In vuur en vlam

Hoewel de haard allang geen primaire warmtebron meer is in huis, gaat er qua sfeer niets boven het levendige vlammenspel en de behaaglijke warmte van een haard.

Stoken op hout biedt nog steeds de optimale vuurbeleving: met het knisperende geluid van de houtblokken, de geur en de aangename warmte. Bij haarden op gas en elektriciteit staan vooral gemak, comfort en veiligheid voorop. Aan is aan. Uit is uit. Hoge vlammen, lage vlammen; je controleert het vuur met de afstandsbediening of speciale app. Nieuw zijn de haarden waarbij innovatieve technieken hun intrede doen, zoals water als brandstof (!) en leds die het vlammenspel aanvullen. Terrashaarden voor buiten zijn een trend op zich. En met zo’n robuuste fornuiskachel in huis zorg je voor sfeer, warmte en gezelligheid, maar je kun er óók mee koken en bakken.

Vuur uit water

De elektrische e-MatriX haarden van Faber zijn geschikt voor elk huis en elke kamer. Ze hebben namelijk geen gasaansluiting of schoorsteen nodig; alleen stroom én water. Water? Ja! In deze haard wordt opwervelende waternevel verlicht door speciale ledverlichting, waardoor een zeer realistisch vuurbeeld ontstaat. Een gloeiend asbed en subtiel geknetter evenaren de ervaring van een echt houtvuur. Zorgeloos genieten, met een minimale impact op het milieu én binnenklimaat.

 

Voor binnen & buiten

Dé sfeervolle terrashaard Marino van Sunwood. Dankzij de vier stevige wielen, is deze haard makkelijk verplaatsbaar om zowel buiten als binnen onder een overkapping te gebruiken. De haard geeft zoveel warm ­ te af, dat het ook op de wat frissere dagen nog heerlijk buiten vertoeven is. Dus: verleng die fijne zomeravonden en geniet ook in voor- en najaar al eerder van het buitenleven. De haard werkt op propaangas (35 uur op een volle gasfles van 10 kg) en biedt vanuit elke hoek zicht op het vlammenspel. De terrashaard heeft veiligheidsglas rondom en is CE-gecertificeerd door KIWA. Standaard in zwart, grijs en wit, maar maatwerk is ook mogelijk in elke RAL-kleur. Heel apart is de uitvoering in het stoere cortenstaal. Optioneel met waterdichte beschermhoes.

WWW.IN4AMBIANCE.NL

Coole cooker

De robuuste, gietijzeren cookers van het Engelse Esse hebben een historie die terug gaat naar 1854. Fornuiskachels zijn fornuis én kachel inéén: je kunt erop koken, in bakken én ze zorgen voor sfeer en warmte in huis. Deze houtgestookte Bakeheart (50 cm breed)heeft bovenop een 'normale' kookplaat met vier verschillende temperatuurzones. waarop ie net als op andere fornuizen - eten kunt bereiden en warm houden. Het bolle isolatiedeksel is zowel in esthetisch als functioneel opzicht een blikvanger.

Daarnaast heeft de Bakeheart onderin een ruime bakoven en kan in de stookruimte zelf gegrilld worden. Door de indirecte warmtecirculatie blijven smaak en sappen optimaal behouden. En dankzij de stralingswarmte wordt de keuken ook nog eens behaaglijk warm. In dezelfde familie zit ook de bredere lronheart (90 cm) met grote stookruimte, een oven en een dubbele kookplaat met twee isolerende deksels. Alle fornuiskachels van Esse voldoen nu al aan de strengere emissie-eisen die vanaf 2022 aan houtgestookte fornuiskachels gesteld worden (Ecodesign Ready).

WWW.ESSECOOKERS.NL

 

Nieuw licht op gashaarden

Compleet nieuw in de haardenwereld is de Matrix met Hybrid Pro Light (HPL) van Faber In deze hybride gasvariant worden de vlam­ men grotendeels vervangen door led-optica. Waarbij de dynamische led-technologie de gasvlammen aanvult. maar ook deels vervang.t Dit zorgt voor een halvering van het gasverbruik én de warmteproductie, maar mét behoud van een realistisch vlammenspel, levendig opgloeiende houtstammen en een fonkelend gloeibed. De haard als sfeervolle bij- in plaats van hoofdverwarming is een duidelijke trend, gezien de goede isolatie van de meeste huizen. Deze royale RD-variant (Room Divider) biedt vanuit vrijwel elke hoek zicht op het rijke vuurbeeld. De Matrix-haarden worden simpelweg aangestuurd via de afstandsbediening, of app

WWW.FABERFIRES.COM

 

De Stûv16-H is een strakke houtkachel met een scharnierdeuren geïntegreerd houtvak. In drie breedtematen: 58.68 en 78cm. De kachel werkt om veiligheidsredenen alleen indien de deur gesloten is. Van het Belgische Stûv.

Dit lederen zitmeubel biedt aan de ene kant plaats aan een gashaard en een onzichtbaar weggewerkte televisie aan de andere kant. De rookgassen worden ondergronds afgevoerd. Maatwerk van Boley.

Plug & Play: steek de stekker in het stopcontact en deze elektrische haard uit de E-one serie van Kalfire gaat direct branden. Dit extra brede frontmodel geeft een zeer realistisch vlambeeld zonder uitstoot en zonder verbruik van fossiele brandstoffen. Met regelbare sfeerverlichting.

 

Met een hoogte van ruim 100 cm is deze Vertical Bell gashaard een enorme blikvanger. Hier uitgevoerd als doorkijk- oftewel tunnelhaard. Voor op het brander bed is er keuze uit 'houtblokken: witte of grijze steentjes. Uit de collectie van BarbasBellfires.

Kastmeubel met geïntegreerde gashaard van Dru. Deze Maestrohaard is voorzien van het energiezuinige Eco Wave systeem. Hiermee kan het vermogen van de brander lager gezet worden mét behoud van een vol vlambeeld.

Dik Geurts is de ontwerper van deze ronde houthaard Odin. Verkrijgbaar als vrijhangende doorkijkhaard voor aan het plafond, maar ook als wandmodel op voet. of als wandmodel met een plateau voor houtopslag.

 

Geschreven op

Naar het overzicht

Een interieur dat rust brengt

Niets is zo persoonlijk als de inrichting van je huis. Hoe fijn is het dan om het interieurdesign over te laten aan twee specialisten die... Lees meer »

Zomertijd

Zomertijd! Dagen waarin het leven binnen en buiten ontspannen in elkaar overvloeit. Eindeloos genieten met duurzaam tuinmeubilair wat lang... Lees meer »

Lovely landscape

De natuur, een oneindige inspiratiebron! Van vertrouwde natuurverschijnselen in de vorm van golven en wolken, tot verstilde momentopnames... Lees meer »

Colourfull Line Up

Bij rechtlijnig ligt starheid op de loer maar gecombineerd met kleur ontstaat een speels en zacht lijnenspel. Lamp Aura Light van Sabine... Lees meer »

Beleef je nieuwe badkamer bij Sanitair Design Center Alkmaar

Wie Sanitair Design Centre Alkmaar bezoekt, stapt in een veelzijdige showroom vol sanitair en tegels uit het luxe segment. Gelegen aan de... Lees meer »

Interieur trend 2023

Nieuw! VIPP beige Het Deense designmerk Vipp is met haar stoere accessoirelijn ook beschikbaar in beige/zandkleurig. De matte poedercoating... Lees meer »

Materiaal met een verhaal

Wie zijn hart volgt, leeft zijn legende. Ontwerper Ruben van Megen doet niets liever dan toveren met vormen en materialen. Dit leidt tot... Lees meer »

Ervaar wat wonen en slapen is!

Meubelzaak Prummel in Stadskanaal is het familiebedrijf van Jelle en Ria Prummel. Hier draait alles om aandacht en service. Thuis is dé... Lees meer »

Interieurs met een ziel

Ze hebben elkaar in het werk ontmoet en zijn inmiddels twaalf jaar een onafscheidelijk duo. Ze delen, behalve de liefde voor elkaar, een... Lees meer »

De kunst van het kleed

‘Ik schat dat er in Iran nog zeker tien miljoen kleden opgestapeld liggen, wachtend op een koper. Unieke, handgeknoopte vloerkleden van... Lees meer »