Museale meesters voor vloer en bed

Het Meisje met de Parel van Vermeer. Een rivierlandschap van Cornelis Vroom. En natuurlijk prachtige bloemstillevens. Dankzij een unieke samenwerking tussen Essenza en het Mauritshuis, haal je deze museale meesterwerken nu gewoon in huis; als kleed, dekbedovertrek en homewear. Helemaal van toen, met een knipoog naar nu. 

De Meestercollectie is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen Essenza home & living en het Haagse Mauritshuis. Samen creëerden ze een meesterlijke collectie dekbedovertrekken, homewear, kleden, kussens en accessoires. Wereldberoemde kunstwerken, in het verfijnde en exclusieve handschrift van Essenza. 

Kunst op bed 
Martine Gosselink, directeur van het Mauritshuis, is erg enthousiast. ‘Het museum en Essenza dienen met deze samenwerking een gezamenlijk doel: onze wereldberoemde collectie nog toegankelijker maken voor een zo groot mogelijk publiek. Met de kwalitatief hoogstaande home & living producten van Essenza belanden de kunstwerken letterlijk bij je in huis: aan de muur, op je bed en op de vloer.’   

Iconisch en eigentijds 
Floor Smits, head of brands Essenza, zegt ongelofelijk trots te zijn op deze samenwerking. ‘Door het verbinden van de iconische kunst uit het Mauritshuis en het eigen handschrift van Essenza, hebben we samen een uniek assortiment gecreëerd; even elegant als expressief. We hebben geprobeerd kunst tot leven te wekken op een eigentijdse manier. En volgens mij is dat erg goed gelukt.’ 

Zes dessins 
De limited edition Meestercollectie bestaat uit vloer- en wandkleden, dekbedovertrekken en kussens, maar bijvoorbeeld ook een poef, shopper en kimono. Er zijn zes dessins. 

Floral Girl (black) 
Geïnspireerd op ‘Meisje met de Parel’ (1665) van Vermeer. Voor deze samenwerking prijkt de beauty van Vermeer op een zwarte achtergrond, vergezeld door bloemen uit verschillende werken die in het Mauritshuis hangen. Als vloer- en wandkleed, dekbedovertrek, kussen, shopper en notitieboek. 

Gallery of Roses  (nightblue) 
Naar het schilderij ‘Bloemstilleven’ van Jan van Huysum. Als dekbedovertrek en kimono. 

Elegant View Sky 
Geïnspireerd op ‘Rivierlandschap gezien door bomen’ van Cornelis Vroom, geschilderd rond 1638. Het schilderij kreeg een Essenza-touch door de combinatie met verstilde bloemen uit diverse werken van het Mauritshuis. Als dekbedovertrek, kussen, wand- en vloerkleed. 

Daffodil Reunited  (black) 
De bloemen, gebaseerd op het schilderij van Ludger Tom Ring de Jonge, zijn gepositioneerd op een donkere achtergrond. Als dekbedovertrek, vloerkleed, kussen en kimono.  

Beautiful Bouquet (brown) 
Deze print is geïnspireerd op ‘Bloemen in een glazen fles’ van Jacob de Gheyn II uit 1612. Als dekbedovertrek en rond vloerkleed. 

Naar ‘Bloemencartouche met Mariabeeld’ van Daniel Seghers en Thomas Willeboirts Bosschaert, 1645. Schijnbaar achteloos is deze bloemenslinger op een dekbedovertrek, vloerkleed en poef gedrapeerd.  

Flower Statement  
Naar ‘Bloemencartouche met Mariabeeld’ van Daniel Seghers en Thomas Willeboirts Bosschaert, 1645. Als dekbedovertrek, vloerkleed en poef. 

Geschreven op

Naar het overzicht

Een interieur dat rust brengt

Niets is zo persoonlijk als de inrichting van je huis. Hoe fijn is het dan om het interieurdesign over te laten aan twee specialisten die... Lees meer »

Zomertijd

Zomertijd! Dagen waarin het leven binnen en buiten ontspannen in elkaar overvloeit. Eindeloos genieten met duurzaam tuinmeubilair wat lang... Lees meer »

Lovely landscape

De natuur, een oneindige inspiratiebron! Van vertrouwde natuurverschijnselen in de vorm van golven en wolken, tot verstilde momentopnames... Lees meer »

Colourfull Line Up

Bij rechtlijnig ligt starheid op de loer maar gecombineerd met kleur ontstaat een speels en zacht lijnenspel. Lamp Aura Light van Sabine... Lees meer »

Beleef je nieuwe badkamer bij Sanitair Design Center Alkmaar

Wie Sanitair Design Centre Alkmaar bezoekt, stapt in een veelzijdige showroom vol sanitair en tegels uit het luxe segment. Gelegen aan de... Lees meer »

Interieur trend 2023

Nieuw! VIPP beige Het Deense designmerk Vipp is met haar stoere accessoirelijn ook beschikbaar in beige/zandkleurig. De matte poedercoating... Lees meer »

Materiaal met een verhaal

Wie zijn hart volgt, leeft zijn legende. Ontwerper Ruben van Megen doet niets liever dan toveren met vormen en materialen. Dit leidt tot... Lees meer »

Ervaar wat wonen en slapen is!

Meubelzaak Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en service. Thuis is dé... Lees meer »

Interieurs met een ziel

Ze hebben elkaar in het werk ontmoet en zijn inmiddels twaalf jaar een onafscheidelijk duo. Ze delen, behalve de liefde voor elkaar, een... Lees meer »

De kunst van het kleed

‘Ik schat dat er in Iran nog zeker tien miljoen kleden opgestapeld liggen, wachtend op een koper. Unieke, handgeknoopte vloerkleden van... Lees meer »