Interieur met karakter

Your home, your story. Dat is het credo van Del Prado Maison. De interieurzaak aan de Binnenweg in Heemstede, met tevens een showroom in de Waarderpolder in Haarlem, laat zien dat het mixen van stijlen resulteert in een authentiek, persoonlijk interieur.

Redactie: Natasja Admiraal 

‘Del Prado is Spaans voor ‘van het veld’,’ vertelt Nancy Kolff-Rodriguez bij een kop koffie. ‘Ik ben opgegroeid in hartje New York, maar mijn familiewortels liggen in Spanje.’ Haar man Quirijn vult aan: ‘Del Prado verwijst ook naar een bruisende straat in Madrid, waar we vlakbij hebben gewoond.’ Nancy heeft in de Verenigde Staten jarenlang als makelaar gewerkt. Zodoende was ze altijd bezig met de potentie van een ruimte. Ze volgde ook een gerenommeerde interieuropleiding in Londen.

Ruim 500 stoffen
Het hart van Del Prado Maison is de kleurrijke stoffencollectie. Die bestaat uit ruim 500 interieurstoffen, verdeeld in verschillende kleurgroepen. Van frisse linnens tot prachtige ikatstoffen met geometrische patronen. ‘Wij hebben de wereld rond gereisd om de mooiste kwaliteitsstoffen te vinden’, vertelt Nancy. ‘Al onze leveranciers zijn kleine familiebedrijven, uit landen als Spanje, Italië en Engeland, met wie we persoonlijk contact hebben.’

Custom made
De meubels uit het assortiment van Del Prado Maison, waaronder banken, fauteuils en poefen, zijn te personaliseren met een stof naar keuze. Ook is het mogelijk om gordijnen op maat te laten maken. Ze werken samen met een gerenommeerd Nederlands atelier. ‘In de winkel tonen wij de stoffen in grote stalen. Zo kunnen klanten goed zien hoe de stof valt. Vervolgens geven we gratis kleinere samples mee, zodat mensen thuis kunnen bekijken of hun favoriete stoffen passen bij de kleuren van de muren en de rest van de meubels.’

Huis vol inspiratie
Eenmaal een definitieve keuze gemaakt, worden de meubels in Spanje en Portugal gemaakt. ‘Voor het inmeten van de gordijnen komen wij bij de klant thuis langs’, zegt Nancy. In de winkel aan de Binnenweg is een warme, wereldse sfeer gecreëerd. Een mix van moderne kunst, antieke vondsten en etnische decoratieve objecten. ‘Dat maakt een interieur speels en verrassend. Zodat je ook in je eigen huis telkens weer geïnspireerd raakt.’

Eigen pad volgen
De unieke stijl van Del Prado is in Nederland niet zo makkelijk te vinden. En zeker niet in die toegankelijke prijsklasse. Dat merkten Nancy en Quirijn bij het inrichten van hun eigen huis. Een interieur hoeft volgens hen zeker niet perfect te zijn. ‘Het is juist mooi om jezelf te omringen met objecten die je tijdens je leven verzameld hebt, die een verhaal hebben. Volg je eigen pad en laat je vooral niet leiden door regels of trends.’

Winkel Heemstede, Binnenweg 79-C 
Showroom Haarlem, Robert Peerenboomweg 7
023-200 28 64 | www.delpradomaison.com 

Geschreven op

Naar het overzicht

Interieur trend 2023

Nieuw! VIPP beige Het Deense designmerk Vipp is met haar stoere accessoirelijn ook beschikbaar in beige/zandkleurig. De matte poedercoating... Lees meer »

Materiaal met een verhaal

Wie zijn hart volgt, leeft zijn legende. Ontwerper Ruben van Megen doet niets liever dan toveren met vormen en materialen. Dit leidt tot... Lees meer »

Ervaar wat wonen en slapen is!

Meubelzaak Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en service. Thuis is dé... Lees meer »

Interieurs met een ziel

Ze hebben elkaar in het werk ontmoet en zijn inmiddels twaalf jaar een onafscheidelijk duo. Ze delen, behalve de liefde voor elkaar, een... Lees meer »

De kunst van het kleed

‘Ik schat dat er in Iran nog zeker tien miljoen kleden opgestapeld liggen, wachtend op een koper. Unieke, handgeknoopte vloerkleden van... Lees meer »

Het buitenleven leuk maken

Een oer-Hollands designmerk voor het buitenleven verovert de outdoorbranche. Sinds 2017 heeft Bubalou haar positie als lifestyle merk met... Lees meer »

Occhio breidt de met prijzen overladen armaturenreeks Mito uit met een bijzondere highlight

Iconisch, sculpturaal, expressief – Mito aura zweeft in het centrum van de ruimte. Met zijn karakteristiek ringvormig uplight en het krachtig... Lees meer »

DePadova Flagshipstore door Studio van ‘t wout

Een primeur voor Nederland; DePadova Flagshipstore is nu te vinden in Den Haag. Studio van ʼt Wout haalde deze Italiaanse design meubelen... Lees meer »

Van visgraat tot Hongaarse punt

Wat is het verschil tussen visgraat en een Hongaarse punt? Het is één van de meest gestelde vragen die Dutzfloors krijgt. En dat is ook... Lees meer »

Slaapkenner Lisse: Goed slapen begint met een goed advies

Een goede nachtrust zorgt voor goede concentratie door de dag heen, geeft een positieve houding én zorgt ervoor dat u minder vaak ziek bent.... Lees meer »