Interieur met karakter

Your home, your story. Dat is het credo van Del Prado Maison. De interieurzaak aan de Binnenweg in Heemstede, met tevens een showroom in de Waarderpolder in Haarlem, laat zien dat het mixen van stijlen resulteert in een authentiek, persoonlijk interieur.

Redactie: Natasja Admiraal 

‘Del Prado is Spaans voor ‘van het veld’,’ vertelt Nancy Kolff-Rodriguez bij een kop koffie. ‘Ik ben opgegroeid in hartje New York, maar mijn familiewortels liggen in Spanje.’ Haar man Quirijn vult aan: ‘Del Prado verwijst ook naar een bruisende straat in Madrid, waar we vlakbij hebben gewoond.’ Nancy heeft in de Verenigde Staten jarenlang als makelaar gewerkt. Zodoende was ze altijd bezig met de potentie van een ruimte. Ze volgde ook een gerenommeerde interieuropleiding in Londen.

Ruim 500 stoffen
Het hart van Del Prado Maison is de kleurrijke stoffencollectie. Die bestaat uit ruim 500 interieurstoffen, verdeeld in verschillende kleurgroepen. Van frisse linnens tot prachtige ikatstoffen met geometrische patronen. ‘Wij hebben de wereld rond gereisd om de mooiste kwaliteitsstoffen te vinden’, vertelt Nancy. ‘Al onze leveranciers zijn kleine familiebedrijven, uit landen als Spanje, Italië en Engeland, met wie we persoonlijk contact hebben.’

Custom made
De meubels uit het assortiment van Del Prado Maison, waaronder banken, fauteuils en poefen, zijn te personaliseren met een stof naar keuze. Ook is het mogelijk om gordijnen op maat te laten maken. Ze werken samen met een gerenommeerd Nederlands atelier. ‘In de winkel tonen wij de stoffen in grote stalen. Zo kunnen klanten goed zien hoe de stof valt. Vervolgens geven we gratis kleinere samples mee, zodat mensen thuis kunnen bekijken of hun favoriete stoffen passen bij de kleuren van de muren en de rest van de meubels.’

Huis vol inspiratie
Eenmaal een definitieve keuze gemaakt, worden de meubels in Spanje en Portugal gemaakt. ‘Voor het inmeten van de gordijnen komen wij bij de klant thuis langs’, zegt Nancy. In de winkel aan de Binnenweg is een warme, wereldse sfeer gecreëerd. Een mix van moderne kunst, antieke vondsten en etnische decoratieve objecten. ‘Dat maakt een interieur speels en verrassend. Zodat je ook in je eigen huis telkens weer geïnspireerd raakt.’

Eigen pad volgen
De unieke stijl van Del Prado is in Nederland niet zo makkelijk te vinden. En zeker niet in die toegankelijke prijsklasse. Dat merkten Nancy en Quirijn bij het inrichten van hun eigen huis. Een interieur hoeft volgens hen zeker niet perfect te zijn. ‘Het is juist mooi om jezelf te omringen met objecten die je tijdens je leven verzameld hebt, die een verhaal hebben. Volg je eigen pad en laat je vooral niet leiden door regels of trends.’

Winkel Heemstede, Binnenweg 79-C 
Showroom Haarlem, Robert Peerenboomweg 7
023-200 28 64 | www.delpradomaison.com 

Geschreven op

Naar het overzicht

Happy Circle: Stijlvol, duurzaam en tijdloos

Happy Circle, de plantenhanger, is een Nederlands product en merk, bedacht door Isabelle Leijser. Door het multifunctionele design en de... Lees meer »

Tussen de lakens met Goodnight

Goodnight is de grootste slaapkamer van Nederland. De winkel op Woonboulevard Cruquius telt 5000 vierkante meter en meer dan vijftig beddenmerken;... Lees meer »

Ciao Milano

Linea recta van de SuperSalone in Milaan én de tientallen showrooms van de bekende Italiaanse fabrikanten, brengt Lourens magazine het laatste... Lees meer »

Museale meesters voor vloer en bed

Het Meisje met de Parel van Vermeer. Een rivierlandschap van Cornelis Vroom. En natuurlijk prachtige bloemstillevens. Dankzij een unieke... Lees meer »

ETC Consumenteninspiratiedag

Op zondag 19 september a.s. organiseert ETC de consumenteninspiratiedag van 10.00-17.00 uur. Deze unieke gelegenheid geeft consumenten de... Lees meer »

Interieur met karakter

Your home, your story. Dat is het credo van Del Prado Maison. De interieurzaak aan de Binnenweg in Heemstede, met tevens een showroom in... Lees meer »

‘Ik hou van pure materialen’

Een goed interieur moet een bepaalde rust uitstralen en vooral heel leefbaar zijn. Dat is de visie van interieurontwerper Piet-Jan van den... Lees meer »

‘Elke stam vertelt een verhaal’

Ontwerper Carina Riezebos en Jan Blok, directeur van Blok Plaatmateriaal in Beverwijk en Ede, bundelden hun kennis en kracht voor het ontwikkelen... Lees meer »

De warmte van een houten vloer

De vloer is feitelijk het grootste ‘meubelstuk’ in je kamer en bepaalt jarenlang de sfeer en uitstraling van je huis. Dus wil je de allermooiste... Lees meer »

Kleurrijke woontrends

Trendwatchers zijn duidelijk: back-­to-nature wordt dé nieuwe trend voor 2021. Rust is het sleutelwoord. Dat zien we met name aan de kleuren... Lees meer »