het boek Signature kost € 89,00 en is te koop in het restaurant en via de speciale webshop www.signatureaandepoel.com.
Geplaatst op
Naar het overzicht
Yes!
Het boek ‘Ja, ik wil!’ vertelt de geschiedenis van trouwmode aan de hand van bekende bruiden en hun jurken. Blader langs 250 jaar trouwjurken... Lees meer »
A new look | Dior
Dit boek richt zich niet op de geschiedenis van Dior, maar op de ontwerpen zelf. Mode-experts bespreken meer dan 40 creaties en onderwerpen... Lees meer »
Olympische legende | Pieter van den Hoogenband
Hij is drievoudig Olympisch kampioen, met 3x Olympisch goud, 2x Olympisch zilver en 2x Olympisch brons. Natuurlijk gaat dat niet vanzelf... Lees meer »
Ouder worden | Daphne Deckers
In haar nieuwe boek ‘De kracht van ouder worden’ viert Daphne Deckers alle voordelen van de zogeheten ‘derde’ helft. We kiezen voor positief... Lees meer »
Voor architectuur- en autoliefhebbers
Maak met dit boek in de hand een roadtrip langs iconische Amerikaanse huizen én de unieke auto’s die er perfect bij passen. Aan de hand... Lees meer »
Schoenen en tassen | Fred de la Bretonière
Fred de la Bretonière viert zijn 80e verjaardag met het boek ‘Fred de la Bretonière – Soul for every Sole’. Een prachtig boekwerk waarin... Lees meer »
Met een grote K
In ‘Meesterwerken ontrafeld’ lees je de verrassende verhalen achter twaalf van de meest iconische kunstwerken. Er bestaat veel kunst met... Lees meer »
Fendi-fans
Laat je in ‘Little Book of Fendi’ inspireren door het verhaal achter één van de mooiste en meest bewonderde luxemerken ter wereld. Het familiebedrijf,... Lees meer »
Koken is muziek maken | Karsu
Het kookboek Karsu’s Kitchen was in 2023 het bestverkochte kookboek van Nederland. Karsu bewijst hiermee des te meer hoe getalenteerd zij... Lees meer »
Intriges in de paardenwereld | Vera Supenea
Eind augustus is op één van de mooiste drafbanen van Europa, Victoria Park Wolvega, de Nederlandse thriller ‘Moordende paardenrace’ gelanceerd.... Lees meer »
Vera Stupenea met een nieuwe thriller!
Vera Stupenea komt opnieuw met een sensationele thriller! Binnenkort verschijnt ‘Moordende paardenrace’, de nieuwe thriller van thrillerauteur,... Lees meer »
Je brein weer in balans | Charlotte Labee
In de snelle maatschappij waarin we leven krijgt ons brein dagelijks miljoenen prikkels te verwerken, terwijl onze hersenen daar helemaal... Lees meer »