Bergwandelen in Tirol - voor kleine stappers en doorgewinterde klimmers

De natuur van Tirol is helemaal klaar voor een prachtig zomerseizoen. Er is geen betere manier om van de bergwereld te genieten dan lopend en klimmend door de Alpen. De mate van avontuur en actie bepaalt ieder voor zich. En er is altijd iets nieuws om te proberen, zoals klimmen voor beginners, lange afstandswandelen voor het hele gezin of culinaire wandelingen. De keuze is enorm. We nemen je mee langs een aantal noviteiten.

KAT-Walk Family, lange afstandswandelen voor groot en klein
Leuk voor actieve gezinnen: In de Kitzbüheler Alpen is een meerdaagse wandelroute voor families voor geopend. Deze KAT Walk Family bestaat uit vijf etappen met een totale lengte van 76 kilometer door de bergen. In de route zijn speciale activiteiten voor kinderen geïntegreerd en variëren van een kinderboerderij tot een klimpark of een frisse duik. Bovendien bestaat de mogelijkheid de route wat in te korten door een traject met de bergbaan of de bus af te leggen. De bagage wordt naar de volgende accommodatie vervoerd.

Recreatiepark Drachental in Wildschönau
De tien meter hoge draak in het Drachental is al van verre te zien: dit is het markante symbool van het nieuwe recreatiepark in Wildschönau – Oberau. De hoofdattractie van het Drachental-park is de spectaculaire Alpine Coaster ‘Drachenflitzer’, een traject van 1.355 meter waarop ‘sleeën’ via talrijke bochten en bruggen naar beneden suizen. Daarnaast heeft het park een natuurlijk meer met speelvloten, balanceerelementen en wiebelplatforms.

Smokkelaars route
Het ravijn Klobenstein in Kaiserwinkl geldt als legendarische toegangspoort tot de Alpen en was bekend als geheimzinnig smokkelaarspad. Nu wordt de grensoverschrijdende canyon die Tirol met Beieren deelt, voor het hele gezin toegankelijk gemaakt dankzij een acht kilometer lange, interactieve wandelroute. Deze loopt van Kössen via Klobenstein tot Ettenhausen. Op verschillende plaatsen onderweg kunnen kinderen opdrachten vervullen (op de smart phone) en verzamelen hiermee punten om op een grappige en speelse wijze goederen over de grens smokkelen.

Interactieve burchtenroute in de vakantieregio TirolWest
Vijf burchten, een lengte van 50 kilometer en een digitale wegwijzer: dat is de nieuwe burchtenroute in de vakantieregio TirolWest. De langeafstandswandelroute wordt gecombineerd met een app en brengt bezoekers van Schloss Landeck naar de ruïnes van Kronburg, Schrofenstein, Schloss Wiesberg en Schloss Biedenegg.

Klimmen met uitzicht in Seefeld
Vanaf medio juni 2021 wordt in Seefeld de panorama-klettersteig naar de Seefelder Spitze geopend. Met een hoogteverschil van 260 hoogtemeters, een lengte van ongeveer 500 meter en moeilijkheidsgraad C/D, vormt deze route een sportieve uitdaging voor klimfans.

Avontuur! Klimmen voor beginners
Bij bergbeklimmen denken de meeste mensen direct aan grote expedities naar de machtige bergtoppen. Maar er is zoveel meer, juist ook als beginner of gezin met kinderen kun je in Tirol kennismaken met klimmen. Denk aan boulderen (klimmen op lage rotsen boven een dikke mat) of ‘klettersteige of via ferrata’, waarbij je klimt langs een kabel die is vastgezet in de rotsen en waaraan je jezelf kunt zekeren. Deze trajecten zijn er op alle niveaus, ideaal om eens een dag te proberen. Kijk voor meer informatie op https://www.visittirol.nl/klettersteige-in-tirol.

Actuele informatie over Covid-19 gerelateerde maatregelen en voorschriften vind je op www.welcome.tirol

Meer over de actuele reisadviezen in Nederland vind je op https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/oostenrijk/reizen/reisadvies.

Meer weten over Tirol? Kijk op www.visittirol.nl voor tips, inspiratie en heel veel informatie over vakantiemogelijkheden in Tirol.

Geschreven op

Naar het overzicht

Livigno: sport & wellness 

Hoog in de Italiaanse alpen ligt de belastingvrije vakantiebestemming Livigno. Hier kun je skiën en snowboarden, maar ook allerlei outdoor-... Lees meer »

Bergwandelen in Tirol - voor kleine stappers en doorgewinterde klimmers

De natuur van Tirol is helemaal klaar voor een prachtig zomerseizoen. Er is geen betere manier om van de bergwereld te genieten dan lopend... Lees meer »

"Shared flights, privé vliegen in Uber-style!"

Met het gedeelde vluchtmodel hebben meer mensen toegang tot de voordelen van privéluchtvaart voor toegankelijke tarieven. Alle vluchten... Lees meer »

Sterrenhotel met passie voor service

De Nederlander Michel Wichman runt al jaren het populaire sterrenhotel Spitzhorn in het Zwitserse Saanen-Gstaad. Het hele jaar door, nu... Lees meer »

Dit zijn de mooiste stranden van het koninkrijk der Nederlanden

Van witte sneeuwwegen naar hagelwitte zandstranden Maart 2021 Een maand geleden was Nederland in de ban van sneeuw en de schaatskoorts nam... Lees meer »

Love Hotel

Een late night dinner onder de sterren, helemaal privé in een met riet bedekte cabana. De champagne ligt koud, de kleurige cocktails nodigen... Lees meer »

Slovenië profileert zich als fietsparadijs na Tour de France euforie

Fietsen langs wijngaarden, door grotten of downhill mountainbiken Fietsliefhebbers over de hele wereld waren de afgelopen Tour de France... Lees meer »

Ondanks corona forse toename binnenlandse trips

luxe-uitjes en -vakantie erg populair Het aantal Nederlandse vakantiegangers dat in juli 2020 een stedentrip maakte, is vergeleken bij dezelfde... Lees meer »

Bucuti & Tara Beach Resort geliefd en geprezen

Het Arubaanse resort wint vier 2020 Traveler’s Choice Best of the Best Awards. Het perfectioneren van de meest romantische vakantie in het... Lees meer »

Geniet deze zomer van de ultieme vakantie in eigen land

Vakantie is pas echt vakantie als je zorgeloos kan genieten. En daar hoeven we gelukkig de halve wereld niet voor af te reizen. Hoeveel... Lees meer »