Nederlands Dans Theater gaat weer touren

Na een lange, gedwongen pauze vanwege de coronapandemie toert NDT 1 van 17 september t/m 10 oktober weer door het land met het avondvullende programma Endlessly Free. De triple bill bestaat uit werken van twee veelgeprezen choreografen: SOON en een wereldpremière van Medhi Walerski en The Other You van Crystal Pite. Tickets zijn onder meer te koop via de website van NDT.

 

Endlessly Free door NDT 1, het openingsprogramma van het seizoen 2020-2021 en het eerste onder leiding van de nieuwe artistiek directeur Emily Molnar, is samengesteld als een antwoord op de huidige, roerige tijd en reflecteert in een intieme ruimte op hoop, liefde, verlies en de dualiteit van ons bestaan.

Medhi Walerski creëert voor het programma een nieuw werk voor twee dansers. Naast deze wereldpremière danst NDT 1 zijn meeslepende SOON uit 2017. De inspiratie voor dit meeslepende werk haalde de Franse choreograaf en voormalig NDT-danser uit een concert van Benjamin Clementine dat hij bezocht. “Ik wist direct dat ik een stuk op zijn muziek wilde maken. Die unieke stem en de rauwe, diepgaande poëzie van zijn teksten ontstaken een vonk die ik in een choreografie wilde uitdrukken. Vier liedjes, vier dansers, in navolging van Clementines levensvisie.”

 

Het avondvullende programma wordt gecomplementeerd met The Other You (2010) van associate choreographer Crystal Pite. Zij creëerde het pakkende duet voor haar eigen gezelschap Kidd Pivot. Een man is in dialoog met zijn ‘andere ik’, waarbij de tegenstellingen voor een spanningsveld zorgen.

 

 

 

Theatervoorstellingen en livestreams

De programma's in het eerste deel van het seizoen (september tot december 2020) zijn aangepast aan de huidige maatregelen rond COVID-19. Alle repetities en optredens worden uitgevoerd volgens de gestelde richtlijnen. NDT ontvangt het publiek graag weer in de theaterzalen, zij het in kleinere aantallen om de anderhalve meter-maatregel voor iedereen te kunnen waarborgen; en online in de digitale theaterzaal, via een livestream in uw eigen huiskamer. Voor beide mogelijkheden geldt dat er allerminst sprake is van een verdunde theaterervaring. De dansers en ondersteunende teams stellen alles in het werk om het bezoek aan theaters of online zo bijzonder en inspirerend mogelijk te maken.

 

SPEELLIJST do 17, vr 18 & za 18 sep: Zuiderstrandtheater, Den Haag, di 22 & wo 23 sep: Stadsschouwburg Utrecht, vr 25, za 26 & zo 27 sep: Parktheater Eindhoven, di 29 & wo 30 sep: Theaters Tilburg, vr 2, za 3, zo 4 & ma 5 okt: Internationaal Theater Amsterdam, do 8, vr 9 & za 10 okt: Zuiderstrandtheater, Den Haag

 

Nederlands Dans Theater website, Twitter, Facebook, Instagram, YouTube

 

Geschreven op

Naar het overzicht

Intense pianoverhalen

De Bulgaars-Nederlandse meesterpianiste Marietta Petkova wist zich de afgelopen tien jaar gesteund door haar levensgezel, geluidstechnicus... Lees meer »

‘Ik eet elke dag van een gouden bord’

Contrabassist, dirigent en presentator Dominic Seldis – bekend van de tv-hit Maestro – zou dit jaar zijn vijftigste verjaardag groots vieren... Lees meer »

Jeroen van Merwijk overleden op 65 jarige leeftijd

Jeroen van Merwijk is overleden in het bijzijn van zijn grote liefde Jeannette in zijn woonplaats Sainte-Juliette, Frankrijk. Jeroen zal... Lees meer »

‘Clown zijn is een ambacht’

Vier jaar lang maakte Eric Koller (47) furore als eerste Nederlandse clown bij Cirque du Soleil. Samen met zijn vrouw en twee husky’s reisde... Lees meer »

Nederlands Dans Theater gaat weer touren

Na een lange, gedwongen pauze vanwege de coronapandemie toert NDT 1 van 17 september t/m 10 oktober weer door het land met het avondvullende... Lees meer »

Online ballet avonden

Zolang de theaterzalen leeg moeten blijven, danst het Scapino Ballet Rotterdam iedere maandagavond online. Om 20.30 uur start via Facebook... Lees meer »

Interview Leopold Witte | ‘Biologisch gezien, ben ik klaar’

Taboes doorbreken en grote thema’s als seks en de dood op humoristische wijze bespreekbaar maken: laat dat maar aan acteur Leopold Witte... Lees meer »

‘Sommigen denken dat ik de helft verzin’

Floris Kortie over het leven van Beethoven ‘Sommigen denken dat ik de helft verzin’ Eén van zijn beste jeugdherinneringen is dat hij samen... Lees meer »

‘De bandoneon is een jaloerse minnares’

Bandoneonspeler Carel Kraayenhof – bekend van de beroemde traan van Máxima – toert dit najaar door het land met de muziektheatervoorstelling... Lees meer »

‘De bandoneon is een jaloerse minnares’

Bandoneonspeler Carel Kraayenhof – bekend van de beroemde traan van Máxima – toert dit najaar door het land met de muziektheatervoorstelling... Lees meer »