Tussen de lakens met Goodnight

Goodnight is de grootste slaapkamer van Nederland. De winkel op Woonboulevard Cruquius telt 5000 vierkante meter en meer dan vijftig beddenmerken; van Auping tot M line en Treca Paris. ‘Als je hier niet slaagt, slaag je nergens’, vertelt salesmanager en verkoopmedewerker Ronny van Grimbergen, die ons meeneemt in de wereld van donzen dekbedden en zachte topmatrassen. 

Het bedrag van een auto  
Ronny heeft net een nieuw huis gekocht. Ideaal, want dat bracht hem in de gelegenheid om de gastvrijheid van andere meubelwinkels te testen. ‘Het begint allemaal met koffie. Goede koffie, om precies te zijn. Een topbed kost soms evenveel als een auto. Dan kan er toch wel iets beters vanaf dan een bakje leut uit een goedkoop apparaat met koffiepads? Bij Goodnight staat de deur altijd open. En als de klant zin heeft in een glas wijn, trekken we een fles open. Gastvrijheid is echt geen rocket science.’ 

Fancy hoofdbord 
Ronny: ‘De slaapkamer is de meest intieme ruimte in huis, dat maakt dit vak zo mooi. Je ontmoet allemaal verschillende mensen. De een zoekt een bed op pootjes, zodat je er goed onder kunt stofzuigen, de ander houdt van een fancy hoofdbord en weer een ander hoopt iets te kunnen doen tegen rugklachten. Wat dat betreft krijgen we een hoop intieme verhalen te horen. Dat is waardevol, maar ook pittig, ‘Een bed is geen dokter’, zeg ik weleens, we kunnen de problemen niet altijd oplossen, maar wel minimaliseren. Het bewustzijn met betrekking tot gezondheid en de rol die slapen daarin speelt, is door de coronacrisis alleen maar gegroeid.’ 

Trends op beddengebied 
De slaapkamer is bovendien belangrijker geworden als rustpunt, nu we steeds meer thuis zijn. Ronny: ‘Dat merk je aan de vraag naar verstelbare bedden, waar je ook comfortabel op kunt lezen of televisiekijken. Verder worden de massieve boxsprings steeds meer verruild voor ranke exemplaren. Met kleur! Ik vind het leuk dat de klant weer voor okergeel, oudroze of mosgroen durft te kiezen, na al dat grijs en bruin de laatste jaren.’ 

Een goed slaapland 
‘Nederland is een goed slaapland. Er zijn prachtige beddenwinkels, Goodnight is gelukkig niet de enige. Maar er zitten ook grimmige voorbeelden tussen, met hoge marges. Uiteindelijk kan de klant overal een bed kopen. Maar advies is alles. Daarmee leggen wij de lat heel hoog. Die standaard gun ik iedereen', besluit Ronny. 

Geschreven op

Naar het overzicht

Interieur trend 2023

Nieuw! VIPP beige Het Deense designmerk Vipp is met haar stoere accessoirelijn ook beschikbaar in beige/zandkleurig. De matte poedercoating... Lees meer »

Materiaal met een verhaal

Wie zijn hart volgt, leeft zijn legende. Ontwerper Ruben van Megen doet niets liever dan toveren met vormen en materialen. Dit leidt tot... Lees meer »

Ervaar wat wonen en slapen is!

Meubelzaak Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en service. Thuis is dé... Lees meer »

Interieurs met een ziel

Ze hebben elkaar in het werk ontmoet en zijn inmiddels twaalf jaar een onafscheidelijk duo. Ze delen, behalve de liefde voor elkaar, een... Lees meer »

De kunst van het kleed

‘Ik schat dat er in Iran nog zeker tien miljoen kleden opgestapeld liggen, wachtend op een koper. Unieke, handgeknoopte vloerkleden van... Lees meer »

Het buitenleven leuk maken

Een oer-Hollands designmerk voor het buitenleven verovert de outdoorbranche. Sinds 2017 heeft Bubalou haar positie als lifestyle merk met... Lees meer »

Occhio breidt de met prijzen overladen armaturenreeks Mito uit met een bijzondere highlight

Iconisch, sculpturaal, expressief – Mito aura zweeft in het centrum van de ruimte. Met zijn karakteristiek ringvormig uplight en het krachtig... Lees meer »

DePadova Flagshipstore door Studio van ‘t wout

Een primeur voor Nederland; DePadova Flagshipstore is nu te vinden in Den Haag. Studio van ʼt Wout haalde deze Italiaanse design meubelen... Lees meer »

Van visgraat tot Hongaarse punt

Wat is het verschil tussen visgraat en een Hongaarse punt? Het is één van de meest gestelde vragen die Dutzfloors krijgt. En dat is ook... Lees meer »

Slaapkenner Lisse: Goed slapen begint met een goed advies

Een goede nachtrust zorgt voor goede concentratie door de dag heen, geeft een positieve houding én zorgt ervoor dat u minder vaak ziek bent.... Lees meer »