Stap voor stap afscheid nemen

De TOLAD staf (Totem Of Life And Death) is een Nederlandse noviteit waarmee nabestaanden de as van een overleden dierbare stap voor stap kan verspreiden. Behalve de elegante uitstraling zorgt de staf-urn ervoor dat het verspreiden van as bovendien gemakkelijker is dan wanneer men een traditionele urn gebruikt. De as wordt automatisch en gelijkmatig stap voor stap verspreidt over een route van ongeveer 2 km. Via een app kan men de gelopen route bijhouden en plaatsen op een eigen persoonlijke (beveiligde) herdenkings-webpagina. Hij is in diverse kleuren te koop en is bovendien eenvoudig te personaliseren met teksten, tekeningen en foto’s.

Het verstrooien van as krijgt een geheel nieuwe betekenis. Niemand hoeft zich druk te maken om de ongemakkelijke taak van het verspreiden van de as. De staf (1,65 m lang, 6 cm breed) gaat bij een wandeling van de nabestaanden van hand tot hand en herinneringen, gedachten en verhalen worden gedeeld. Met elke stap wordt een beetje as automatisch verstrooid, wat de staf ook lichter maakt: het loslaten wordt letterlijk voelbaar.

Eigentijds ritueel
Het verspreiden van as wordt een ritueel waarbij respect, aandacht en betrokkenheid centraal staan. Via de app kan de gelopen route worden bijgehouden en op een persoonlijke en beveiligde herdenkingspagina worden geplaatst. Zo kan men de wandeling nog herbeleven en zal de wandeling onvergetelijk worden. Op deze pagina kunnen de nabestaanden ook teksten, foto's, filmpjes, muziek plaatsen.

Persoonlijk design
De staf-urn is volledig te personaliseren. Niet alleen qua kleur, maar ook met teksten, foto's en tekeningen. Na de wandeling kan men er met verschillende accessoires een herdenkingsmonument van maken. Op 1 januari lanceert het Nederlandse bedrijf Cycle of Rituals de TOLAD in Nederland. Hij is te koop (€ 490,-) via de website, diverse crematoria en bij meer dan honderd uitvaartondernemers. Meer informatie op de website www.tolad.eu.

 

 

Geschreven op

Naar het overzicht

Spiegelende schatkist

Alsof er een UFO was geland in het centrum van stad. Dat is hoe veel Rotterdammers de komst van Depot Boijmans van Beuningen hebben ervaren.... Lees meer »

The Beauty of Fine Art

In ‘The Beauty of Fine Art’ neemt kunsthistorica en kunsthandelaar Babette Claassen je mee in de bijzondere wereld van kunst. Van museumbezoek... Lees meer »

Cultuur- en kunstdagen

Wil jij twee entreetickets winnen? Ga naar www.lourens.nl/cultuuragenda Art Rotterdam Wil je naar de meest gerenommeerde beurs voor hedendaagse... Lees meer »

Expressie met één lijn

Kunstenaar Niels Kiené, alias Salventius, staat bekend om zijn minimalistische portretten. Tekeningen die steevast zijn opgebouwd vanuit... Lees meer »

Masterly

Dutch Design in Milaan Voor het vijfde achtereenvolgende jaar vormde het prachtig gerestaureerde Palazzo Francesco Turati (1876) in Milaan... Lees meer »

De kunst van wintersport in de sneeuw van Ischgl

Kunst en wintersport gaan vanaf nu weer hand in hand op de pistes van Ischgl. Tijdens de sneeuwsculptuurwedstrijd "Shapes in White", die... Lees meer »

Art Rotterdam 2022

Art Rotterdam 2022: 23ste editie verplaatst naar 19 t/m 22 mei Art Rotterdam zal dit jaar plaatsvinden in het voorjaar van 19 t/m 22 mei... Lees meer »

Schilderen met licht

Niets is wat het lijkt in de dromerige, gestileerde portretten van Ewa Cwikla. De in Polen geboren fotografe zoekt altijd naar emotie en... Lees meer »

200 jaar kunst in Haarlem

Herman Justus Kruyder, De brief, c. 1926 Frans Hals Museum, Haarlem Foto Tom Haartsen Emilio Sanchez Diaz, De brief, 2021 Foto Rob Ouwerkerk... Lees meer »

Multitalent Silvia Martes wint Theodora Niemeijer Prijs 2021

Beeldend kunstenaar en multitalent Silvia Martes wint de Theodora Niemeijer Prijs 2021. Deze enige Nederlandse beeldende kunstprijs speciaal... Lees meer »