"Shared flights, privé vliegen in Uber-style!"

Met het gedeelde vluchtmodel hebben meer mensen toegang tot de voordelen van privéluchtvaart voor toegankelijke tarieven. Alle vluchten worden CO2-neutraal uitgevoerd.

Passagiers kunnen voor een fractie van de kosten hun eigen vlucht initiëren en openstellen voor anderen, of stoelen kopen op vluchten die door anderen worden voorgesteld. Vanuit Amsterdam kan er gevlogen worden naar zon-bestemmingen als Ibiza, Nice, Cannes en Malaga, maar ook naar Londen. Vergelijkbaar met Uber-pool, maar dan in de lucht.
Met versoepelingen van de reisbeperkingen, komt de luchtvaart langzaam weer op gang. Door luchtvaartmaatschappijen en luchthavens zijn in de afgelopen maanden aanvullende veiligheidsmaatregelen aangekondigd om het risico op verspreiding van het virus te beheersen en te voorkomen. Deze maatregelen leiden tot langere wachttijden op luchthavens.
Directeur van International Air Transport Association (IATA), Willie Walsh, "De gemiddelde verwerkings- en wachttijden van passagiers is verdubbeld ten opzichte van wat ze waren vóór de crisis tijdens de piekuren - en bereikt inmiddels de drie uur.” Modellering van IATA suggereert dat zonder verbetering van de infrastructuur op de luchthavens, de tijd die op de luchthaven wordt doorgebracht vijf en een half uur per reis kan bedragen als de vraag naar reizen 75% is van de drukte pre-Covid. “Zonder een geautomatiseerde oplossing voor COVID-19-controles, is het wachten op een luchthaven chaos”, vertelt Walsh.

Om dit probleem op te lossen, lanceert Hyer zijn jet-sharing-model om tegemoet te komen aan de vraag van reizigers die de voordelen en veiligheid van privéluchtvaart willen ervaren, maar niet altijd de meerwaarde ervaren van het geheel charteren van een vliegtuig.

“Vorig jaar konden sommige gestrande passagiers alleen terug naar huis vliegen door een vliegtuig te charteren en dat is in veel gevallen kostbaar. We zijn dus al snel begonnen met het aanbieden van ons gedeelde vluchtconcept voor repatriëringredenen. Dat werkte uitstekend”, legt Helder Reis uit, medeoprichter en directeur klantervaring “Als je de kosten van privé-vliegen deelt met zes of acht passagiers, wordt het privé-vliegen aantrekkelijker en kunnen we een bredere doelgroep bedienen. Onze gedeelde vluchtprijs begint al vanaf 995 euro per stoel".

Hyer combineert het voordeel van privé-vliegen, zoals het vermijden van drukke luchthaventerminals, lange immigratie- en veiligheidsrijen en volle vliegtuigcabines, met een lagere prijs, doordat de prijs van de vlucht wordt gedeeld met andere reizigers. Er zijn maximaal 7 passagiers op elke vlucht en passagiers hoeven slechts 15 minuten voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Op deze manier kan Hyer comfort en privacy garanderen. De vluchten vertrekken op meerdere data vanaf de Amsterdamse privéjetterminal, afhankelijk van de vraag. Vluchten die kunnen worden geboekt, volgen niet alleen het schema dat door Hyer is opgesteld, maar het is ook mogelijk om deel te nemen aan vluchten die worden geïnitieerd door andere passagiers die een vliegtuig willen delen, waardoor de totale kosten worden verlaagd. Klanten hoeven alleen de volledige ticketprijs te betalen zodra de vlucht is bevestigd. Alle reserveringen vinden online plaats, via een proces dat vergelijkbaar is met het boeken van een airline ticket.

"Vanuit Amsterdam bieden we vluchten aan van onze favoriete vliegtuigexploitanten. Allemaal met lederen stoelen, toegang tot het raam en gangpad, premium catering en een schema waarmee passagiers meer tijd op hun bestemming kunnen doorbrengen en niet op de luchthaven", legt Max van Doorne uit, medeoprichter en directeur Business Development. “We zijn ons ook bewust van de impact op het milieu veroorzaakt door de luchtvaartindustrie. We hebben vele mogelijkheden onderzocht om onze CO2 footprint zoveel mogelijk te reduceren. Elektrisch of hybride vliegen op deze schaal is nog niet haalbaar. Daarom hebben we besloten om 100% van de uitstoot van onze gedeelde vluchten te compenseren met CO2-credits, ter ondersteuning van projecten en klimaatinitiatieven in Europa en ontwikkelingslanden”.
De eerste vluchten vanuit Amsterdam zijn beschikbaar om te boeken en elke week worden nieuwe vluchten toegevoegd. Het bedrijf zal in juli ook met vluchten starten vanuit Rotterdam en Londen.

Geschreven op

Naar het overzicht

Gastronomisch genieten | Westcord WTC Hotel Leeuwarden

Leeuwarden is het bruisende hart van Friesland en een ideale bestemming voor een onvergetelijke ‘culinaire’ citytrip. Het viersterren WestCord... Lees meer »

Het geheime recept van Aruba

Aruba behoort met een oppervlakte van 180 km² tot een van de kleinere eilanden in het Caribisch gebied. Maar laat je daardoor niet van de... Lees meer »

De Spring & Summer editie is UIT!

Weer heerlijk bladeren én lezen in het nieuwste Lourens Magazine, de spring & summer editie. Interessante interviews met o.a. Marlijn Weerdenburg,... Lees meer »

Een culinair paradijs

Wie aan Aruba denkt, komt al gauw uit op de mooiste stranden, het perfecte klimaat en de vriendelijkste locals. Maar wist je dat het ‘One... Lees meer »

Een onvergetelijke wintersport

Daag jezelf uit en wordt één met de elementen in de Savoie Mont Blanc deze winter. Geef je wintersportvakantie een boost met deze zeven... Lees meer »

Op avontuur in Zuid-Afrika

We zijn nog geen tien minuten onderweg in Pilanesberg National Park of de eerste impala van velen laat zich zien. Rustig bladeren etend... Lees meer »

De ultieme bestemming voor luxepaardjes?

Een beetje luxepaardje is te vinden in het Zweedse Dalarna. Deze regio staat bekend om zijn Dala-paardjes, maar heeft ook luxepaardjes heel... Lees meer »

Het sprookje dat Oman heet

Laat je verwelkomen in het sprookje van 1001-nacht in het bijzonder gastvrije Oman. Wolkenkrabbers en massatoerisme ga je hier niet vinden.... Lees meer »

Van Schotland naar Spitsbergen

Stap aan boord van het kleinschalige 5*-luxe schip L’Austral voor een opmerkelijke expeditietocht die u van Glasgow naar Longyearbyen brengt.... Lees meer »

Wintersport volgens Scandinavisch design

Scandinavisch design is enorm populair en iedereen heeft thuis wel iets van Noordse origine in huis staan. Maar helemaal nu in de post covid... Lees meer »