Van den Broek Interieur: Klassiek met een twist

 

Iemand die bij Van den Broek Interieur in Heemstede de gelegenheid voorbij laat gaan advies te vragen, mist een belangrijke kans. Want achter elk product dat zij verkopen schuilt een bijzonder verhaal. Zo is de halfronde beige loungestoel van Giorgetti ook verkrijgbaar in paars fluweel of is de bank met bloemen qua hoogte, zachtheid en dikte van de kussens exact te vormen naar het lichaam. En de noten eetkamertafel van Artisan met die halfronde hoeken is er in zeven verschillende houtsoorten……

Het was de grootvader van Marcel van den Broek die na het bombardement in Rotterdam uitweek naar het noorden om zijn meubelzaak opnieuw te beginnen. Hij koos voor Haarlem, maar verhuisde vanwege een parkeerprobleem, naar Heemstede. Daar is Van den Broek Interieur nog steeds gevestigd in een ruim pand met een eigen parkeerplaats. Een zaak die in 2018 138 jaar bestaat en nooit is afgeweken van het principe dat kwaliteit verkoopt. ‘Door de opkomst van de meubelboulevards werd mijn vader gedwongen zich te specialiseren. Hij koos voor klassiek en dat is iets waar wij nog steeds volledig achter staan. We geven er inmiddels wel een moderne twist aan.’ Marcel is de derde generatie en runt de winkel samen met zijn vrouw Cathelijne.

Student

Dat het jonge echtpaar kiest voor een eigentijdse benadering is in Heemstede direct zichtbaar. Cathelijne wijst op de retrobank van Bielefeld Werkstatt die in de winkel is tentoongesteld met een pied-de-poule stof. ‘Dat patroontje is een echte klassieker, terwijl het model zonder twijfel modern is. Zo hebben we sinds kort ook Freistill van Rolf Benz. Blikvanger is een tijdloze bank die laatst nog werd gekocht door een student. Hij vond het wel erg handig dat je de leuning om kon klappen, zodat je er comfortabel op kon liggen.’

De verhalen die de twee enthousiaste kenners vertellen, zijn talrijk. Niet alleen als het gaat om meubels, maar ook om de vloerbedekking en gordijnen die zij verkopen. ‘Laatst nog hebben we in een Amsterdams grachtenpand op een witte trap een roze traploper gelegd. Op de klassieke manier met een gouden roede. Heel gedurfd, maar het eindresultaat was fantastisch.’ Dat alles doet Van den Broek volledig in eigen beheer. ‘We kunnen een appartement bijvoorbeeld sleutelklaar opleveren, volledig gestoffeerd met tapijt of parket.’

Schoenafdruk

De enorme klantgerichtheid is in elk detail in de winkel zichtbaar. ‘Wil een klant bijvoorbeeld een bank in de kleur van een jasje dat hij of zij draagt of leer in plaats van stof; onze specialiteit is dat we praktisch elk meubel in onze winkel volledig naar stijl en voorkeur kunnen aanpassen. We selecteren onze leveranciers daar specifiek op en werken alleen samen met merken die flexibiliteit kunnen garanderen. Er hangen hier overal prijskaartjes aan, maar die vertellen nooit het hele verhaal.’

Ook als het gaat om verlichting richt Van den Broek zich op de individuele wensen van de klanten. Daarbij horen merken als Ghyczy en BD Design.  ‘Ben Demmers, de man achter BD Design, ontwerpt ook verlichting voor luxe jachten en is daardoor gewend maatwerk te leveren.’ In de winkel hangen van beide ontwerpers opvallende exemplaren die elke ruimte direct een ander aanzien geven. Ze verlichten onder andere de tapijten die bijvoorbeeld van Tencell zijn. ‘Een natuurlijk materiaal dat extra zacht is. Kijk eens hoe mooi de voetafdrukken daarin blijven staan. Sommigen houden daar niet van, maar een ander vindt het patroon dat zo ontstaat juist geweldig.’

Jong gezin

Cathelijne en Marcel van den Broek vinden het belangrijk dat alle meubelen die zij verkopen geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Zo werken ze veel met easy cleaning stoffen. ‘Zelf hebben we een jong gezin met een drieling van vier jaar en een zoon van vijf. Toch hebben we ons huis ingericht met een mix van moderne en klassieke meubelen. Zo hebben we gekozen voor een eetkamerbank in stof, waar zelfs eenvoudig stift uit te verwijderen is. Oubollig is onze stijl absoluut niet, want klassieke modellen krijgen door gebruik te maken van een vrolijke stof opeens een hele andere uitstraling. Dat merken we ook in de winkel. Vaak kopen klanten exact het model dat wij tentoonstellen. Jong én oud.’ Kijk voor meer informatie op www.vandenbroekmeubelen.nl.

Van den Broek Interieur Heemstede

 

 

 

Geschreven op

Naar het overzicht

Interieur trend 2023

Nieuw! VIPP beige Het Deense designmerk Vipp is met haar stoere accessoirelijn ook beschikbaar in beige/zandkleurig. De matte poedercoating... Lees meer »

Materiaal met een verhaal

Wie zijn hart volgt, leeft zijn legende. Ontwerper Ruben van Megen doet niets liever dan toveren met vormen en materialen. Dit leidt tot... Lees meer »

Ervaar wat wonen en slapen is!

Meubelzaak Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en service. Thuis is dé... Lees meer »

Interieurs met een ziel

Ze hebben elkaar in het werk ontmoet en zijn inmiddels twaalf jaar een onafscheidelijk duo. Ze delen, behalve de liefde voor elkaar, een... Lees meer »

De kunst van het kleed

‘Ik schat dat er in Iran nog zeker tien miljoen kleden opgestapeld liggen, wachtend op een koper. Unieke, handgeknoopte vloerkleden van... Lees meer »

Het buitenleven leuk maken

Een oer-Hollands designmerk voor het buitenleven verovert de outdoorbranche. Sinds 2017 heeft Bubalou haar positie als lifestyle merk met... Lees meer »

Occhio breidt de met prijzen overladen armaturenreeks Mito uit met een bijzondere highlight

Iconisch, sculpturaal, expressief – Mito aura zweeft in het centrum van de ruimte. Met zijn karakteristiek ringvormig uplight en het krachtig... Lees meer »

DePadova Flagshipstore door Studio van ‘t wout

Een primeur voor Nederland; DePadova Flagshipstore is nu te vinden in Den Haag. Studio van ʼt Wout haalde deze Italiaanse design meubelen... Lees meer »

Van visgraat tot Hongaarse punt

Wat is het verschil tussen visgraat en een Hongaarse punt? Het is één van de meest gestelde vragen die Dutzfloors krijgt. En dat is ook... Lees meer »

Slaapkenner Lisse: Goed slapen begint met een goed advies

Een goede nachtrust zorgt voor goede concentratie door de dag heen, geeft een positieve houding én zorgt ervoor dat u minder vaak ziek bent.... Lees meer »