Feniks uit de as

Modehuis Boersma herrijst als een feniks uit de as. Het is te bizar voor woorden: Birgit Boersma en haar man Arjan Maat kreeg op 1 augustus nét de sleutel van het familiebedrijf in handen, toen een week later een grote brand ontstond in het naastgelegen winkelpand… Máár… Na twee maanden sluiting en een grondige renovatie, staat niks ‘de leukste winkel van Friesland’ meer in de weg. Tijd voor een nieuwe start.

Birgit en Arjan kwamen dus meteen voor hete vuren te staan, maar kregen daardoor wel de kans om de winkel prachtig te verbouwen. Birgit: ‘Het was natuurlijk schrikken. Vooral de geur van de rookschade was met moeite uit het pand te krijgen. We hebben een paar duizend goederen moeten weghalen. Het was zo’n vreemde gewaarwording om ineens in een lege winkel te staan met uitgeklede mannequins. Maar het glas is halfvol, wisten we meteen. Gelukkig is er niemand gewond geraakt.’

Koffiesalon 
De grootste vernieuwing is de mooie nieuwe koffiesalon, midden in de winkel, toont Birgit trots. ‘Een fijn, centraal punt dat past bij Modehuis Boersma, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en lekker kunnen kletsen. Die laagdrempeligheid vind ik belangrijk. Verder hebben al onze muren een nieuw kleurtje en de paskamers nieuwe gordijnen. Het volledige personeel heeft geholpen. Het ziet er fantastisch uit. We hebben niet stilgezeten, met z’n allen!’

DNA Boersma
Modehuis Boersma heeft dan wel een flitsend nieuwe jas gekregen, maar het oude DNA blijft bewaard. Birgit: ‘Wij willen dat mensen met een goed gevoel naar huis gaan. Dat doen we door iedereen met evenveel respect, warmte en waardering te ontvangen.’

Birgit, de opvolger
Birgit groeide op in de woning boven de winkel. Toch had ze nooit gedacht dat ze op een dag het stokje zou overnemen van haar ouders, Frits en Leny Boersma. ‘Ze hebben me altijd aangemoedigd om mijn eigen geluk na te streven, in welke vorm dan ook. Een paar jaar geleden begon het toch te kriebelen. Op een ochtend – het was nieuwjaarsdag – hakte ik de knoop door en vertelde ik aan mijn ouders dat ik graag de opvolger wilde zijn. Ze vonden het fantastisch. Ik voel me gesteund door mijn ouders. Mijn moeder helpt nog anderhalve dag per week in de winkel. En ik hoef mijn vader maar te bellen met een vraag en hij komt eraan. Hij zei: ‘We willen je best helpen. Maar we gaan niet je handje vasthouden. Je moet het zelf doen.’

Stijltip van Birgit 
Tip van Birgit: ‘Wees niet bang om je stijl af te wisselen. Je outfit wisselt per dag. Het ene moment wil je een jeans en een trui met bodywarmer voor op de fiets, dan wil je weer helemaal uit je bol gaan in een jurkje van Fabienne Chapot met een panty en chique laarzen. Je kleding is afhankelijk van hoe je je voelt.’

Hoofdstraat Oost 48
8471 JM  Wolvega
Tel: 0561 - 612 472

Modehuisboersma.nl

Geschreven op

Naar het overzicht

Van Amsterdam tot Taiwan | Kelly & Mara

De één is parttime stewardess, de ander dj en beiden zijn influencers. De paden van Kelly Camfferman en Mara Wells kruisten elkaar toevallig.... Lees meer »

De Spring & Summer editie is UIT!

Weer heerlijk bladeren én lezen in het nieuwste Lourens Magazine, de spring & summer editie. Interessante interviews met o.a. Marlijn Weerdenburg,... Lees meer »

Sterk in de mix

Zoek je een fijn adres om kleding te shoppen? Bij VanGunst Damesmode in één van de gezelligste straatjes van Leeuwarden vind je wat je zoekt.... Lees meer »

Edgy twist

De herencollecties voor herfst/winter 2023 tonen een ultieme mix van formeel en casual. Hul jezelf dit seizoen in warme stoffen als flanel,... Lees meer »

Comfy chic

Eenvoud en originaliteit gaan dit modeseizoen hand in hand. De looks voor herfst/winter 2023 kenmerken zich door een levendig spectrum van... Lees meer »

Van top tot teen

Van een verrassende dames- en herencollectie met een mix van internationaal bekende namen en nieuwe gedurfde kleine merken, tot moderne... Lees meer »

Come rain, come shine

De geur van regen en de kleuren van de herfst. Beleef het najaar in optima forma met deze stijlvolle must-haves. Perfect voor mannen die... Lees meer »

Purple rain

Ooit was paars een exclusieve kleur, voorbehouden aan het koningshuis en de kerk. Fast forward naar dit najaar, waarin paars zich ontpopt... Lees meer »

Black & white

Geen kleurcombinatie creëert een sterker contrast dan zwart-wit. Pronk met de kracht van een garderobe in zwart en wit en ga creatief aan... Lees meer »

4 Valkuilen bij de aanschaf van een nieuwe bril

Het kiezen van een nieuwe bril kan een uitdagende taak zijn. Niet alleen moet je letten op de juiste montuur en de stijl die bij je past,... Lees meer »