Zomertentoonstelling in Galerie Mokum 1 juli t/m 29 juli

Wandel binnen in de warme slaapkamers van Kenny Harris en de levendige terrassen van Nico Heilijgers op de jaarlijkse Zomertentoonstelling van Galerie Mokum. Traditiegetrouw toont de galerie in juli een groepstentoonstelling met werk van zowel bekende als nieuwe kunstenaars. Deze zomer introduceren we onder meer de indringende portretten van de Italiaanse kunstenaar Massimiliano Montaldi, maar er zijn ook warme olieverfschilderijen van Dimitri Desiron en kleurrijke stillevens van Alice De Vlieger te zien. Kortom, een zeer gevarieerde tentoonstelling die tot en met 29 juli te bezoeken is.

Kenny Harris vermengt in zijn schilderijen de zachte tinten van het Noord-Europese licht met de kleuren die hij kent van zijn geboorteplaats Venice, Californië. Hij brengt ze samen in een serie zachte olieverfschilderijen. "I feel that Europe has high cloud cover with more gray light scattering around. It is very inspirational—interesting spaces patinated with age and history, with gray light revealing all the lovely half tones!” - Kenny Harris

Dimitri Desiron neemt ons mee naar buiten, hij laat zien hoe het zomerse licht op de Belgische straten reflecteert. Licht is een belangrijk element in zijn schilderijen en zijn gevoel voor detail drijft hem tot een voortdurende zoektocht naar de verborgen schoonheid van de stedelijke omgeving. Desiron legt de nadruk op de texturen van gevels, staalconstructies en zomerse Belgische straten.

Alice De Vliegher toont de kleurrijke etalages van patisserie zaken. Deze jonge Belgische kunstenares heeft een liefde voor het verbeelden van vrolijke en kleurrijke scènes. In haar schilderijen probeert De Vliegher de schoonheid van zoete gebakjes vast te leggen. Ze wisselt kleine frambozentaartjes af met etalages vol grote slagroomtaarten. Haar werken roepen gevoelens van nostalgie en verlangen op, als een kind dat weer even het gelukkige kind in de snoepwinkel is.

Dit en nog veel meer is van 1 t/m 29 juli te zien in Galerie Mokum.

Opening zaterdag 1 juli 16u - 18u.

Galerie Mokum
Oudezijds Voorburgwal 334
1012 GM Amsterdam

Geschreven op

Naar het overzicht

Dichtbij jezelf blijven | Emma van Muiswinkel

Op de middelbare school ontdekte ze haar liefde voor theater. En haar talent, dat ze niet van een vreemde heeft. Emma van Muiswinkel (30)... Lees meer »

Stoelen weerspiegelen de tijdgeest | RSGA Museum

Veel musea hebben designstoelen in hun collectie. Maar een museum volledig gewijd aan stoelen, dát bestond nog niet in Nederland. Met het... Lees meer »

Hart voor Art

Laren staat bekend als trekpleister voor toeristen. Niet zo vreemd; Laren is een bruisend kunstenaarsdorp waar altijd wat te doen is. In... Lees meer »

De kunst van keramiek

In ‘de Oerprovincie van Nederland’ waar op de Hondsrug verleden, heden en toekomst samenkomen, is één van de oudste aardewerkfabrieken van... Lees meer »

Veel verkocht aan musea en aan trouwe én nieuwe klanten

BIJNA 42.000 BEZOEKERS EN VEEL VERKOCHT OP SUCCESVOLLE PAN AMSTERDAM Amsterdam, 26 november 2023 – Bijna 42.000 kunstliefhebbers, meer dan... Lees meer »

Hedendaagse kunst in plaats van oude meesters in Stedelijk Museum Alkmaar

Stedelijk Museum Alkmaar programmeert hedendaagse kunst. Kunstenaars van verschillende disciplines vullen dit najaar de zalen met video-installaties,... Lees meer »

Kunstdetective Arthur Brand vindt overal ter wereld gestolen kunst terug

Kunstdetective Arthur Brand vindt overal ter wereld gestolen kunst terug. Hij beweegt zich tussen maffiabazen en politiekorpsen en zit aan... Lees meer »

3D-kunstenaars werken in Leeuwarden aan een ode aan Escher

Op 17 juni 2023 is het precies 125 jaar geleden dat één van de beroemdste Leeuwarders aller tijden werd geboren: Maurits Cornelis Escher.... Lees meer »

Zomertentoonstelling in Galerie Mokum 1 juli t/m 29 juli

Wandel binnen in de warme slaapkamers van Kenny Harris en de levendige terrassen van Nico Heilijgers op de jaarlijkse Zomertentoonstelling... Lees meer »

Famous

Brigitte Bardot, David Bowie, Kate Moss, Marlene Dietrich en Roger Moore: weinig fotografen hebben zoveel muzieklegendes, filmsterren, mode-iconen... Lees meer »