4 Valkuilen bij de aanschaf van een nieuwe bril

Het kiezen van een nieuwe bril kan een uitdagende taak zijn. Niet alleen moet je letten op de juiste montuur en de stijl die bij je past, maar ook op de correctie en kwaliteit van de glazen. Helaas zijn er enkele valkuilen waar veel mensen in trappen bij het kopen van een nieuwe bril. In dit artikel bespreken we vier van deze valkuilen, zodat jij ze kunt vermijden en de perfecte bril kunt vinden.


1. Niet de juiste sterkte laten meten
Een van de grootste fouten die mensen maken bij het kopen van een nieuwe bril is het niet laten meten van de juiste sterkte. Veel mensen denken dat hun oude bril nog steeds dezelfde correctie heeft, maar dit is niet altijd het geval. Onze ogen kunnen in de loop der tijd veranderen, vooral naarmate we ouder worden. Het is daarom essentieel om regelmatig een oogmeting te laten doen om de juiste sterkte te achterhalen. Alleen zo kun je ervoor zorgen dat je nieuwe bril de juiste correctie heeft en je optimaal kunt zien.2. Het verwaarlozen van de kwaliteit van de glazen
Bij het kiezen van een nieuwe bril is het belangrijk om niet alleen te letten op de montuur, maar ook op de kwaliteit van de glazen. Er zijn verschillende soorten brillenglazen op de markt, variërend in kwaliteit en prijs. Het kan verleidelijk zijn om te besparen op de glazen en te kiezen voor de goedkoopste optie, maar dit kan uiteindelijk leiden tot slechter zicht en ongemak. Als je brillen bij Hans anders bestelt, ben je verzekerd van hoogwaardige glazen die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften, zoals bijziendheid, verziendheid of astigmatisme. Dit zal je helpen om een helder en scherp zicht te behouden.


3. Het negeren van de pasvorm en comfort van het montuur
Een andere veelvoorkomende valkuil bij het kopen van een nieuwe bril is het negeren van de pasvorm en het comfort van het montuur. Een bril die niet goed past kan ongemak veroorzaken, zoals drukpunten op je neus of achter je oren. Dit kan leiden tot hoofdpijn en irritatie, waardoor je je bril minder vaak zult dragen. Het is daarom essentieel om te kiezen voor een montuur dat goed aansluit op de vorm van je gezicht en comfortabel zit. Laat je adviseren door een professional bij het kiezen van het juiste montuur dat zowel stijlvol als comfortabel is.4. Geen rekening houden met je levensstijl en activiteiten
Tot slot is het belangrijk om bij het kopen van een nieuwe bril rekening te houden met je levensstijl en activiteiten. Als je bijvoorbeeld een actieve sporter bent, is het verstandig om te kiezen voor een stevig montuur dat goed blijft zitten tijdens het bewegen. Als je veel tijd doorbrengt achter een beeldscherm, is het wellicht verstandig om te investeren in speciale glazen die beschermen tegen blauw licht. Door rekening te houden met je dagelijkse activiteiten kun je een bril kiezen die perfect past bij jouw behoeften en levensstijl.

 

Geschreven op

Naar het overzicht

Lingerie om te vieren | Riets Lingerie

Het is feest in de winkel van Riets Lingerie in Groningen. Het is 15 jaar geleden dat Rieteke Talens voor het eerst haar deuren opende en... Lees meer »

Een feest om te dragen | Mull Casticum

Zodra de temperaturen stijgen en de zon weer meer schijnt, neemt vaak ook het aantal feestjes toe. Van bruiloft tot bbq-feestje en van zakelijk... Lees meer »

Van Amsterdam tot Taiwan | Kelly & Mara

De één is parttime stewardess, de ander dj en beiden zijn influencers. De paden van Kelly Camfferman en Mara Wells kruisten elkaar toevallig.... Lees meer »

De Spring & Summer editie is UIT!

Weer heerlijk bladeren én lezen in het nieuwste Lourens Magazine, de spring & summer editie. Interessante interviews met o.a. Marlijn Weerdenburg,... Lees meer »

Sterk in de mix

Zoek je een fijn adres om kleding te shoppen? Bij VanGunst Damesmode in één van de gezelligste straatjes van Leeuwarden vind je wat je zoekt.... Lees meer »

Edgy twist

De herencollecties voor herfst/winter 2023 tonen een ultieme mix van formeel en casual. Hul jezelf dit seizoen in warme stoffen als flanel,... Lees meer »

Comfy chic

Eenvoud en originaliteit gaan dit modeseizoen hand in hand. De looks voor herfst/winter 2023 kenmerken zich door een levendig spectrum van... Lees meer »

Van top tot teen

Van een verrassende dames- en herencollectie met een mix van internationaal bekende namen en nieuwe gedurfde kleine merken, tot moderne... Lees meer »

Come rain, come shine

De geur van regen en de kleuren van de herfst. Beleef het najaar in optima forma met deze stijlvolle must-haves. Perfect voor mannen die... Lees meer »

Purple rain

Ooit was paars een exclusieve kleur, voorbehouden aan het koningshuis en de kerk. Fast forward naar dit najaar, waarin paars zich ontpopt... Lees meer »