Thuis op het water

Onbekommerd genieten op het water, met de voordelen en het gevoel van thuis. Dat is wat de jachten van Super Lauwersmeer in één adem typeert. De Friese jachtbouwer stelt dan ook dat de keuze voor een Super Lauwersmeer veel méér is dan de keuze voor een schitterend jacht.

In Noardburgum, een dorp met net iets meer dan 2.200 inwoners tussen Leeuwarden en Groningen, worden jaarlijks ongeveer zes Super Lauwersmeers gebouwd. Aan het roer van de werf staan sinds 2000 de broers Bastiaan en Louis Jousma. Zij leerden het vak van Piet Wouda, de grondlegger die de werf in 1969 aan de rand van het Lauwersmeer begon.

ALLES ONDER ÉÉN DAK

Inmiddels worden al meer dan 50 jaar jachten gebouwd onder de naam Super Lauwersmeer. Wie op de werf binnenloopt, ruikt in de cascohal de geur van staal, in de interieurhal de geur van hout en in de spuithal komen de verfdampen je tegemoet. Je voelt en proeft er het ambacht en de kwaliteit, want dat is waar de werf voor staat. ‘Elk jacht wordt met passie en toewijding door vele handen aangeraakt. De handen van onze vakmannen, die net als onze klanten alleen voor het hoogst haalbare gaan’, zo vertelt Bastiaan. ‘Een jacht van Super Lauwersmeer verlaat tijdens de bouw nooit de werf. Alles gebeurt onder één dak; van de bouw van het casco tot het schilderwerk, de interieurbouw en de techniek. Daarmee kan onze werf garant staan voor topkwaliteit’, zo vult zijn broer Louis aan.

Super Lauwersmeer-Lourens-Magazine Stalen-motorjacht-Lourens-Magazine Super_Lauwersmeer_Discovery-8-Lourens-Magazine SL-jacht-Discovery-47-OC-open-kuip-Lourens-Magazine Super-Lauwersmeer-Discovery-47-AC-exterieur-overzicht-23 Super-Lauwersmeer-Discovery-47-AC-interieur-overzicht-6 Thuis op het water Lourens-Magazine

MAATWERK TOT IN DETAIL

Op de werf spreken we ook een klant. De familie Van der Veen, een jong gezin dat letterlijk hun dromen waar maakte, toen ze deze zomer hun nieuwgebouwde schip te water lieten. Zij roemen de aanpak van de werf. ‘Super Lauwersmeer heeft ons schip geheel naar wens en smaak gebouwd. Onze keuze was gevallen op de Discovery 47 OC, die we vervolgens samen met Bastiaan en Louis qua kleuren, materialen, indeling en features tot in detail hebben kunnen samenstellen. Een prachtig traject met een fantastisch eindresultaat. Het was mooi om te ervaren dat Super Lauwersmeer er echt naar streeft om je in het bouwtraject te betrekken. Zo zie je je droom stap voor stap werkelijkheid worden’, aldus een enthousiaste Sytze van der Veen.

LUXE EN COMFORT

Aan boord van een Super Lauwersmeer ontbreekt het de eigenaren aan niets. ‘Onze klanten zijn thuis, in hun auto en op hun vakanties gewend aan een bepaalde luxe, die ze ook wensen als ze varen’, vertelt Bastiaan. ‘Dat zie je niet alleen terug in de materiaalkeuze en bouwkwaliteit van de jachten, maar ook in de uitrusting. Denk hierbij aan vloerverwarming, airco, Wifi, een uitgebreid entertainmentsysteem, navigatieapparatuur en zaken als een vaatwasser, wijnkoeler en wasmachine. Speciale wensen zijn er dikwijls ook. Het jacht voor de familie Van der Veen is bijvoorbeeld uitgerust met een verlengd zwemplateau, waarop een lift is gemonteerd voor een jetski.’ Terwijl we een rondleiding krijgen op de werf, zien we meer van dit soort speciale klantverzoeken. Wat te denken van een jacuzzi aan boord. Of een extra hut om gasten in alle privacy aan boord te kunnen laten overnachten.

BREED AANBOD

Het modellengamma van Super Lauwersmeer reikt van de 13 meter lange Discovery 42 OC tot de 14,99 meter Discovery 50 CS. Van open kuip tot achterkajuit en van center sleeper tot flybridge. Of je nu met je gezin aan boord stapt, zoals de familie Van der Veen, als echtpaar lange reizen wilt maken naar het zuiden van Europa, of met vrienden door Nederland wilt varen; Super Lauwersmeer luistert naar je wensen en past daar het schip tot in detail op aan.

 

RIJKSSTRAATWEG 80 • NOARDBURGUM • T 0511 442181 • WWW.SUPERLAUWERSMEER.NL

Geschreven op

Naar het overzicht

Jarrèl Exclusive Jewelry presenteert Lucca collectie

Jarrèl Exclusive Jewelry is een uniek merk met een al even uniek verhaal dat teruggaat tot 1974, toen de oprichtster van Jarrèl besloot... Lees meer »

Super Lauwersmeer bootshow op de werf

Nu de HISWA te Water is geannuleerd organiseert Super Lauwersmeer haar eigen bootshow. Van 1 – 4 september openen wij de deuren van onze... Lees meer »

Zilver.nl: Voor al uw persoonlijke cadeaus!

Prachtige ringen van Christian Bauer in geelgoud en witgoud met briljanten. Prijzen vanaf €1195,= Combineer zoals je wilt met horloge, stenen,... Lees meer »

Vrijheid en luxe op het water

Watersportliefhebber René Smits voelt zich in de jachtmakelaardij als een vis in het water. Een markt die snel groeit. ‘Juist nú zijn mensen... Lees meer »

‘Pursuit of Happiness’

Met de Discovery 47 OC ‘Pursuit of Happiness’ - die Super Lauwersmeer net voor de zomer van 2020 afleverde – laten wij wederom zien hoe... Lees meer »

Betaalbare kwaliteit

In Alkmaar is Ynter al jaren een begrip. De specialist in audio en video van het Deense merk Bang & Olufsen, bouwde daar een mooie kring... Lees meer »

Thuis op het water

Onbekommerd genieten op het water, met de voordelen en het gevoel van thuis. Dat is wat de jachten van Super Lauwersmeer in één adem typeert.... Lees meer »

Silver Lining

Luxueus, glinsterend en dramatisch: zilver is een trend waar je dit seizoen flink mee mag uitpakken. Van top tot teen in lamé, mesh en zilveren... Lees meer »

Men on the Move

Goed voorbereid op de koude maanden met de ultieme stijlversterkers. Na vuur en hout heeft Bulgari zich voor zijn herenparfum Glacial Esssence... Lees meer »

Super Lauwersmeer staat in de finale van de Best of Boats Award 2020

Een beetje trots zijn ze wel bij jachtbouwer Super Lauwersmeer. Nadat bekend werd dat ze in de finale staan van de Best of Boats Award 2020.... Lees meer »