Hart voor Art

Laren staat bekend als trekpleister voor toeristen. Niet zo vreemd; Laren is een bruisend kunstenaarsdorp waar altijd wat te doen is. In het historische centrum zijn talrijke winkels en gezellige horecagelegenheden. Ook op het gebied van musea en kunst kun je er je hart ophalen. Ben je van plan om naar Laren te gaan? Zet galerie Art Center Horus dan zeker op je to-do-list.

Redactie: Judith Munster

Eén van de kunstparels in Laren is Art Center Horus. In deze prachtige lichte galerie, gelegen aan een charmante winkelstraat, komen kunstwerken optimaal tot leven. ‘We tonen hedendaagse kunstwerken die verrassen, ontroeren en verblijden’, vertelt galeriemanager Amanda Valkenburg. ‘Een persoonlijke relatie met de kunstenaars vinden we heel belangrijk. Zo kunnen we het verhaal achter het kunstwerk beter overbrengen aan de klant.’

Ontdekken
Art Center Horus is altijd in beweging. De kunstwerken worden regelmatig verwisseld zodat bezoekers steeds iets nieuws kunnen ontdekken. Hierbij wordt nauw samengewerkt met de vestigingen van Art Center Horus in het Belgische Knokke en Sint-Martens-Latem. Ook worden er geregeld vernissages en events georganiseerd, vaak met life performances van de kunstenaars. ‘Op zaterdag 16 september konden bezoekers bijvoorbeeld Rietje Geurts, Ans Pullens en Jeroen Paulussen aan het werk zien’, vertelt Don Story, eveneens galeriemanager. 

Bezoeken
Wil je ook geraakt worden door de kunstwerken bij Art Center Horus? Dat kan op woensdag tot en met zaterdag, op koopzondagen en op afspraak. Don Story en Amanda Valkenburg staan klaar om je te ontvangen en begeleiden in de beleving en zoektocht naar kunst. Check de actuele openingstijden en events op www.artcenterhorus.com

Rietje Geurts
Al ruim veertig jaar maakt Rietje Geurts levendige bronzen beelden. In haar Limburgse atelier boetseert ze geduldig, dag in dag uit, haar bijzondere beelden tot leven. De ene keer verschijnt er een dansend paar, de andere keer een rijzige smalle gestalte. Wat Rietje ook creëert: de liefde spat eraf. Haar kunstwerken doen ieders hart smelten.

Ans Pullens
De wind die door een gewas waait, is de inspiratie geweest voor Ans Pullens om een abstracte weergave in porselein te maken. Honderden elementen van porselein zijn met de hand gevormd en daardoor allemaal anders. Deze 3D sculpturale keramische schilderijen laten een spel zien van licht en schaduw dat door verandering van licht gedurende de dag blijft boeien. De verschillende posities waarin de elementen zijn bevestigd, de lichtval en de stand van waaruit je naar het werk kijkt, blijven verwonderen.

Geschreven op

Naar het overzicht

Dichtbij jezelf blijven | Emma van Muiswinkel

Op de middelbare school ontdekte ze haar liefde voor theater. En haar talent, dat ze niet van een vreemde heeft. Emma van Muiswinkel (30)... Lees meer »

Stoelen weerspiegelen de tijdgeest | RSGA Museum

Veel musea hebben designstoelen in hun collectie. Maar een museum volledig gewijd aan stoelen, dát bestond nog niet in Nederland. Met het... Lees meer »

Hart voor Art

Laren staat bekend als trekpleister voor toeristen. Niet zo vreemd; Laren is een bruisend kunstenaarsdorp waar altijd wat te doen is. In... Lees meer »

De kunst van keramiek

In ‘de Oerprovincie van Nederland’ waar op de Hondsrug verleden, heden en toekomst samenkomen, is één van de oudste aardewerkfabrieken van... Lees meer »

Veel verkocht aan musea en aan trouwe én nieuwe klanten

BIJNA 42.000 BEZOEKERS EN VEEL VERKOCHT OP SUCCESVOLLE PAN AMSTERDAM Amsterdam, 26 november 2023 – Bijna 42.000 kunstliefhebbers, meer dan... Lees meer »

Hedendaagse kunst in plaats van oude meesters in Stedelijk Museum Alkmaar

Stedelijk Museum Alkmaar programmeert hedendaagse kunst. Kunstenaars van verschillende disciplines vullen dit najaar de zalen met video-installaties,... Lees meer »

Kunstdetective Arthur Brand vindt overal ter wereld gestolen kunst terug

Kunstdetective Arthur Brand vindt overal ter wereld gestolen kunst terug. Hij beweegt zich tussen maffiabazen en politiekorpsen en zit aan... Lees meer »

3D-kunstenaars werken in Leeuwarden aan een ode aan Escher

Op 17 juni 2023 is het precies 125 jaar geleden dat één van de beroemdste Leeuwarders aller tijden werd geboren: Maurits Cornelis Escher.... Lees meer »

Zomertentoonstelling in Galerie Mokum 1 juli t/m 29 juli

Wandel binnen in de warme slaapkamers van Kenny Harris en de levendige terrassen van Nico Heilijgers op de jaarlijkse Zomertentoonstelling... Lees meer »

Famous

Brigitte Bardot, David Bowie, Kate Moss, Marlene Dietrich en Roger Moore: weinig fotografen hebben zoveel muzieklegendes, filmsterren, mode-iconen... Lees meer »