Museale meesters voor vloer en bed

Het Meisje met de Parel van Vermeer. Een rivierlandschap van Cornelis Vroom. En natuurlijk prachtige bloemstillevens. Dankzij een unieke samenwerking tussen Essenza en het Mauritshuis, haal je deze museale meesterwerken nu gewoon in huis; als kleed, dekbedovertrek en homewear. Helemaal van toen, met een knipoog naar nu. 

De Meestercollectie is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen Essenza home & living en het Haagse Mauritshuis. Samen creëerden ze een meesterlijke collectie dekbedovertrekken, homewear, kleden, kussens en accessoires. Wereldberoemde kunstwerken, in het verfijnde en exclusieve handschrift van Essenza. 

Kunst op bed 
Martine Gosselink, directeur van het Mauritshuis, is erg enthousiast. ‘Het museum en Essenza dienen met deze samenwerking een gezamenlijk doel: onze wereldberoemde collectie nog toegankelijker maken voor een zo groot mogelijk publiek. Met de kwalitatief hoogstaande home & living producten van Essenza belanden de kunstwerken letterlijk bij je in huis: aan de muur, op je bed en op de vloer.’   

Iconisch en eigentijds 
Floor Smits, head of brands Essenza, zegt ongelofelijk trots te zijn op deze samenwerking. ‘Door het verbinden van de iconische kunst uit het Mauritshuis en het eigen handschrift van Essenza, hebben we samen een uniek assortiment gecreëerd; even elegant als expressief. We hebben geprobeerd kunst tot leven te wekken op een eigentijdse manier. En volgens mij is dat erg goed gelukt.’ 

Zes dessins 
De limited edition Meestercollectie bestaat uit vloer- en wandkleden, dekbedovertrekken en kussens, maar bijvoorbeeld ook een poef, shopper en kimono. Er zijn zes dessins. 

Floral Girl (black) 
Geïnspireerd op ‘Meisje met de Parel’ (1665) van Vermeer. Voor deze samenwerking prijkt de beauty van Vermeer op een zwarte achtergrond, vergezeld door bloemen uit verschillende werken die in het Mauritshuis hangen. Als vloer- en wandkleed, dekbedovertrek, kussen, shopper en notitieboek. 

Gallery of Roses  (nightblue) 
Naar het schilderij ‘Bloemstilleven’ van Jan van Huysum. Als dekbedovertrek en kimono. 

Elegant View Sky 
Geïnspireerd op ‘Rivierlandschap gezien door bomen’ van Cornelis Vroom, geschilderd rond 1638. Het schilderij kreeg een Essenza-touch door de combinatie met verstilde bloemen uit diverse werken van het Mauritshuis. Als dekbedovertrek, kussen, wand- en vloerkleed. 

Daffodil Reunited  (black) 
De bloemen, gebaseerd op het schilderij van Ludger Tom Ring de Jonge, zijn gepositioneerd op een donkere achtergrond. Als dekbedovertrek, vloerkleed, kussen en kimono.  

Beautiful Bouquet (brown) 
Deze print is geïnspireerd op ‘Bloemen in een glazen fles’ van Jacob de Gheyn II uit 1612. Als dekbedovertrek en rond vloerkleed. 

Naar ‘Bloemencartouche met Mariabeeld’ van Daniel Seghers en Thomas Willeboirts Bosschaert, 1645. Schijnbaar achteloos is deze bloemenslinger op een dekbedovertrek, vloerkleed en poef gedrapeerd.  

Flower Statement  
Naar ‘Bloemencartouche met Mariabeeld’ van Daniel Seghers en Thomas Willeboirts Bosschaert, 1645. Als dekbedovertrek, vloerkleed en poef. 

Geschreven op

Naar het overzicht

Happy Circle: Stijlvol, duurzaam en tijdloos

Happy Circle, de plantenhanger, is een Nederlands product en merk, bedacht door Isabelle Leijser. Door het multifunctionele design en de... Lees meer »

Tussen de lakens met Goodnight

Goodnight is de grootste slaapkamer van Nederland. De winkel op Woonboulevard Cruquius telt 5000 vierkante meter en meer dan vijftig beddenmerken;... Lees meer »

Ciao Milano

Linea recta van de SuperSalone in Milaan én de tientallen showrooms van de bekende Italiaanse fabrikanten, brengt Lourens magazine het laatste... Lees meer »

Museale meesters voor vloer en bed

Het Meisje met de Parel van Vermeer. Een rivierlandschap van Cornelis Vroom. En natuurlijk prachtige bloemstillevens. Dankzij een unieke... Lees meer »

ETC Consumenteninspiratiedag

Op zondag 19 september a.s. organiseert ETC de consumenteninspiratiedag van 10.00-17.00 uur. Deze unieke gelegenheid geeft consumenten de... Lees meer »

Interieur met karakter

Your home, your story. Dat is het credo van Del Prado Maison. De interieurzaak aan de Binnenweg in Heemstede, met tevens een showroom in... Lees meer »

‘Ik hou van pure materialen’

Een goed interieur moet een bepaalde rust uitstralen en vooral heel leefbaar zijn. Dat is de visie van interieurontwerper Piet-Jan van den... Lees meer »

‘Elke stam vertelt een verhaal’

Ontwerper Carina Riezebos en Jan Blok, directeur van Blok Plaatmateriaal in Beverwijk en Ede, bundelden hun kennis en kracht voor het ontwikkelen... Lees meer »

De warmte van een houten vloer

De vloer is feitelijk het grootste ‘meubelstuk’ in je kamer en bepaalt jarenlang de sfeer en uitstraling van je huis. Dus wil je de allermooiste... Lees meer »

Kleurrijke woontrends

Trendwatchers zijn duidelijk: back-­to-nature wordt dé nieuwe trend voor 2021. Rust is het sleutelwoord. Dat zien we met name aan de kleuren... Lees meer »