Net verschenen: De wereld volgens Gijp

In het voorjaar van 2016 gebeurde er iets uiterst ingrijpends in het doorgaans zo kalme bestaan van René van der Gijp, iets dat zijn leven van de ene op de andere dag volledig op z'n kop zette. Niet voor het eerst verbleef bestseller-auteur Michel van Egmond juist gedurende deze periode in zijn directe nabijheid.

Het resultaat is het langverwachte en indringende vervolg op GIJP, het megasucces uit 2012: De Wereld volgens Gijp, een boek om te lachen en te huilen tegelijk. De Wereld volgens Gijp laat de lezer kennismaken met het oude en het nieuwe leven van het media-fenomeen, in een hartveroverend en bij vlagen excentriek relaas over de dood, over de liefde tussen vader en zoon, over humor als er eigenlijk niets te lachen valt, over verlies en schuldgevoel, maar bovenal over de kracht van voetbal als bron van troost. Met belangrijke bijrollen voor onder anderen Ruud Gullit, Dick Advocaat, Jan Boskamp, Rob Jansen, Maarten Spanjer en Mario Been.

De pers over Michel van Egmond:
'Wat Van Egmond ziet, ziet bijna niemand.'- De Volkskrant
'Een begenadigd observator met een even droge als verfijnde stijl.'- Trouw
'De redding van de boekhandel.' - Het Parool
'Man met een gouden pennetje' - Algemeen Dagblad
'Begenadigd schrijftalent'- De Telegraaf

Verder lezen?

Altijd en overal toegang tot onze beste artiken.

Start vandaag

Word Lourens Member

Bent u al Member?

Wachtwoord vergeten?

Naar het overzicht

Loyale klant kiest ook online voor de lokale boekhandel

In de eerste coronagolf zag boekensite Libris.nl, vertegenwoordiger van meer dan 180 zelfstandige boekhandels, het aantal bezorgbestellingen... Lees meer »

Nederland steekt massaal de barbecue aan

Champagne voor Jord Althuizen! In 2010 begon oprichter, eigenaar en pitmaster van Authentiek BBQ Catering bedrijf Smokey Goodness Jord Althuizen... Lees meer »

Zal ík het anders doen?

Vrouwen beheren in veel gezinnen de geldpotjes. Het vakantiepotje, het potje voor als de wasmachine stuk gaat en zelfs een potje onvoorziene... Lees meer »

Signature, een limited edition culinair boek van Restaurant Aan de Poel

Het Amstelveense twee-Michelinsterren restaurant Aan de Poel bestaat in oktober 10 jaar. Ter ere van dit jubileum brengt Aan de Poel in... Lees meer »

Dé gids voor cultuurliefhebbers!

Nederland telt ruim 1000 musea, kastelen, oudheidskamers, dierentuinen en hortussen. Of je nou geïnteresseerd bent in kunst, natuur, archeologie... Lees meer »

Heel Holland Bakt brood

Vandaag verschijnt het langverwachte Heel Holland Bakt brood van Robèrt van Beckhoven. Robèrt is de enige Nederlander die zowel de titel... Lees meer »

Wintervogels: Aquarellen en observaties van Lars Jonsson

De koude wintermaanden zijn bij uitstek geschikt voor het uitgebreid observeren van vogels. Dat bewijst het nieuwe boek Wintervogels van... Lees meer »

Elsje Bruijnesteijn speurt naar vergeten groentes

Elsje Bruijnesteijn heeft haar werk gemaakt van het verzamelen van alles dat eetbaar is in Nederland, zoals wilde kruiden, noten en bessen... Lees meer »

Nieuw boek van Jan des Bouvrie

Als zoon van ouders met een interieurwinkel in Bussum wist Jan des Bouvrie (1942) al heel jong waar zijn hart lag: bij het ontwerpen van... Lees meer »

Net verschenen: De wereld volgens Gijp

In het voorjaar van 2016 gebeurde er iets uiterst ingrijpends in het doorgaans zo kalme bestaan van René van der Gijp, iets dat zijn leven... Lees meer »