Interieur met karakter

Your home, your story. Dat is het credo van Del Prado Maison. De interieurzaak aan de Binnenweg in Heemstede, met tevens een showroom in de Waarderpolder in Haarlem, laat zien dat het mixen van stijlen resulteert in een authentiek, persoonlijk interieur.

Redactie: Natasja Admiraal 

‘Del Prado is Spaans voor ‘van het veld’,’ vertelt Nancy Kolff-Rodriguez bij een kop koffie. ‘Ik ben opgegroeid in hartje New York, maar mijn familiewortels liggen in Spanje.’ Haar man Quirijn vult aan: ‘Del Prado verwijst ook naar een bruisende straat in Madrid, waar we vlakbij hebben gewoond.’ Nancy heeft in de Verenigde Staten jarenlang als makelaar gewerkt. Zodoende was ze altijd bezig met de potentie van een ruimte. Ze volgde ook een gerenommeerde interieuropleiding in Londen.

Ruim 500 stoffen
Het hart van Del Prado Maison is de kleurrijke stoffencollectie. Die bestaat uit ruim 500 interieurstoffen, verdeeld in verschillende kleurgroepen. Van frisse linnens tot prachtige ikatstoffen met geometrische patronen. ‘Wij hebben de wereld rond gereisd om de mooiste kwaliteitsstoffen te vinden’, vertelt Nancy. ‘Al onze leveranciers zijn kleine familiebedrijven, uit landen als Spanje, Italië en Engeland, met wie we persoonlijk contact hebben.’

Custom made
De meubels uit het assortiment van Del Prado Maison, waaronder banken, fauteuils en poefen, zijn te personaliseren met een stof naar keuze. Ook is het mogelijk om gordijnen op maat te laten maken. Ze werken samen met een gerenommeerd Nederlands atelier. ‘In de winkel tonen wij de stoffen in grote stalen. Zo kunnen klanten goed zien hoe de stof valt. Vervolgens geven we gratis kleinere samples mee, zodat mensen thuis kunnen bekijken of hun favoriete stoffen passen bij de kleuren van de muren en de rest van de meubels.’

Huis vol inspiratie
Eenmaal een definitieve keuze gemaakt, worden de meubels in Spanje en Portugal gemaakt. ‘Voor het inmeten van de gordijnen komen wij bij de klant thuis langs’, zegt Nancy. In de winkel aan de Binnenweg is een warme, wereldse sfeer gecreëerd. Een mix van moderne kunst, antieke vondsten en etnische decoratieve objecten. ‘Dat maakt een interieur speels en verrassend. Zodat je ook in je eigen huis telkens weer geïnspireerd raakt.’

Eigen pad volgen
De unieke stijl van Del Prado is in Nederland niet zo makkelijk te vinden. En zeker niet in die toegankelijke prijsklasse. Dat merkten Nancy en Quirijn bij het inrichten van hun eigen huis. Een interieur hoeft volgens hen zeker niet perfect te zijn. ‘Het is juist mooi om jezelf te omringen met objecten die je tijdens je leven verzameld hebt, die een verhaal hebben. Volg je eigen pad en laat je vooral niet leiden door regels of trends.’

Winkel Heemstede, Binnenweg 79-C 
Showroom Haarlem, Robert Peerenboomweg 7
023-200 28 64 | www.delpradomaison.com 

Geschreven op

Naar het overzicht

De kracht van licht

Familiebedrijf Versteeg Lichtstudio in Haarlem heeft al 43 jaar ervaring met het verlichten van woonhuizen, werkplekken en hotels/restaurants.... Lees meer »

Een elegante dame

Het jaar 2020 staat in ieders geheugen gegrift: het was het eerste coronajaar. Precies dan openen interieurspecialisten René en Sophia Wansleeben... Lees meer »

Interieur van a tot z

Interieurspecialist Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en beleving, laten... Lees meer »

Buiten de lijntjes kleuren

Als hij tekent, zit hij in zijn eigen cocon. Dan verdwijnt de wereld om hem heen en is hij met zijn hoofd ín de tekening. Maar waar interieurdesigner... Lees meer »

Vakantiegevoel in huis

Je vindt er dingen die je nergens anders vindt en een sfeer waardoor je je even buiten Nederland waant. Dat had Jet van Basten Batenburg... Lees meer »

Meer dan een mooi ontwerp

Cecilia Kollross is in Brazilië geboren en opgegroeid. Daar heeft ze architectuur en stedenbouw gestudeerd. In Nederland heeft ze bij de... Lees meer »

Retrodeuren in Zoetermeer

Retrodeuren voor mensen die mooie deuren wensen. De specialist Retrodeuren.nl is dé specialist als het om stalen deuren gaat. Denk hierbij... Lees meer »

Een interieur dat rust brengt

Niets is zo persoonlijk als de inrichting van je huis. Hoe fijn is het dan om het interieurdesign over te laten aan twee specialisten die... Lees meer »

Zomertijd

Zomertijd! Dagen waarin het leven binnen en buiten ontspannen in elkaar overvloeit. Eindeloos genieten met duurzaam tuinmeubilair wat lang... Lees meer »

Lovely landscape

De natuur, een oneindige inspiratiebron! Van vertrouwde natuurverschijnselen in de vorm van golven en wolken, tot verstilde momentopnames... Lees meer »