In vuur en vlam

Hoewel de haard allang geen primaire warmtebron meer is in huis, gaat er qua sfeer niets boven het levendige vlammenspel en de behaaglijke warmte van een haard.

Stoken op hout biedt nog steeds de optimale vuurbeleving: met het knisperende geluid van de houtblokken, de geur en de aangename warmte. Bij haarden op gas en elektriciteit staan vooral gemak, comfort en veiligheid voorop. Aan is aan. Uit is uit. Hoge vlammen, lage vlammen; je controleert het vuur met de afstandsbediening of speciale app. Nieuw zijn de haarden waarbij innovatieve technieken hun intrede doen, zoals water als brandstof (!) en leds die het vlammenspel aanvullen. Terrashaarden voor buiten zijn een trend op zich. En met zo’n robuuste fornuiskachel in huis zorg je voor sfeer, warmte en gezelligheid, maar je kun er óók mee koken en bakken.

Vuur uit water

De elektrische e-MatriX haarden van Faber zijn geschikt voor elk huis en elke kamer. Ze hebben namelijk geen gasaansluiting of schoorsteen nodig; alleen stroom én water. Water? Ja! In deze haard wordt opwervelende waternevel verlicht door speciale ledverlichting, waardoor een zeer realistisch vuurbeeld ontstaat. Een gloeiend asbed en subtiel geknetter evenaren de ervaring van een echt houtvuur. Zorgeloos genieten, met een minimale impact op het milieu én binnenklimaat.

 

Voor binnen & buiten

Dé sfeervolle terrashaard Marino van Sunwood. Dankzij de vier stevige wielen, is deze haard makkelijk verplaatsbaar om zowel buiten als binnen onder een overkapping te gebruiken. De haard geeft zoveel warm ­ te af, dat het ook op de wat frissere dagen nog heerlijk buiten vertoeven is. Dus: verleng die fijne zomeravonden en geniet ook in voor- en najaar al eerder van het buitenleven. De haard werkt op propaangas (35 uur op een volle gasfles van 10 kg) en biedt vanuit elke hoek zicht op het vlammenspel. De terrashaard heeft veiligheidsglas rondom en is CE-gecertificeerd door KIWA. Standaard in zwart, grijs en wit, maar maatwerk is ook mogelijk in elke RAL-kleur. Heel apart is de uitvoering in het stoere cortenstaal. Optioneel met waterdichte beschermhoes.

WWW.IN4AMBIANCE.NL

Coole cooker

De robuuste, gietijzeren cookers van het Engelse Esse hebben een historie die terug gaat naar 1854. Fornuiskachels zijn fornuis én kachel inéén: je kunt erop koken, in bakken én ze zorgen voor sfeer en warmte in huis. Deze houtgestookte Bakeheart (50 cm breed)heeft bovenop een 'normale' kookplaat met vier verschillende temperatuurzones. waarop ie net als op andere fornuizen - eten kunt bereiden en warm houden. Het bolle isolatiedeksel is zowel in esthetisch als functioneel opzicht een blikvanger.

Daarnaast heeft de Bakeheart onderin een ruime bakoven en kan in de stookruimte zelf gegrilld worden. Door de indirecte warmtecirculatie blijven smaak en sappen optimaal behouden. En dankzij de stralingswarmte wordt de keuken ook nog eens behaaglijk warm. In dezelfde familie zit ook de bredere lronheart (90 cm) met grote stookruimte, een oven en een dubbele kookplaat met twee isolerende deksels. Alle fornuiskachels van Esse voldoen nu al aan de strengere emissie-eisen die vanaf 2022 aan houtgestookte fornuiskachels gesteld worden (Ecodesign Ready).

WWW.ESSECOOKERS.NL

 

Nieuw licht op gashaarden

Compleet nieuw in de haardenwereld is de Matrix met Hybrid Pro Light (HPL) van Faber In deze hybride gasvariant worden de vlam­ men grotendeels vervangen door led-optica. Waarbij de dynamische led-technologie de gasvlammen aanvult. maar ook deels vervang.t Dit zorgt voor een halvering van het gasverbruik én de warmteproductie, maar mét behoud van een realistisch vlammenspel, levendig opgloeiende houtstammen en een fonkelend gloeibed. De haard als sfeervolle bij- in plaats van hoofdverwarming is een duidelijke trend, gezien de goede isolatie van de meeste huizen. Deze royale RD-variant (Room Divider) biedt vanuit vrijwel elke hoek zicht op het rijke vuurbeeld. De Matrix-haarden worden simpelweg aangestuurd via de afstandsbediening, of app

WWW.FABERFIRES.COM

 

De Stûv16-H is een strakke houtkachel met een scharnierdeuren geïntegreerd houtvak. In drie breedtematen: 58.68 en 78cm. De kachel werkt om veiligheidsredenen alleen indien de deur gesloten is. Van het Belgische Stûv.

Dit lederen zitmeubel biedt aan de ene kant plaats aan een gashaard en een onzichtbaar weggewerkte televisie aan de andere kant. De rookgassen worden ondergronds afgevoerd. Maatwerk van Boley.

Plug & Play: steek de stekker in het stopcontact en deze elektrische haard uit de E-one serie van Kalfire gaat direct branden. Dit extra brede frontmodel geeft een zeer realistisch vlambeeld zonder uitstoot en zonder verbruik van fossiele brandstoffen. Met regelbare sfeerverlichting.

 

Met een hoogte van ruim 100 cm is deze Vertical Bell gashaard een enorme blikvanger. Hier uitgevoerd als doorkijk- oftewel tunnelhaard. Voor op het brander bed is er keuze uit 'houtblokken: witte of grijze steentjes. Uit de collectie van BarbasBellfires.

Kastmeubel met geïntegreerde gashaard van Dru. Deze Maestrohaard is voorzien van het energiezuinige Eco Wave systeem. Hiermee kan het vermogen van de brander lager gezet worden mét behoud van een vol vlambeeld.

Dik Geurts is de ontwerper van deze ronde houthaard Odin. Verkrijgbaar als vrijhangende doorkijkhaard voor aan het plafond, maar ook als wandmodel op voet. of als wandmodel met een plateau voor houtopslag.

 

Geschreven op

Naar het overzicht

ETC Consumenteninspiratiedag

Op zondag 19 september a.s. organiseert ETC de consumenteninspiratiedag van 10.00-17.00 uur. Deze unieke gelegenheid geeft consumenten de... Lees meer »

Interieur met karakter

Your home, your story. Dat is het credo van Del Prado Maison. De interieurzaak aan de Binnenweg in Heemstede, met tevens een showroom in... Lees meer »

‘Ik hou van pure materialen’

Een goed interieur moet een bepaalde rust uitstralen en vooral heel leefbaar zijn. Dat is de visie van interieurontwerper Piet-Jan van den... Lees meer »

‘Elke stam vertelt een verhaal’

Ontwerper Carina Riezebos en Jan Blok, directeur van Blok Plaatmateriaal in Beverwijk en Ede, bundelden hun kennis en kracht voor het ontwikkelen... Lees meer »

De warmte van een houten vloer

De vloer is feitelijk het grootste ‘meubelstuk’ in je kamer en bepaalt jarenlang de sfeer en uitstraling van je huis. Dus wil je de allermooiste... Lees meer »

Kleurrijke woontrends

Trendwatchers zijn duidelijk: back-­to-nature wordt dé nieuwe trend voor 2021. Rust is het sleutelwoord. Dat zien we met name aan de kleuren... Lees meer »

Nature is BACK!

Trendwatchers zijn duidelijk: back­to-nature wordt dé nieuwe trend voor 2021. Rust is het sleutelwoord. Dat zien we met name aan de kleuren... Lees meer »

Baden in een zee van inspiratie

“Kom, we lopen even met onze wastafel naar de werkplaats, dan zoeken we het juiste hout erbij uit.” Bestaat er een badkamerzaak waar dit... Lees meer »

De Gustav-familie

In 1991 richtte meubelontwerper Gerard van den Berg zijn Label op. Het bedrijf is gespecialiseerd in hoogwaardige gestoffeerde zitmeubelen;... Lees meer »

Onafhankelijk slaapadvies

Een bed kopen kun je overal. Wat Goodnight Slaapkamers Cruquius onderscheidend maakt is de combinatie van onafhankelijk slaapadvies, een... Lees meer »