Van den Broek Interieur: Klassiek met een twist

 

Iemand die bij Van den Broek Interieur in Heemstede de gelegenheid voorbij laat gaan advies te vragen, mist een belangrijke kans. Want achter elk product dat zij verkopen schuilt een bijzonder verhaal. Zo is de halfronde beige loungestoel van Giorgetti ook verkrijgbaar in paars fluweel of is de bank met bloemen qua hoogte, zachtheid en dikte van de kussens exact te vormen naar het lichaam. En de noten eetkamertafel van Artisan met die halfronde hoeken is er in zeven verschillende houtsoorten……

Het was de grootvader van Marcel van den Broek die na het bombardement in Rotterdam uitweek naar het noorden om zijn meubelzaak opnieuw te beginnen. Hij koos voor Haarlem, maar verhuisde vanwege een parkeerprobleem, naar Heemstede. Daar is Van den Broek Interieur nog steeds gevestigd in een ruim pand met een eigen parkeerplaats. Een zaak die in 2018 138 jaar bestaat en nooit is afgeweken van het principe dat kwaliteit verkoopt. ‘Door de opkomst van de meubelboulevards werd mijn vader gedwongen zich te specialiseren. Hij koos voor klassiek en dat is iets waar wij nog steeds volledig achter staan. We geven er inmiddels wel een moderne twist aan.’ Marcel is de derde generatie en runt de winkel samen met zijn vrouw Cathelijne.

Student

Dat het jonge echtpaar kiest voor een eigentijdse benadering is in Heemstede direct zichtbaar. Cathelijne wijst op de retrobank van Bielefeld Werkstatt die in de winkel is tentoongesteld met een pied-de-poule stof. ‘Dat patroontje is een echte klassieker, terwijl het model zonder twijfel modern is. Zo hebben we sinds kort ook Freistill van Rolf Benz. Blikvanger is een tijdloze bank die laatst nog werd gekocht door een student. Hij vond het wel erg handig dat je de leuning om kon klappen, zodat je er comfortabel op kon liggen.’

De verhalen die de twee enthousiaste kenners vertellen, zijn talrijk. Niet alleen als het gaat om meubels, maar ook om de vloerbedekking en gordijnen die zij verkopen. ‘Laatst nog hebben we in een Amsterdams grachtenpand op een witte trap een roze traploper gelegd. Op de klassieke manier met een gouden roede. Heel gedurfd, maar het eindresultaat was fantastisch.’ Dat alles doet Van den Broek volledig in eigen beheer. ‘We kunnen een appartement bijvoorbeeld sleutelklaar opleveren, volledig gestoffeerd met tapijt of parket.’

Schoenafdruk

De enorme klantgerichtheid is in elk detail in de winkel zichtbaar. ‘Wil een klant bijvoorbeeld een bank in de kleur van een jasje dat hij of zij draagt of leer in plaats van stof; onze specialiteit is dat we praktisch elk meubel in onze winkel volledig naar stijl en voorkeur kunnen aanpassen. We selecteren onze leveranciers daar specifiek op en werken alleen samen met merken die flexibiliteit kunnen garanderen. Er hangen hier overal prijskaartjes aan, maar die vertellen nooit het hele verhaal.’

Ook als het gaat om verlichting richt Van den Broek zich op de individuele wensen van de klanten. Daarbij horen merken als Ghyczy en BD Design.  ‘Ben Demmers, de man achter BD Design, ontwerpt ook verlichting voor luxe jachten en is daardoor gewend maatwerk te leveren.’ In de winkel hangen van beide ontwerpers opvallende exemplaren die elke ruimte direct een ander aanzien geven. Ze verlichten onder andere de tapijten die bijvoorbeeld van Tencell zijn. ‘Een natuurlijk materiaal dat extra zacht is. Kijk eens hoe mooi de voetafdrukken daarin blijven staan. Sommigen houden daar niet van, maar een ander vindt het patroon dat zo ontstaat juist geweldig.’

Jong gezin

Cathelijne en Marcel van den Broek vinden het belangrijk dat alle meubelen die zij verkopen geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Zo werken ze veel met easy cleaning stoffen. ‘Zelf hebben we een jong gezin met een drieling van vier jaar en een zoon van vijf. Toch hebben we ons huis ingericht met een mix van moderne en klassieke meubelen. Zo hebben we gekozen voor een eetkamerbank in stof, waar zelfs eenvoudig stift uit te verwijderen is. Oubollig is onze stijl absoluut niet, want klassieke modellen krijgen door gebruik te maken van een vrolijke stof opeens een hele andere uitstraling. Dat merken we ook in de winkel. Vaak kopen klanten exact het model dat wij tentoonstellen. Jong én oud.’ Kijk voor meer informatie op www.vandenbroekmeubelen.nl.

Van den Broek Interieur Heemstede

 

 

 

Naar het overzicht

Met de deur in huis

Stalen kozijnen, deuren of roomdividers creëren een chique, luxe uitstraling. Een meerwaarde voor het interieur én zelfs voor de gehele... Lees meer »

Houdt van Hout

In een prachtige woonboerderij in het Friese Beetsterzwaag vindt u de showroom van Dutzfloors, gerund door een jong team. In 2010 besloten... Lees meer »

Teken aan de wand

Sommige kleden zijngewoonweg té mooi om over te lopen. Daarom zijn wandkleden sterk in opkomst. Textiele kunst voor aan de muur. Handgemaakt... Lees meer »

Betoverend behang!

Een nieuw behang, betekent vaak een metamorfose voor de woon- of slaapkamer, keuken of hal. Snel en simpel. Natuurlijke kleuren, dessins,... Lees meer »

In vuur en vlam

Hoewel de haard allang geen primaire warmtebron meer is in huis, gaat er qua sfeer niets boven het levendige vlammenspel en de behaaglijke... Lees meer »

De mooiste raambekleding voor elk interieur

Elke ruimte komt tot leven met fraaie gordijnen, shutters, vouwgordijnen of jaloezieën. Bij Onel Windowdressings in Haarlem begrijpen ze... Lees meer »

Creatieve woonoplossingen in staal en hout

Dat de stalen deuren uit de werkplaats van De Bonte Hont nu opeens in de woonmagazines verschijnen is voor ontwerper Menno van der Weg geen... Lees meer »

De interieurideeën van Manon Nijland

Waardoor hun zaak zo kon groeien? Omdat zij fanatiek is, vertelt Jan Nijland. Zijn vrouw Manon begon zesentwintig jaar geleden met de verkoop... Lees meer »

Op bezoek bij Hästens

De bedden met het beroemde blauwwitte ruitje komen uit de Zweedse plaats Köping, goed twee uur rijden van Stockholm en aan de westoever... Lees meer »

Droombadkamers

De vierkante marmeren wasbak werkt als een magneet op voorbijgangers die vanaf het Noordeinde door de Denneweg in Den Haag lopen. Ook het... Lees meer »