Hofpleintheater geopend na complete verbouwing

Omringd door kinderen en jongeren van de 17 Hofplein-leslocaties, uit Rotterdam en omstreken, opende Thomas Roskam, voorzitter gebiedscommissie Noord, gistermiddag het vernieuwde Hofpleintheater. De plek, waar in de afgelopen dertig jaar meer dan anderhalf miljoen jeugdtheater-fans een bezoek brachten, heeft een complete metamorfose ondergaan. Het verbouwde Hofpleintheater geeft Rotterdam Noord een nieuwe creatieve en sociale impuls.

Het theater is helemaal opnieuw ingedeeld en ziet er totaal anders uit. Zo heeft architecte Maaike Westinga in haar ontwerp de oude foyers een nieuwe functie gegeven en zijn ruime repetitie- en workshopstudio's geworden. De grootste verandering is echter de centrale foyer op de begane grond. Hier wordt letterlijk het theaterleven verbonden met het straatleven op het Waterplein.

Nieuwe foyer creëert nieuwe functies Hofpleintheater
De foyer is het nieuwe entreegebied waar spelers, bezoekers, studenten en wijkbewoners elkaar tijdens én buiten voorstellingen kunnen ontmoeten. “De nieuwe foyer creëert nieuwe kansen en functies voor het theater. We hopen dat jong en oud zich genodigd voelen om ook overdag wat te drinken, laptop mee te nemen of af te spreken. In het bijzonder kinderen en jongeren, want Hofplein blijft natuurlijk hún plek.” aldus Dennis van Galen, directeur Jeugdtheater en Educatie.

Samenwerking Zadkine en Grafisch Lyceum
De grote entreehal werd jarenlang met Zadkine en het Grafisch Lyceum gedeeld. Overdag een ingang voor scholieren en 's avonds de entree van het theater. Beide scholen zijn inmiddels verbouwd en hebben een eigen ingang. Daarmee kreeg het Hofplein de hal tot haar beschikking én een mooie kans om het theater en de buurt meer mogelijkheden te geven. De synergie tussen de buren wordt de komende tijd verder versterkt; want het theaterbedrijf wordt een leer/werkbedrijf voor MBO-studenten van o.a. Zadkine. Niet alleen voor de horeca-onderdelen, maar ook voor studenten die een opleiding volgen op het gebied van evenementenorganisatie, marketing en leisure.

www.hofpleintheater.nl - www.facebook.com/Hofpleinrotterdam - www.instagram.com/hofpleintheater

 

Foto: Frank de Roo

Geplaatst op

Naar het overzicht

Dichtbij jezelf blijven | Emma van Muiswinkel

Op de middelbare school ontdekte ze haar liefde voor theater. En haar talent, dat ze niet van een vreemde heeft. Emma van Muiswinkel (30)... Lees meer »

Ode aan moederliefde | Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg is actrice, presentatrice, songwriter en zangeres. Ze was Diana in de musical Diana & Zonen, in de Nederlandse televisieserie... Lees meer »

‘Clown zijn is een ambacht’

Vier jaar lang maakte Eric Koller (47) furore als eerste Nederlandse clown bij Cirque du Soleil. Samen met zijn vrouw en twee husky’s reisde... Lees meer »

Intense pianoverhalen

De Bulgaars-Nederlandse meesterpianiste Marietta Petkova wist zich de afgelopen tien jaar gesteund door haar levensgezel, geluidstechnicus... Lees meer »

‘Ik eet elke dag van een gouden bord’

Contrabassist, dirigent en presentator Dominic Seldis – bekend van de tv-hit Maestro – zou dit jaar zijn vijftigste verjaardag groots vieren... Lees meer »

Jeroen van Merwijk overleden op 65 jarige leeftijd

Jeroen van Merwijk is overleden in het bijzijn van zijn grote liefde Jeannette in zijn woonplaats Sainte-Juliette, Frankrijk. Jeroen zal... Lees meer »

Nederlands Dans Theater gaat weer touren

Na een lange, gedwongen pauze vanwege de coronapandemie toert NDT 1 van 17 september t/m 10 oktober weer door het land met het avondvullende... Lees meer »

Online ballet avonden

Zolang de theaterzalen leeg moeten blijven, danst het Scapino Ballet Rotterdam iedere maandagavond online. Om 20.30 uur start via Facebook... Lees meer »

‘Biologisch gezien, ben ik klaar’| Interview Leopold Witte

Taboes doorbreken en grote thema’s als seks en de dood op humoristische wijze bespreekbaar maken: laat dat maar aan acteur Leopold Witte... Lees meer »

‘Sommigen denken dat ik de helft verzin’

Floris Kortie over het leven van Beethoven ‘Sommigen denken dat ik de helft verzin’ Eén van zijn beste jeugdherinneringen is dat hij samen... Lees meer »

‘De bandoneon is een jaloerse minnares’

Bandoneonspeler Carel Kraayenhof – bekend van de beroemde traan van Máxima – toert dit najaar door het land met de muziektheatervoorstelling... Lees meer »

‘De bandoneon is een jaloerse minnares’

Bandoneonspeler Carel Kraayenhof – bekend van de beroemde traan van Máxima – toert dit najaar door het land met de muziektheatervoorstelling... Lees meer »