Viva volume

De modetrends voor winter 2022 staan in het teken van oversized volumes. Van wijde broeken tot grote jassen: het slimfit tijdperk is definitief voorbij. Daarnaast wordt er volop geëxperimenteerd met materialen, van tweeds tot transparante stoffen. Styling is belangrijker dan ooit, waarbij laagjes over elkaar voor een rijk beeld zorgen. 

Samenstelling: Natasja Admiraal

Laag over laag 
Glanzend satijn versus grove breisels. Glad leer in combinatie met aaibaar teddy. De winter is het seizoen van laagjes en daarbij geldt: hoe meer contrast, hoe verrassender de outfit. Stoere outdoormaterialen worden gecombineerd met romantische jurken en blouses. Oversized kledingstukken spelen een grote rol en geven de outfits een nonchalante touch. Tweedstoffen zijn in trek en zorgen ervoor dat je er in een handomdraai chic uitziet. Een stijlvolle winterjas mag natuurlijk niet ontbreken om de look af te maken. Puffer jackets en bodywarmers zijn ideaal als warme bovenlaag om zonder zorgen de winterkou te trotseren. 

Krachtig kleurgebruik 
Liefhebbers van kleur kunnen dit seizoen hun hart ophalen. Voor de koude wintermaanden brengen modemerken een rijk palet aan levendige kleuren in hun collecties. De meest dominerende kleuren zijn kobaltblauw, heldergroen en burnt orange. Ook de klassieke herfstkleur rood is in overvloed aanwezig. Wie durft kiest voor een monochrome look en hult zich van top tot teen in één kleur. Krachtig kleurgebruik zien we ook in de vorm van uitgesproken ruit- en streepmotieven of een mix van verschillende patronen.

 

Geschreven op

Naar het overzicht

Shocking pink

En toen was daar ineens shocking pink! Een kleur die modeontwerper Elsa Schiaparelli in 1937 in Parijs introduceerde en die anno 2022 nog... Lees meer »

Maatwerk & experiment

In een wereld vol massaproductie richt modeontwerper Rosalie Key zich bewust op het tegenovergestelde: maatwerk. Vanuit haar Rotterdamse... Lees meer »

Feniks uit de as

Modehuis Boersma herrijst als een feniks uit de as. Het is te bizar voor woorden: Birgit Boersma en haar man Arjan Maat kreeg op 1 augustus... Lees meer »

Meesterlijk zwart

Zwart. Het was de favoriete kleur van de Spaanse couturier Cristóbal Balenciaga. Een kleur waarin zijn sculpturale en complexe vormentaal... Lees meer »

Beken kleur

Dé trend van dit moment? Jezelf (durven) laten zien, zegt Marco van Hall van Mull Castricum. ‘We mogen en willen onszelf weer meer laten... Lees meer »

Outfits met impact

Prachtige stoffen, geraffineerde breisels, mooie warme kleuren; dit winterseizoen laat She’s Different in Rijssen je weer verbazen met een... Lees meer »

Mix it up

Stijlvol en comfortabel gaan hand in hand in herfst-wintercollecties voor mannen. Een grote trend is het combineren van verschillende stijlen... Lees meer »

Viva volume

De modetrends voor winter 2022 staan in het teken van oversized volumes. Van wijde broeken tot grote jassen: het slimfit tijdperk is definitief... Lees meer »

Dé trends van het seizoen

Androesja is een herenkledingzaak in hartje binnenstad van Groningen. Eigenaar Androesja Vermaning verheugt zich op het najaar/winterseizoen... Lees meer »

Elegance is an attitude

Grenzeloos, dat is Ameya in Assen. Eigenaresse Jacqueline Barree presenteert een eigen stijl en mix van bekende en onbekende, duurzame merken... Lees meer »