Livigno: sport & wellness 

Hoog in de Italiaanse alpen ligt de belastingvrije vakantiebestemming Livigno. Hier kun je skiën en snowboarden, maar ook allerlei outdoor- en watersporten beoefenen. Ook staat hier het hoogstgelegen wellnesscentrum van Europa. In 2026 is Livigno een Olympische stad, mede dankzij de focus op duurzaamheid en het groene milieubeleid. Livigno is een verscholen parel die nog niet ontdekt is door de meeste vakantiegangers. Het dorp ligt hoog (1.800–2.900 m) in de Italiaanse Alpen tussen Zwitserland en Italië. Hier zijn ze helemaal klaar voor een fantastisch seizoen met skiën, snowboarden, de free skipassen en alle nevenactiviteiten, met 150 km aan mooie pistes. 

Walhalla 
Enerzijds biedt Livigno het hoogstgelegen sport- en wellnesscentrum van Europa en tegelijkertijd is het een walhalla voor outdoor fanaten: mountainbiken, klimmen, golfen, hiken en méér. En dan is er nog het grote meer ‘Lago di Livigno’ voor allerlei watersporten. Proef die Italiaanse sfeer. Letterlijk; in een van de vele gezellige koffiebarretjes, cafés en restaurants, met de echte traditionele Italiaanse keuken. 

Olympische spelen 
In 2026 zullen de disciplines Freestylen en Snowboarden van de Olympische Winterspelen in Livigno worden gehouden, als onderdeel van de Spelen in Milan-Cortina. Voor steeds meer clubs en topatleten is het dorp dan ook bekend terrein. Ze kiezen Livigno om het hele jaar door te kunnen trainen. Niet alleen trainingen voor verschillende wintersporten, maar ook zomersporten worden hier beoefend. Vooral hoogtetrainingen zijn populair. De lucht hier bevat namelijk minder zuurstof. Zo kan er getraind worden om in lagergelegen bestemmingen betere prestaties neer te zetten. 

Livigno sport-welness_3 Livigno sport-welness_fat bike livigno roby trab Livigno sport-welness_GMeneghello Livigno sport-welness_2 Livigno sport-welness_1 Livigno sport-welness_GMeneghelo_ph

Ecologisch en milieubewust 
Livigno, ‘de openlucht sportschool van de Alpen’ is - naast het gunstig gelegen berggebied - óók gekozen als Olympische stad vanwege de kijk op duurzaamheid en het groene beleid om het milieu en de natuur te beschermen. Sinds 1 juli 2019 is bijvoorbeeld al het plastic in openbare ruimtes vervangen door biologisch afbreekbaar materiaal. Ook alle lokale winkels, leveranciers en andere ondernemers hebben het plasticvrije beleid opgevolgd. Daarnaast heeft Livigno het openbaar vervoer binnen het gebied gratis gemaakt, in de hoop dat mensen hun auto meer thuis laten staan.  

   

 

Aquagrande Active You! 
Na een heerlijke dag in de sneeuw kun je lekker opwarmen en ontspannen in het Wellness & Relax centrum van het Aquagrande Active You! Binnen het Aquagrande wordt er gebruik gemaakt van verschillende groene energievoorzieningen, zoals zonnepanelen en windenergie. Hiermee wordt er zo’n 350 kWh duurzame energie behaald, wat onder andere gebruikt wordt om het zwembadwater te verwarmen en de verlichting. 

Voor meer informatie zie www.livigno.eu

Geschreven op

Naar het overzicht

Livigno: sport & wellness 

Hoog in de Italiaanse alpen ligt de belastingvrije vakantiebestemming Livigno. Hier kun je skiën en snowboarden, maar ook allerlei outdoor-... Lees meer »

Bergwandelen in Tirol - voor kleine stappers en doorgewinterde klimmers

De natuur van Tirol is helemaal klaar voor een prachtig zomerseizoen. Er is geen betere manier om van de bergwereld te genieten dan lopend... Lees meer »

"Shared flights, privé vliegen in Uber-style!"

Met het gedeelde vluchtmodel hebben meer mensen toegang tot de voordelen van privéluchtvaart voor toegankelijke tarieven. Alle vluchten... Lees meer »

Sterrenhotel met passie voor service

De Nederlander Michel Wichman runt al jaren het populaire sterrenhotel Spitzhorn in het Zwitserse Saanen-Gstaad. Het hele jaar door, nu... Lees meer »

Dit zijn de mooiste stranden van het koninkrijk der Nederlanden

Van witte sneeuwwegen naar hagelwitte zandstranden Maart 2021 Een maand geleden was Nederland in de ban van sneeuw en de schaatskoorts nam... Lees meer »

Love Hotel

Een late night dinner onder de sterren, helemaal privé in een met riet bedekte cabana. De champagne ligt koud, de kleurige cocktails nodigen... Lees meer »

Slovenië profileert zich als fietsparadijs na Tour de France euforie

Fietsen langs wijngaarden, door grotten of downhill mountainbiken Fietsliefhebbers over de hele wereld waren de afgelopen Tour de France... Lees meer »

Ondanks corona forse toename binnenlandse trips

luxe-uitjes en -vakantie erg populair Het aantal Nederlandse vakantiegangers dat in juli 2020 een stedentrip maakte, is vergeleken bij dezelfde... Lees meer »

Bucuti & Tara Beach Resort geliefd en geprezen

Het Arubaanse resort wint vier 2020 Traveler’s Choice Best of the Best Awards. Het perfectioneren van de meest romantische vakantie in het... Lees meer »

Geniet deze zomer van de ultieme vakantie in eigen land

Vakantie is pas echt vakantie als je zorgeloos kan genieten. En daar hoeven we gelukkig de halve wereld niet voor af te reizen. Hoeveel... Lees meer »