Nieuwe workshop leert ons beter te mopperen

75% van de Nederlanders moppert meerdere keren per week. Over het weer, over werk, over kleine irritaties, over van alles. Nederlanders staan bekend om een bijzondere manier van mopperen; klagen met een negatieve toon maar vaak ook met een kleine knipoog en glimlach. Toch gek dat 80% van onze ondervraagden vindt dat mopperen alleen maar negatief is.

Hoe kunnen we deze negatieve klank in ons mopperen ombuigen tot een positievere uitlaatklep voor het aankaarten van problemen,  op het werk en ook in privé situaties? Juist dat komt aan bod bij de nieuwe mopperworkshop.

Tijdens de mopperworkshop gaan groepen aan de slag met hun eigen klaaggedrag en kijken collega's bijvoorbeeld naar elkaars moppergewoontes en hoe dit invloed heeft op de werksfeer. Door met opgewekte toon te leren mopperen, kunnen dagelijkse irritaties een betere plek krijgen en worden op de werkvloer vervelende zaken eerder aangekaart. Er ligt een grote kracht in mopperen met humor en dat komt tijdens de mopperworkshop ruimschoots aan bod. Deelnemers gaan naar huis met een eigen mopper top3 en diverse mopperoefeningen om samen met collega's of vrienden zelf uit te voeren.

De mopperworkshop duurt ongeveer 1,5 uur en is elke dag mogelijk, in heel Nederland. Op de website www.mopperworkshop.nl kan meer informatie gevonden worden over de opties. De mopperworkshops zijn een initiatief van Bente Adriaens van GetTheLaughFlow. Zij kwam op het idee voor deze nieuwe workshopreeks tijdens haar werk met groepen en bedrijven, waarbij er veel gemopperd werd over allerlei zaken. Om deze mopperbuien een opbouwende wending te geven, combineerde Bente haar ervaringen met diverse groepsoefeningen tot deze nieuwe cursus.

www.mopperworkshop.nl

Geschreven op

Naar het overzicht

Nieuwe workshop leert ons beter te mopperen

75% van de Nederlanders moppert meerdere keren per week. Over het weer, over werk, over kleine irritaties, over van alles. Nederlanders... Lees meer »

TEST

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla pharetra tellus egestas, eleifend sapien a, commodo odio. Phasellus quis... Lees meer »