Eigenzinnig in houten vloeren

Uit alle hoeken van Nederland komen klanten bij Dutzfloors in het lommerrijke Beetsterzwaag terecht voor het aanschaffen van een houten vloer. Hoe dat komt? Joop Jan Vrij en Hedwig van Dobbenburgh hebben duidelijk gekozen voor een eigenzinnige benadering van eikenhout. Ze produceren op maat gemaakte vloeren tegen eerlijke prijzen. Dat kan omdat ze de vloeren zelf vervaardigen. Klanten kiezen hun vloer in de sfeervolle showroom waarna deze achter in de productieruimte volledig naar wens wordt gemaakt. 

‘Ik zou hier wel willen werken’, krijgen ze regelmatig te horen. Klanten doelen daarmee op de rust die het vele hout in het monumentale pand uitstraalt. Beneden staat een grote tafel met een robuust houten blad op een naturel eiken vloer waarin de noesten zichtbaar zijn. Boven zijn er verschillende stijlkamers ingericht zoals een visgraat gelegde vloer en andere patroonvloeren.

Maar ook de ‘specials’ die rechtstreeks afkomstig lijken uit statige gebouwen zijn te bewonderen. Zelfs de trendkleur van 2017, denim drift, is gebruikt om de vloeren te accenturen. Opvallend is dat prijzen ontbreken. Hedwig van Dobbenburgh: ‘Dat is bewust, want er is zijn zoveel variaties mogelijk met dezelfde plank. Denk maar aan de dikte, afwerking, kleur of breedte. We produceren alles zelf en leveren alleen maatwerk.’

Vloerverwarming

De oranje leeuw in het logo van Dutzfloors laat duidelijk zien dat het om een Nederlands product gaat. Hedwig: ‘Wij werken alleen met eikenhout dat we zelf verwerken tot voornamelijk duoplanken van verschillende diktes. Dat zijn planken met een eikenhouten toplaag. Het voordeel is dat het hout dat wij gebruiken in Nederland is gedroogd en verwerkt, waardoor de werking van de vloer tot een minimum beperkt blijft. Hierdoor zijn alle vloeren van Dutzfloors uitstekend te combineren met vloerverwarming.

Doordat het olieproces machinaal wordt uitgevoerd, krijgt iedere plank een evenredige hoeveelheid olie. ‘Het grote voordeel daarvan is dat klanten direct na het leggen van de vloer erop kunnen leven’, legt Joop Jan uit. ‘Anders gezegd: de vloer is een kant en klaar product. Door ons in eikenhout te specialiseren, kunnen we daarnaast eindeloos variëren in kleur, breedte, afwerking en dikte. En vakkundige parketteurs zorgen ervoor dat de vloer er fantastisch in wordt gelegd.’

Hedwig vertelt dat Dutzfloors is ontstaan tijdens hun eigen zoektocht naar een houten vloer. Zo kwamen ze erachter dat er online weinig informatie beschikbaar is, dat het aanvragen van een offerte veel tijd kost en het aanbod standaard en overal hetzelfde is. Mede omdat Joop Jan contacten had in de productie was het idee om een bedrijf in houten vloeren te beginnen snel geboren.

Belangrijk voor het ondernemende stel is, dat het aanbod bij Dutzfloors is zo breed, dat iedereen exact de vloer naar zijn wensen kan samenstellen. ‘Als de prijs niet overeenkomt met het budget, komen we de klant altijd tegemoet door andere opties aan te dragen waardoor ze toch de vloer kunnen kopen die hen aanspreekt.’

Hoge score

De klantgerichte benadering van het team van Dutzfloors uit zich in een hoge klantwaardering van maar liefst een 9,5. Klanten roemen de positieve en gepassioneerde instelling van het bedrijf, de goede communicatie en flexibiliteit. ‘Voor ons is het belangrijk dat iedereen die hier komt tevreden de deur uitgaat. Het geeft echt een kick om mensen blij te maken en te verrassen.’

Om ook online de nodige service te bieden, heeft Dutzfloors op internet een eigen blog waarin ze uitleg geven over het productieproces van hun vloeren, het onderhoud en natuurlijk het verwijderen van eventuele vlekken. ‘Redmer van Dobbenburgh, mijn broer, is bij ons verantwoordelijk voor de onlinepresentatie en dat gaat uitstekend. Veel klanten vinden ons via de website.’

Een bezoek aan de prachtige showroom is essentieel om de beleving van een eikenhouten vloer te ervaren. Hedwig: ‘Per telefoon kunnen wij niet uitleggen wat hier allemaal te zien is. Zijn klanten eenmaal hier, dan begrijpen ze wel waarom. Sommige klanten nemen de fiets mee op de auto, zodat ze, als het druk is in de showroom of na het bezoek, even kunnen fietsen in de bossen in de prachtige omgeving.’

 

---------------------------------------------- 

Visgraat als trend

De visgraat vloer is een belangrijke trend. Bij Dutzfloors zijn hier aparte stijlkamers voor ingericht. Daarin is zichtbaar welke variaties er allemaal mogelijk zijn wat betreft de afmeting en de bewerking. Een visgraat vloer kan afgewerkt worden met een ‘bies’, deze is zelfs aan te passen aan de kleur van de meubels en bijvoorbeeld uit te voeren in mahonie of noten. Kijk voor meer informatie over houten vloeren op www.dutzfloors.com

.

Geschreven op

Naar het overzicht

ETC Consumenteninspiratiedag

Op zondag 19 september a.s. organiseert ETC de consumenteninspiratiedag van 10.00-17.00 uur. Deze unieke gelegenheid geeft consumenten de... Lees meer »

Interieur met karakter

Your home, your story. Dat is het credo van Del Prado Maison. De interieurzaak aan de Binnenweg in Heemstede, met tevens een showroom in... Lees meer »

‘Ik hou van pure materialen’

Een goed interieur moet een bepaalde rust uitstralen en vooral heel leefbaar zijn. Dat is de visie van interieurontwerper Piet-Jan van den... Lees meer »

‘Elke stam vertelt een verhaal’

Ontwerper Carina Riezebos en Jan Blok, directeur van Blok Plaatmateriaal in Beverwijk en Ede, bundelden hun kennis en kracht voor het ontwikkelen... Lees meer »

De warmte van een houten vloer

De vloer is feitelijk het grootste ‘meubelstuk’ in je kamer en bepaalt jarenlang de sfeer en uitstraling van je huis. Dus wil je de allermooiste... Lees meer »

Kleurrijke woontrends

Trendwatchers zijn duidelijk: back-­to-nature wordt dé nieuwe trend voor 2021. Rust is het sleutelwoord. Dat zien we met name aan de kleuren... Lees meer »

Nature is BACK!

Trendwatchers zijn duidelijk: back­to-nature wordt dé nieuwe trend voor 2021. Rust is het sleutelwoord. Dat zien we met name aan de kleuren... Lees meer »

Baden in een zee van inspiratie

“Kom, we lopen even met onze wastafel naar de werkplaats, dan zoeken we het juiste hout erbij uit.” Bestaat er een badkamerzaak waar dit... Lees meer »

De Gustav-familie

In 1991 richtte meubelontwerper Gerard van den Berg zijn Label op. Het bedrijf is gespecialiseerd in hoogwaardige gestoffeerde zitmeubelen;... Lees meer »

Onafhankelijk slaapadvies

Een bed kopen kun je overal. Wat Goodnight Slaapkamers Cruquius onderscheidend maakt is de combinatie van onafhankelijk slaapadvies, een... Lees meer »