Van den Broek Interieur: Klassiek met een twist

 

Iemand die bij Van den Broek Interieur in Heemstede de gelegenheid voorbij laat gaan advies te vragen, mist een belangrijke kans. Want achter elk product dat zij verkopen schuilt een bijzonder verhaal. Zo is de halfronde beige loungestoel van Giorgetti ook verkrijgbaar in paars fluweel of is de bank met bloemen qua hoogte, zachtheid en dikte van de kussens exact te vormen naar het lichaam. En de noten eetkamertafel van Artisan met die halfronde hoeken is er in zeven verschillende houtsoorten……

Het was de grootvader van Marcel van den Broek die na het bombardement in Rotterdam uitweek naar het noorden om zijn meubelzaak opnieuw te beginnen. Hij koos voor Haarlem, maar verhuisde vanwege een parkeerprobleem, naar Heemstede. Daar is Van den Broek Interieur nog steeds gevestigd in een ruim pand met een eigen parkeerplaats. Een zaak die in 2018 138 jaar bestaat en nooit is afgeweken van het principe dat kwaliteit verkoopt. ‘Door de opkomst van de meubelboulevards werd mijn vader gedwongen zich te specialiseren. Hij koos voor klassiek en dat is iets waar wij nog steeds volledig achter staan. We geven er inmiddels wel een moderne twist aan.’ Marcel is de derde generatie en runt de winkel samen met zijn vrouw Cathelijne.

Student

Dat het jonge echtpaar kiest voor een eigentijdse benadering is in Heemstede direct zichtbaar. Cathelijne wijst op de retrobank van Bielefeld Werkstatt die in de winkel is tentoongesteld met een pied-de-poule stof. ‘Dat patroontje is een echte klassieker, terwijl het model zonder twijfel modern is. Zo hebben we sinds kort ook Freistill van Rolf Benz. Blikvanger is een tijdloze bank die laatst nog werd gekocht door een student. Hij vond het wel erg handig dat je de leuning om kon klappen, zodat je er comfortabel op kon liggen.’

De verhalen die de twee enthousiaste kenners vertellen, zijn talrijk. Niet alleen als het gaat om meubels, maar ook om de vloerbedekking en gordijnen die zij verkopen. ‘Laatst nog hebben we in een Amsterdams grachtenpand op een witte trap een roze traploper gelegd. Op de klassieke manier met een gouden roede. Heel gedurfd, maar het eindresultaat was fantastisch.’ Dat alles doet Van den Broek volledig in eigen beheer. ‘We kunnen een appartement bijvoorbeeld sleutelklaar opleveren, volledig gestoffeerd met tapijt of parket.’

Schoenafdruk

De enorme klantgerichtheid is in elk detail in de winkel zichtbaar. ‘Wil een klant bijvoorbeeld een bank in de kleur van een jasje dat hij of zij draagt of leer in plaats van stof; onze specialiteit is dat we praktisch elk meubel in onze winkel volledig naar stijl en voorkeur kunnen aanpassen. We selecteren onze leveranciers daar specifiek op en werken alleen samen met merken die flexibiliteit kunnen garanderen. Er hangen hier overal prijskaartjes aan, maar die vertellen nooit het hele verhaal.’

Ook als het gaat om verlichting richt Van den Broek zich op de individuele wensen van de klanten. Daarbij horen merken als Ghyczy en BD Design.  ‘Ben Demmers, de man achter BD Design, ontwerpt ook verlichting voor luxe jachten en is daardoor gewend maatwerk te leveren.’ In de winkel hangen van beide ontwerpers opvallende exemplaren die elke ruimte direct een ander aanzien geven. Ze verlichten onder andere de tapijten die bijvoorbeeld van Tencell zijn. ‘Een natuurlijk materiaal dat extra zacht is. Kijk eens hoe mooi de voetafdrukken daarin blijven staan. Sommigen houden daar niet van, maar een ander vindt het patroon dat zo ontstaat juist geweldig.’

Jong gezin

Cathelijne en Marcel van den Broek vinden het belangrijk dat alle meubelen die zij verkopen geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Zo werken ze veel met easy cleaning stoffen. ‘Zelf hebben we een jong gezin met een drieling van vier jaar en een zoon van vijf. Toch hebben we ons huis ingericht met een mix van moderne en klassieke meubelen. Zo hebben we gekozen voor een eetkamerbank in stof, waar zelfs eenvoudig stift uit te verwijderen is. Oubollig is onze stijl absoluut niet, want klassieke modellen krijgen door gebruik te maken van een vrolijke stof opeens een hele andere uitstraling. Dat merken we ook in de winkel. Vaak kopen klanten exact het model dat wij tentoonstellen. Jong én oud.’ Kijk voor meer informatie op www.vandenbroekmeubelen.nl.

Van den Broek Interieur Heemstede

 

 

 

Geschreven op

Naar het overzicht

De kracht van licht

Familiebedrijf Versteeg Lichtstudio in Haarlem heeft al 43 jaar ervaring met het verlichten van woonhuizen, werkplekken en hotels/restaurants.... Lees meer »

Een elegante dame

Het jaar 2020 staat in ieders geheugen gegrift: het was het eerste coronajaar. Precies dan openen interieurspecialisten René en Sophia Wansleeben... Lees meer »

Interieur van a tot z

Interieurspecialist Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en beleving, laten... Lees meer »

Buiten de lijntjes kleuren

Als hij tekent, zit hij in zijn eigen cocon. Dan verdwijnt de wereld om hem heen en is hij met zijn hoofd ín de tekening. Maar waar interieurdesigner... Lees meer »

Vakantiegevoel in huis

Je vindt er dingen die je nergens anders vindt en een sfeer waardoor je je even buiten Nederland waant. Dat had Jet van Basten Batenburg... Lees meer »

Meer dan een mooi ontwerp

Cecilia Kollross is in Brazilië geboren en opgegroeid. Daar heeft ze architectuur en stedenbouw gestudeerd. In Nederland heeft ze bij de... Lees meer »

Retrodeuren in Zoetermeer

Retrodeuren voor mensen die mooie deuren wensen. De specialist Retrodeuren.nl is dé specialist als het om stalen deuren gaat. Denk hierbij... Lees meer »

Een interieur dat rust brengt

Niets is zo persoonlijk als de inrichting van je huis. Hoe fijn is het dan om het interieurdesign over te laten aan twee specialisten die... Lees meer »

Zomertijd

Zomertijd! Dagen waarin het leven binnen en buiten ontspannen in elkaar overvloeit. Eindeloos genieten met duurzaam tuinmeubilair wat lang... Lees meer »

Lovely landscape

De natuur, een oneindige inspiratiebron! Van vertrouwde natuurverschijnselen in de vorm van golven en wolken, tot verstilde momentopnames... Lees meer »