Veel verkocht aan musea en aan trouwe én nieuwe klanten

BIJNA 42.000 BEZOEKERS EN VEEL VERKOCHT OP SUCCESVOLLE PAN AMSTERDAM

Amsterdam, 26 november 2023 – Bijna 42.000 kunstliefhebbers, meer dan de afgelopen tien jaar en ruim 11% meer dan vorig jaar, bezochten PAN Amsterdam. Mark Grol, algemeen directeur PAN Amsterdam: "We zijn blij met dit bezoekersrecord van de afgelopen tien jaar, want dat is ook voor de 125 galeriehouders in deze tijd zeker niet vanzelfsprekend. Net zo belangrijk is dat de stemming onder zowel deelnemers als bezoekers zeer positief was, en dat er veel is verkocht. Niet alleen aan verschillende musea die hun aanbod verrijkten met spectaculaire stukken, maar ook aan trouwe én nieuwe verzamelaars uit binnen- en buitenland. De 45 presentaties over uiteenlopende kunstonderwerpen op PAN Podium trokken veel belangstelling. Deze 36e editie van de beurs voor kunst, antiek en design was in alle opzichten zeer geslaagd en we kijken dan ook met vertrouwen uit naar de volgende editie van zondag 24 november tot en met zondag 1 december 2024."

Spectaculaire verkopen
De belangstelling van het publiek was breed, van hedendaagse kunst, design en fotografie tot oude meesters, antiek en sieraden. Zo verkocht Endlich Antiquairs drie hedendaagse zilverwerken van Daan Brouwer aan het Drents Museum in Assen. Kunstgalerij Albricht verkocht topstukken van onder meer Jan Sluijters, Carel Willink en Leo Gestel, de laatste aan een anonieme weldoener die het kocht voor museum Singer Laren. Floris van Wanroij verkocht het paneeltje dat hij ontdekte met het enige portret van Justinus van Nassau, de buitenechtelijke zoon van Willem van Oranje. Ook andriesse – eyck galerie was tevreden en verkocht goed, waaronder drie werken van Diana Scherer en twee monumentale werken van Koen Taselaar.

De ongetwijfeld jongste kunstverzamelaar kwam bij Rondom 1920: een 9-jarig jongetje kocht er een zilveren theeduimpje van J.A. de Haas uit 1803 voor € 200,-, waarvoor hij een jaar lang had gespaard nadat hij het op de vorige PAN had gezien.

Volgende PAN Amsterdam van 24 november tot en met 1 december 2024
De 37e editie van PAN Amsterdam is van zondag 24 november tot en met zondag 1 december 2024 in RAI Amsterdam. Elk jaar tonen kunsthandelaren, antiquairs en galeriehouders hun beste stukken op het gebied van kunst, antiek en design en samen staan ze garant voor een veelzijdig, hoogwaardig en internationaal kunstaanbod. Zie www.pan.nl

Geschreven op

Naar het overzicht

Dichtbij jezelf blijven | Emma van Muiswinkel

Op de middelbare school ontdekte ze haar liefde voor theater. En haar talent, dat ze niet van een vreemde heeft. Emma van Muiswinkel (30)... Lees meer »

Stoelen weerspiegelen de tijdgeest | RSGA Museum

Veel musea hebben designstoelen in hun collectie. Maar een museum volledig gewijd aan stoelen, dát bestond nog niet in Nederland. Met het... Lees meer »

Hart voor Art

Laren staat bekend als trekpleister voor toeristen. Niet zo vreemd; Laren is een bruisend kunstenaarsdorp waar altijd wat te doen is. In... Lees meer »

De kunst van keramiek

In ‘de Oerprovincie van Nederland’ waar op de Hondsrug verleden, heden en toekomst samenkomen, is één van de oudste aardewerkfabrieken van... Lees meer »

Veel verkocht aan musea en aan trouwe én nieuwe klanten

BIJNA 42.000 BEZOEKERS EN VEEL VERKOCHT OP SUCCESVOLLE PAN AMSTERDAM Amsterdam, 26 november 2023 – Bijna 42.000 kunstliefhebbers, meer dan... Lees meer »

Hedendaagse kunst in plaats van oude meesters in Stedelijk Museum Alkmaar

Stedelijk Museum Alkmaar programmeert hedendaagse kunst. Kunstenaars van verschillende disciplines vullen dit najaar de zalen met video-installaties,... Lees meer »

Kunstdetective Arthur Brand vindt overal ter wereld gestolen kunst terug

Kunstdetective Arthur Brand vindt overal ter wereld gestolen kunst terug. Hij beweegt zich tussen maffiabazen en politiekorpsen en zit aan... Lees meer »

3D-kunstenaars werken in Leeuwarden aan een ode aan Escher

Op 17 juni 2023 is het precies 125 jaar geleden dat één van de beroemdste Leeuwarders aller tijden werd geboren: Maurits Cornelis Escher.... Lees meer »

Zomertentoonstelling in Galerie Mokum 1 juli t/m 29 juli

Wandel binnen in de warme slaapkamers van Kenny Harris en de levendige terrassen van Nico Heilijgers op de jaarlijkse Zomertentoonstelling... Lees meer »

Famous

Brigitte Bardot, David Bowie, Kate Moss, Marlene Dietrich en Roger Moore: weinig fotografen hebben zoveel muzieklegendes, filmsterren, mode-iconen... Lees meer »