Livigno: sport & wellness 

Hoog in de Italiaanse alpen ligt de belastingvrije vakantiebestemming Livigno. Hier kun je skiën en snowboarden, maar ook allerlei outdoor- en watersporten beoefenen. Ook staat hier het hoogstgelegen wellnesscentrum van Europa. In 2026 is Livigno een Olympische stad, mede dankzij de focus op duurzaamheid en het groene milieubeleid. Livigno is een verscholen parel die nog niet ontdekt is door de meeste vakantiegangers. Het dorp ligt hoog (1.800–2.900 m) in de Italiaanse Alpen tussen Zwitserland en Italië. Hier zijn ze helemaal klaar voor een fantastisch seizoen met skiën, snowboarden, de free skipassen en alle nevenactiviteiten, met 150 km aan mooie pistes. 

Walhalla 
Enerzijds biedt Livigno het hoogstgelegen sport- en wellnesscentrum van Europa en tegelijkertijd is het een walhalla voor outdoor fanaten: mountainbiken, klimmen, golfen, hiken en méér. En dan is er nog het grote meer ‘Lago di Livigno’ voor allerlei watersporten. Proef die Italiaanse sfeer. Letterlijk; in een van de vele gezellige koffiebarretjes, cafés en restaurants, met de echte traditionele Italiaanse keuken. 

Olympische spelen 
In 2026 zullen de disciplines Freestylen en Snowboarden van de Olympische Winterspelen in Livigno worden gehouden, als onderdeel van de Spelen in Milan-Cortina. Voor steeds meer clubs en topatleten is het dorp dan ook bekend terrein. Ze kiezen Livigno om het hele jaar door te kunnen trainen. Niet alleen trainingen voor verschillende wintersporten, maar ook zomersporten worden hier beoefend. Vooral hoogtetrainingen zijn populair. De lucht hier bevat namelijk minder zuurstof. Zo kan er getraind worden om in lagergelegen bestemmingen betere prestaties neer te zetten. 

Livigno sport-welness_fat bike livigno roby trab Livigno sport-welness_GMeneghelo_ph Livigno sport-welness_2 Livigno sport-welness_1 Livigno sport-welness_3 Livigno sport-welness_GMeneghello

Ecologisch en milieubewust 
Livigno, ‘de openlucht sportschool van de Alpen’ is - naast het gunstig gelegen berggebied - óók gekozen als Olympische stad vanwege de kijk op duurzaamheid en het groene beleid om het milieu en de natuur te beschermen. Sinds 1 juli 2019 is bijvoorbeeld al het plastic in openbare ruimtes vervangen door biologisch afbreekbaar materiaal. Ook alle lokale winkels, leveranciers en andere ondernemers hebben het plasticvrije beleid opgevolgd. Daarnaast heeft Livigno het openbaar vervoer binnen het gebied gratis gemaakt, in de hoop dat mensen hun auto meer thuis laten staan.  

   

 

Aquagrande Active You! 
Na een heerlijke dag in de sneeuw kun je lekker opwarmen en ontspannen in het Wellness & Relax centrum van het Aquagrande Active You! Binnen het Aquagrande wordt er gebruik gemaakt van verschillende groene energievoorzieningen, zoals zonnepanelen en windenergie. Hiermee wordt er zo’n 350 kWh duurzame energie behaald, wat onder andere gebruikt wordt om het zwembadwater te verwarmen en de verlichting. 

Voor meer informatie zie www.livigno.eu

Geschreven op

Naar het overzicht

Gastronomisch genieten | Westcord WTC Hotel Leeuwarden

Leeuwarden is het bruisende hart van Friesland en een ideale bestemming voor een onvergetelijke ‘culinaire’ citytrip. Het viersterren WestCord... Lees meer »

Het geheime recept van Aruba

Aruba behoort met een oppervlakte van 180 km² tot een van de kleinere eilanden in het Caribisch gebied. Maar laat je daardoor niet van de... Lees meer »

De Spring & Summer editie is UIT!

Weer heerlijk bladeren én lezen in het nieuwste Lourens Magazine, de spring & summer editie. Interessante interviews met o.a. Marlijn Weerdenburg,... Lees meer »

Een culinair paradijs

Wie aan Aruba denkt, komt al gauw uit op de mooiste stranden, het perfecte klimaat en de vriendelijkste locals. Maar wist je dat het ‘One... Lees meer »

Een onvergetelijke wintersport

Daag jezelf uit en wordt één met de elementen in de Savoie Mont Blanc deze winter. Geef je wintersportvakantie een boost met deze zeven... Lees meer »

Op avontuur in Zuid-Afrika

We zijn nog geen tien minuten onderweg in Pilanesberg National Park of de eerste impala van velen laat zich zien. Rustig bladeren etend... Lees meer »

De ultieme bestemming voor luxepaardjes?

Een beetje luxepaardje is te vinden in het Zweedse Dalarna. Deze regio staat bekend om zijn Dala-paardjes, maar heeft ook luxepaardjes heel... Lees meer »

Het sprookje dat Oman heet

Laat je verwelkomen in het sprookje van 1001-nacht in het bijzonder gastvrije Oman. Wolkenkrabbers en massatoerisme ga je hier niet vinden.... Lees meer »

Van Schotland naar Spitsbergen

Stap aan boord van het kleinschalige 5*-luxe schip L’Austral voor een opmerkelijke expeditietocht die u van Glasgow naar Longyearbyen brengt.... Lees meer »

Wintersport volgens Scandinavisch design

Scandinavisch design is enorm populair en iedereen heeft thuis wel iets van Noordse origine in huis staan. Maar helemaal nu in de post covid... Lees meer »