Kleurrijke woontrends

Trendwatchers zijn duidelijk: back-­to-nature wordt dé nieuwe trend voor 2021. Rust is het sleutelwoord. Dat zien we met name aan de kleuren en materialen. Denk aan bruin, beige, grijze, offwhite en bijna zwart. En zitmeubelen in wollige stofjes, stoer linnen of robuust leer. Denk aan ambachtelijk gemaakte meubelen van hout. Tegelijkertijd blijven meubelen in gedurfde kleuren en bijzondere vormen in; al is het maar als levendig accent of contrast voor deze natuurlijke trend, die anders misschien al gauw wat saai wordt.

Trend: snoepkleurtjes

Het zijn toch net snoepjes, deze BomBom’s van Roche Bobois. Zowel in opbouw als kleur doen ze direct denken aan Engelse dropjes. De stretchstof is afneembaar en de losse rugleuningen zijn verplaatsbaar.

Trend: plinten & profielen

Wand-, sier- en kaderlijsten. Gewone plinten en profielen en verlichtingsplinten. Ze worden niet langer zo onzichtbaar mogelijk weggewerkt, maar mogen gezien worden. Qua kleur en stijl biedt Noël & Marquet volop keuze.

Trend: unica

Een klok van luciferdoosjes, een vaas van Smurfenpoppetjes, een kroonluchter van parfumflesjes. Ontwerper Diederik Schneeman maakt van verzamelingen unieke designstukken.

Trend: ambachtelijk handwerk

Meubelmaker Nob Ruijgrok, ruim 23 jaar de linker- én rechterhand van Piet Hein Eek, verstaat het ambacht van meubel maken als geen ander. Door een speciale freestechniek heeft dit driedelige kamerscherm een organisch patroon, met een verrassende dieptewerking.

Trend: verstelbaarheid

De Avalanche van Cor heeft een verstelbare rug leuning. Zet 'm omhoog of omlaag en creëer zo meer of minder zitdiepte en (extra) steun in de rug. Met bijpassende poef.

Trend: Kies je Kleur

Een kast(enwand) van Montana stel je zelf samen. met keuze uit maar liefst veertig lakkleuren (op waterbasis) en twee fineersoorten. Voor woon- en slaapkamer, keuken of hal.

Trend: modulaire zitsystemen

Typisch Gelderland, deze bankenserie ‘Van Doesburg’ met iets overhangende rugsteunen. Kenmerkend zijn de kubistische basisvormen die zorgen voor een uitgebalanceerd lijnenspel.

Trend: Delftsblauw

Sinds de16e eeuw, inspireert Delftsblauw menig ontwerper. Sinds kort is Delftsblauw zelfs bezig aan een opvallende revival. Deze handbeschilderde tweedeurs kast is een idee van Eigengijs.

Trend: poefjes

Nieuw van Pode zijn deze tafeltjes Ova (rond en vierkant) en poefs Unda. Schuif de hogere tafel over een poef en creëer in een handomdraai een multifunctioneel meubel.

Zelf zien?

Met een oppervlakte van circa elf voetbalvelden en meer dan 200 woonmerken is Home Center in Wolvega de grootste ‘woonwinkel' van Nederland. De meubelen van bert plantagie/Brown, Gelderland, Label, Leolux, Linteloo, Pode en Pilat&Pilat zijn daar te zien.

www.homecenter.nl

 

SAMENSTELLING: MONIQUE VAN EMPEL

Geschreven op

Naar het overzicht

De kracht van licht

Familiebedrijf Versteeg Lichtstudio in Haarlem heeft al 43 jaar ervaring met het verlichten van woonhuizen, werkplekken en hotels/restaurants.... Lees meer »

Een elegante dame

Het jaar 2020 staat in ieders geheugen gegrift: het was het eerste coronajaar. Precies dan openen interieurspecialisten René en Sophia Wansleeben... Lees meer »

Interieur van a tot z

Interieurspecialist Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en beleving, laten... Lees meer »

Buiten de lijntjes kleuren

Als hij tekent, zit hij in zijn eigen cocon. Dan verdwijnt de wereld om hem heen en is hij met zijn hoofd ín de tekening. Maar waar interieurdesigner... Lees meer »

Vakantiegevoel in huis

Je vindt er dingen die je nergens anders vindt en een sfeer waardoor je je even buiten Nederland waant. Dat had Jet van Basten Batenburg... Lees meer »

Meer dan een mooi ontwerp

Cecilia Kollross is in Brazilië geboren en opgegroeid. Daar heeft ze architectuur en stedenbouw gestudeerd. In Nederland heeft ze bij de... Lees meer »

Retrodeuren in Zoetermeer

Retrodeuren voor mensen die mooie deuren wensen. De specialist Retrodeuren.nl is dé specialist als het om stalen deuren gaat. Denk hierbij... Lees meer »

Een interieur dat rust brengt

Niets is zo persoonlijk als de inrichting van je huis. Hoe fijn is het dan om het interieurdesign over te laten aan twee specialisten die... Lees meer »

Zomertijd

Zomertijd! Dagen waarin het leven binnen en buiten ontspannen in elkaar overvloeit. Eindeloos genieten met duurzaam tuinmeubilair wat lang... Lees meer »

Lovely landscape

De natuur, een oneindige inspiratiebron! Van vertrouwde natuurverschijnselen in de vorm van golven en wolken, tot verstilde momentopnames... Lees meer »