Bergwandelen in Tirol - voor kleine stappers en doorgewinterde klimmers

De natuur van Tirol is helemaal klaar voor een prachtig zomerseizoen. Er is geen betere manier om van de bergwereld te genieten dan lopend en klimmend door de Alpen. De mate van avontuur en actie bepaalt ieder voor zich. En er is altijd iets nieuws om te proberen, zoals klimmen voor beginners, lange afstandswandelen voor het hele gezin of culinaire wandelingen. De keuze is enorm. We nemen je mee langs een aantal noviteiten.

KAT-Walk Family, lange afstandswandelen voor groot en klein
Leuk voor actieve gezinnen: In de Kitzbüheler Alpen is een meerdaagse wandelroute voor families voor geopend. Deze KAT Walk Family bestaat uit vijf etappen met een totale lengte van 76 kilometer door de bergen. In de route zijn speciale activiteiten voor kinderen geïntegreerd en variëren van een kinderboerderij tot een klimpark of een frisse duik. Bovendien bestaat de mogelijkheid de route wat in te korten door een traject met de bergbaan of de bus af te leggen. De bagage wordt naar de volgende accommodatie vervoerd.

Recreatiepark Drachental in Wildschönau
De tien meter hoge draak in het Drachental is al van verre te zien: dit is het markante symbool van het nieuwe recreatiepark in Wildschönau – Oberau. De hoofdattractie van het Drachental-park is de spectaculaire Alpine Coaster ‘Drachenflitzer’, een traject van 1.355 meter waarop ‘sleeën’ via talrijke bochten en bruggen naar beneden suizen. Daarnaast heeft het park een natuurlijk meer met speelvloten, balanceerelementen en wiebelplatforms.

Smokkelaars route
Het ravijn Klobenstein in Kaiserwinkl geldt als legendarische toegangspoort tot de Alpen en was bekend als geheimzinnig smokkelaarspad. Nu wordt de grensoverschrijdende canyon die Tirol met Beieren deelt, voor het hele gezin toegankelijk gemaakt dankzij een acht kilometer lange, interactieve wandelroute. Deze loopt van Kössen via Klobenstein tot Ettenhausen. Op verschillende plaatsen onderweg kunnen kinderen opdrachten vervullen (op de smart phone) en verzamelen hiermee punten om op een grappige en speelse wijze goederen over de grens smokkelen.

Interactieve burchtenroute in de vakantieregio TirolWest
Vijf burchten, een lengte van 50 kilometer en een digitale wegwijzer: dat is de nieuwe burchtenroute in de vakantieregio TirolWest. De langeafstandswandelroute wordt gecombineerd met een app en brengt bezoekers van Schloss Landeck naar de ruïnes van Kronburg, Schrofenstein, Schloss Wiesberg en Schloss Biedenegg.

Klimmen met uitzicht in Seefeld
Vanaf medio juni 2021 wordt in Seefeld de panorama-klettersteig naar de Seefelder Spitze geopend. Met een hoogteverschil van 260 hoogtemeters, een lengte van ongeveer 500 meter en moeilijkheidsgraad C/D, vormt deze route een sportieve uitdaging voor klimfans.

Avontuur! Klimmen voor beginners
Bij bergbeklimmen denken de meeste mensen direct aan grote expedities naar de machtige bergtoppen. Maar er is zoveel meer, juist ook als beginner of gezin met kinderen kun je in Tirol kennismaken met klimmen. Denk aan boulderen (klimmen op lage rotsen boven een dikke mat) of ‘klettersteige of via ferrata’, waarbij je klimt langs een kabel die is vastgezet in de rotsen en waaraan je jezelf kunt zekeren. Deze trajecten zijn er op alle niveaus, ideaal om eens een dag te proberen. Kijk voor meer informatie op https://www.visittirol.nl/klettersteige-in-tirol.

Actuele informatie over Covid-19 gerelateerde maatregelen en voorschriften vind je op www.welcome.tirol

Meer over de actuele reisadviezen in Nederland vind je op https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/oostenrijk/reizen/reisadvies.

Meer weten over Tirol? Kijk op www.visittirol.nl voor tips, inspiratie en heel veel informatie over vakantiemogelijkheden in Tirol.

Geschreven op

Naar het overzicht

Een culinair paradijs

Wie aan Aruba denkt, komt al gauw uit op de mooiste stranden, het perfecte klimaat en de vriendelijkste locals. Maar wist je dat het ‘One... Lees meer »

Een onvergetelijke wintersport

Daag jezelf uit en wordt één met de elementen in de Savoie Mont Blanc deze winter. Geef je wintersportvakantie een boost met deze zeven... Lees meer »

Op avontuur in Zuid-Afrika

We zijn nog geen tien minuten onderweg in Pilanesberg National Park of de eerste impala van velen laat zich zien. Rustig bladeren etend... Lees meer »

De ultieme bestemming voor luxepaardjes?

Een beetje luxepaardje is te vinden in het Zweedse Dalarna. Deze regio staat bekend om zijn Dala-paardjes, maar heeft ook luxepaardjes heel... Lees meer »

Het sprookje dat Oman heet

Laat je verwelkomen in het sprookje van 1001-nacht in het bijzonder gastvrije Oman. Wolkenkrabbers en massatoerisme ga je hier niet vinden.... Lees meer »

Van Schotland naar Spitsbergen

Stap aan boord van het kleinschalige 5*-luxe schip L’Austral voor een opmerkelijke expeditietocht die u van Glasgow naar Longyearbyen brengt.... Lees meer »

Wintersport volgens Scandinavisch design

Scandinavisch design is enorm populair en iedereen heeft thuis wel iets van Noordse origine in huis staan. Maar helemaal nu in de post covid... Lees meer »

Duik in de intrigerende onderwaterwereld van Oman

Een keer in je leven zwemmen met een majestueuze walvishaai, schattige babyschildpadjes begeleiden op hun weg naar zee nadat ze uit het... Lees meer »

Een klasse apart

Sluit je ogen voor een paar seconden en stel je eens voor dat je het geluid van de zee hoort en een lichte bries op je gezicht voelt, aan... Lees meer »

Puur paradijs

Met meer dan 7600 tropische eilanden zijn de Filipijnen een waar vakantieparadijs. Van parelwitte zandstranden tot vulkanische fantasielandschappen... Lees meer »