Kleurrijke woontrends

Trendwatchers zijn duidelijk: back-­to-nature wordt dé nieuwe trend voor 2021. Rust is het sleutelwoord. Dat zien we met name aan de kleuren en materialen. Denk aan bruin, beige, grijze, offwhite en bijna zwart. En zitmeubelen in wollige stofjes, stoer linnen of robuust leer. Denk aan ambachtelijk gemaakte meubelen van hout. Tegelijkertijd blijven meubelen in gedurfde kleuren en bijzondere vormen in; al is het maar als levendig accent of contrast voor deze natuurlijke trend, die anders misschien al gauw wat saai wordt.

Trend: snoepkleurtjes

Het zijn toch net snoepjes, deze BomBom’s van Roche Bobois. Zowel in opbouw als kleur doen ze direct denken aan Engelse dropjes. De stretchstof is afneembaar en de losse rugleuningen zijn verplaatsbaar.

Trend: plinten & profielen

Wand-, sier- en kaderlijsten. Gewone plinten en profielen en verlichtingsplinten. Ze worden niet langer zo onzichtbaar mogelijk weggewerkt, maar mogen gezien worden. Qua kleur en stijl biedt Noël & Marquet volop keuze.

Trend: unica

Een klok van luciferdoosjes, een vaas van Smurfenpoppetjes, een kroonluchter van parfumflesjes. Ontwerper Diederik Schneeman maakt van verzamelingen unieke designstukken.

Trend: ambachtelijk handwerk

Meubelmaker Nob Ruijgrok, ruim 23 jaar de linker- én rechterhand van Piet Hein Eek, verstaat het ambacht van meubel maken als geen ander. Door een speciale freestechniek heeft dit driedelige kamerscherm een organisch patroon, met een verrassende dieptewerking.

Trend: verstelbaarheid

De Avalanche van Cor heeft een verstelbare rug leuning. Zet 'm omhoog of omlaag en creëer zo meer of minder zitdiepte en (extra) steun in de rug. Met bijpassende poef.

Trend: Kies je Kleur

Een kast(enwand) van Montana stel je zelf samen. met keuze uit maar liefst veertig lakkleuren (op waterbasis) en twee fineersoorten. Voor woon- en slaapkamer, keuken of hal.

Trend: modulaire zitsystemen

Typisch Gelderland, deze bankenserie ‘Van Doesburg’ met iets overhangende rugsteunen. Kenmerkend zijn de kubistische basisvormen die zorgen voor een uitgebalanceerd lijnenspel.

Trend: Delftsblauw

Sinds de16e eeuw, inspireert Delftsblauw menig ontwerper. Sinds kort is Delftsblauw zelfs bezig aan een opvallende revival. Deze handbeschilderde tweedeurs kast is een idee van Eigengijs.

Trend: poefjes

Nieuw van Pode zijn deze tafeltjes Ova (rond en vierkant) en poefs Unda. Schuif de hogere tafel over een poef en creëer in een handomdraai een multifunctioneel meubel.

Zelf zien?

Met een oppervlakte van circa elf voetbalvelden en meer dan 200 woonmerken is Home Center in Wolvega de grootste ‘woonwinkel' van Nederland. De meubelen van bert plantagie/Brown, Gelderland, Label, Leolux, Linteloo, Pode en Pilat&Pilat zijn daar te zien.

www.homecenter.nl

 

SAMENSTELLING: MONIQUE VAN EMPEL

Geschreven op

Naar het overzicht

ETC Consumenteninspiratiedag

Op zondag 19 september a.s. organiseert ETC de consumenteninspiratiedag van 10.00-17.00 uur. Deze unieke gelegenheid geeft consumenten de... Lees meer »

Interieur met karakter

Your home, your story. Dat is het credo van Del Prado Maison. De interieurzaak aan de Binnenweg in Heemstede, met tevens een showroom in... Lees meer »

‘Ik hou van pure materialen’

Een goed interieur moet een bepaalde rust uitstralen en vooral heel leefbaar zijn. Dat is de visie van interieurontwerper Piet-Jan van den... Lees meer »

‘Elke stam vertelt een verhaal’

Ontwerper Carina Riezebos en Jan Blok, directeur van Blok Plaatmateriaal in Beverwijk en Ede, bundelden hun kennis en kracht voor het ontwikkelen... Lees meer »

De warmte van een houten vloer

De vloer is feitelijk het grootste ‘meubelstuk’ in je kamer en bepaalt jarenlang de sfeer en uitstraling van je huis. Dus wil je de allermooiste... Lees meer »

Kleurrijke woontrends

Trendwatchers zijn duidelijk: back-­to-nature wordt dé nieuwe trend voor 2021. Rust is het sleutelwoord. Dat zien we met name aan de kleuren... Lees meer »

Nature is BACK!

Trendwatchers zijn duidelijk: back­to-nature wordt dé nieuwe trend voor 2021. Rust is het sleutelwoord. Dat zien we met name aan de kleuren... Lees meer »

Baden in een zee van inspiratie

“Kom, we lopen even met onze wastafel naar de werkplaats, dan zoeken we het juiste hout erbij uit.” Bestaat er een badkamerzaak waar dit... Lees meer »

De Gustav-familie

In 1991 richtte meubelontwerper Gerard van den Berg zijn Label op. Het bedrijf is gespecialiseerd in hoogwaardige gestoffeerde zitmeubelen;... Lees meer »

Onafhankelijk slaapadvies

Een bed kopen kun je overal. Wat Goodnight Slaapkamers Cruquius onderscheidend maakt is de combinatie van onafhankelijk slaapadvies, een... Lees meer »