Feniks uit de as

Modehuis Boersma herrijst als een feniks uit de as. Het is te bizar voor woorden: Birgit Boersma en haar man Arjan Maat kreeg op 1 augustus nét de sleutel van het familiebedrijf in handen, toen een week later een grote brand ontstond in het naastgelegen winkelpand… Máár… Na twee maanden sluiting en een grondige renovatie, staat niks ‘de leukste winkel van Friesland’ meer in de weg. Tijd voor een nieuwe start.

Birgit en Arjan kwamen dus meteen voor hete vuren te staan, maar kregen daardoor wel de kans om de winkel prachtig te verbouwen. Birgit: ‘Het was natuurlijk schrikken. Vooral de geur van de rookschade was met moeite uit het pand te krijgen. We hebben een paar duizend goederen moeten weghalen. Het was zo’n vreemde gewaarwording om ineens in een lege winkel te staan met uitgeklede mannequins. Maar het glas is halfvol, wisten we meteen. Gelukkig is er niemand gewond geraakt.’

Koffiesalon 
De grootste vernieuwing is de mooie nieuwe koffiesalon, midden in de winkel, toont Birgit trots. ‘Een fijn, centraal punt dat past bij Modehuis Boersma, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en lekker kunnen kletsen. Die laagdrempeligheid vind ik belangrijk. Verder hebben al onze muren een nieuw kleurtje en de paskamers nieuwe gordijnen. Het volledige personeel heeft geholpen. Het ziet er fantastisch uit. We hebben niet stilgezeten, met z’n allen!’

DNA Boersma
Modehuis Boersma heeft dan wel een flitsend nieuwe jas gekregen, maar het oude DNA blijft bewaard. Birgit: ‘Wij willen dat mensen met een goed gevoel naar huis gaan. Dat doen we door iedereen met evenveel respect, warmte en waardering te ontvangen.’

Birgit, de opvolger
Birgit groeide op in de woning boven de winkel. Toch had ze nooit gedacht dat ze op een dag het stokje zou overnemen van haar ouders, Frits en Leny Boersma. ‘Ze hebben me altijd aangemoedigd om mijn eigen geluk na te streven, in welke vorm dan ook. Een paar jaar geleden begon het toch te kriebelen. Op een ochtend – het was nieuwjaarsdag – hakte ik de knoop door en vertelde ik aan mijn ouders dat ik graag de opvolger wilde zijn. Ze vonden het fantastisch. Ik voel me gesteund door mijn ouders. Mijn moeder helpt nog anderhalve dag per week in de winkel. En ik hoef mijn vader maar te bellen met een vraag en hij komt eraan. Hij zei: ‘We willen je best helpen. Maar we gaan niet je handje vasthouden. Je moet het zelf doen.’

Stijltip van Birgit 
Tip van Birgit: ‘Wees niet bang om je stijl af te wisselen. Je outfit wisselt per dag. Het ene moment wil je een jeans en een trui met bodywarmer voor op de fiets, dan wil je weer helemaal uit je bol gaan in een jurkje van Fabienne Chapot met een panty en chique laarzen. Je kleding is afhankelijk van hoe je je voelt.’

Hoofdstraat Oost 48
8471 JM  Wolvega
Tel: 0561 - 612 472

Modehuisboersma.nl

Geschreven op

Naar het overzicht

Net even anders

Langere dagen en hogere temperaturen. Het voorjaar is begonnen en de zomer staat voor de deur. Het belooft bij herenkledingzaak Androesja... Lees meer »

Oneindig combineren

Voor hoogstaand en chique shopplezier is de charmante Verwersstraat in het oude centrum van ’s-Hertogenbosch the place to be. In het imposante... Lees meer »

Winkelbeleving voor mannen

In het iconische bankgebouw op de hoek van de Alkmaarse Laat en Koorstraat is herenmodewinkel ICONIC gevestigd. Stap binnen, ervaar de ontspannen... Lees meer »

Splash of colour

Frisse prints, felle kleuren en retro-invloeden: de lente-zomercollecties voor mannen kenmerken zich door een relaxte atmosfeer. Dit komt... Lees meer »

Shocking pink

En toen was daar ineens shocking pink! Een kleur die modeontwerper Elsa Schiaparelli in 1937 in Parijs introduceerde en die anno 2022 nog... Lees meer »

Maatwerk & experiment

In een wereld vol massaproductie richt modeontwerper Rosalie Key zich bewust op het tegenovergestelde: maatwerk. Vanuit haar Rotterdamse... Lees meer »

Feniks uit de as

Modehuis Boersma herrijst als een feniks uit de as. Het is te bizar voor woorden: Birgit Boersma en haar man Arjan Maat kreeg op 1 augustus... Lees meer »

Meesterlijk zwart

Zwart. Het was de favoriete kleur van de Spaanse couturier Cristóbal Balenciaga. Een kleur waarin zijn sculpturale en complexe vormentaal... Lees meer »

Beken kleur

Dé trend van dit moment? Jezelf (durven) laten zien, zegt Marco van Hall van Mull Castricum. ‘We mogen en willen onszelf weer meer laten... Lees meer »

Outfits met impact

Prachtige stoffen, geraffineerde breisels, mooie warme kleuren; dit winterseizoen laat She’s Different in Rijssen je weer verbazen met een... Lees meer »