Wonderlijke Alice in Wonderland wereld

Wanneer je voor de ingang op het Noordeinde staat zal je het misschien niet verwachten, maar achter de deuren van De Salon van Fagel in Den Haag schuilt een bijzondere wereld met een geheime binnentuin, mysterieuze gangen en kleurrijke kamers. Een verrassende Alice in Wonderland ervaring! 

De Salon van Fagel is een boutiquehotel gelegen in het hart van Den Haag, op loopafstand van het Binnenhof en op maar tien minuten van het strand. Het charmante hotel is gevestigd in een gebouw met koninklijke historie wat nog goed zichtbaar is door het behoud van de prachtige originele details.  

Kleurige vlinders 
Achter de entreedeuren van het hotel opent zich een bijzondere fantasiewereld. Vanuit de ontbijtruimte betreed je een donkere, mysterieuze gang waar een zwerm van kleurige vlinders uit de kelder je tegemoet fladdert. Deze vlinders leiden je vanuit het donkere doolhof naar de verschillende hotelkamers, die juist licht en kleurrijk zijn ingericht als een sprookjeswereld. Ze hebben namen als Secret Wonderland, Royal Rabbits Den en Princess Ruby of Hearts, geïnspireerd op personages uit de fantasiefilm.  

Extra hotelkamers 
De Salon van Fagel is dit voorjaar uitgebreid van zes naar achttien hotelkamers. Elk van de kamers is uniek qua sfeer en uitstraling door de mooie kunst en een persoonlijke touch in elk detail. Wat alle kamers gemeen hebben is dat ze zeer comfortabel en elegant zijn, onder andere door de heerlijke Swiss Sense bedden, marmeren tegels, koperen kranen en van alle gemakken voorzien. Elke badkamer heeft zelfs eigen warmwater voorziening wat bijdraagt aan het echte spa gevoel. De Salon van Fagel heeft ook geïnvesteerd in de duurzaamheid van het hotel, door volledig van het gas af te gaan en digitaal regelbare verwarming te installeren.  

Geheime oase 
De hotelkamers met buitenruimte grenzen aan ‘Fagels Wonderland’, een verrassend grote tuin waar hotelgasten in alle rust kunnen genieten van de zon, het groen en elkaar. In het hart van het hotel bevindt zich een binnenplaats, waar het ontbijt wordt geserveerd en het voelt alsof je in een geheime oase zit. Op de eerste etage heeft het hotel een ‘Queens Quarters’ gerealiseerd, met zes kamers waarvan drie met een privé buitenruimte, die uitermate geschikt zijn voor families, bruiloftsgasten of andere grotere gezelschappen.  

Geschreven op

Naar het overzicht

Energie opdoen onder de Occitaanse zon

Comfortabele villa’s met een ruim terras (sommige met privétuin), met zorg ingerichte appartementen, een twintigtal gratis activiteiten,... Lees meer »

Een rosé die goud waard is | AIX Rosé

Met 300 dagen zon per jaar schittert de Middellandse Zee op de achtergrond, terwijl goed onderhouden rijen wijnstokken het golvende landschap... Lees meer »

De nieuwe dimensie van skiën

Het Großarltal met zijn skilift naar Dorfgastein biedt ski- en natuurgenot voor het hele gezin. Voor het winterseizoen 2023/24 is aanzienlijk... Lees meer »

Een luxe wintersport

Hét luxueuze gebied in Frankrijk is Méribel. Het skioord ligt in het hart van Les Trois Vallées, in de regio Savoie Mont Blanc. Hier zijn... Lees meer »

Wonderlijke Alice in Wonderland wereld

Wanneer je voor de ingang op het Noordeinde staat zal je het misschien niet verwachten, maar achter de deuren van De Salon van Fagel in... Lees meer »

Wintersport volgens Scandinavisch design

Scandinavisch design is enorm populair en iedereen heeft thuis wel iets van Noordse origine in huis staan. Maar helemaal nu in de post covid... Lees meer »

Sterren service in de bergen

De Nederlander Michel Wichman runt al jaren het populaire Hotel Spitzhorn in het Zwitserse Saanen-Gstaad. De hotelier in hart en nieren... Lees meer »

Winter in het hart van Scandinavië

Wintersport zoals wintersport bedoeld is: sportief en ontspannen, voor jong en oud, en zonder lange wachtrijen bij de liften. Zeer betaalbaar... Lees meer »

De kunst van wintersport in de sneeuw van Ischgl

Kunst en wintersport gaan vanaf nu weer hand in hand op de pistes van Ischgl. Tijdens de sneeuwsculptuurwedstrijd "Shapes in White", die... Lees meer »

Top-10 favoriete reisbestemmingen compleet op de schop

De pandemie heeft de weg vrijgemaakt voor een andere manier van reizen, mét nieuwe favoriete bestemmingen. Europese steden die per auto... Lees meer »