Sterren-chef Jacob Jan Boerma te gast in culinair mekka Ischgl

In het tweede weekend van juli bereidt en presenteert Nederlandse sterren-kok Jacob Jan Boerma van Restaurant De Leest in Vaassen zijn creatie voor de ‘Kulinarischer Jakobsweg’ in het Oostenrijkse Paznauntal. Voor dit culinaire concept worden ieder jaar andere internationale sterren-chefs uitgenodigd om hun ultieme gerecht op basis van streekproducten voor verschillende Alpenhutten in de regio te creëren. Dit jaar zijn naast Jacob Jan ook de Michelin sterren-koks Konstantin Filippou (Oostenrijk), Dieter Koschina (Portugal) en Simon Hulstone (Engeland) te gast. Na het vertrek van de internationale chefs blijven de gerechten de hele zomer op de menukaart van de verschillende berghutten staan.

Jacob Jan Boerma begon zijn opleiding in zijn thuisland. Nadat hij in verschillende landen voor bekende chef-koks had gewerkt, opende hij in de zomer van 2002 de deuren van zijn eigen restaurant De Leest in Vaassen. Waarna hij al na 6 maanden zijn eerste Michelin ster verdiende. De tweede ster volgde in 2007 en in 2013 had Boerma zijn derde verdiend. In 2010 benoemde Gault Millau Jacob Jan tot ‘Chef van het Jaar’. Medeverantwoordelijk voor het succes van het restaurant is partner en sommelier Kim Veldman. Boerma laat zich graag inspireren door het buitenland, die invloeden vind je terug in zijn creatieve, kosmopolitische gerechten met nieuwe ingrediënten en verrassende smaken. Een perfectionist door en door, zijn vaardigheid en vakmanschap resulteren in culinaire kunst van het hoogste niveau.

Indrukwekkende line up
Door dit unieke culinaire concept genieten gasten heel de zomer in verschillende berghutten van het Paznauntal van gerechten gecreëerd door internationale sterren-koks. Regionale producten, traditionele voedzame gerechten, activiteiten en culinair genieten vormen de rode draad voor de speciale gastronomische routes.

Onze Nederlandse chef zwaait tijdens het openingsweekend de scepter in de Heidelberger Hütte (2.264 m) bij Ischgl. In de Friedrichshafener Hütte (2.151 m) bij Galtür genieten gasten van het gerecht van de Oostenrijkse sterren-kok Konstantin Filippou (restaurant Konstantin Filippou, Wenen Oostenrijk). In de Ascherhütte in See presenteert de in Portugal werkende Oostenrijker Dieter Koschina (Vila Joya, Albufeira Portugal) zijn creatie. Wie de Jamtalhütte (2.165 m) in Galtür bezoekt, krijgt een idee hoe de Engelse keuken, bereid met regionale producten uit het Paznauntal, smaakt. Simon Hulstone (The Elephant, Torquay Engeland) is hier de gast-chef.

Ischgl culinair mekka in de Alpen
Ischgl staat met 13 koksmutsen verdeeld over vijf restaurants hoog genoteerd in het culinaire klassement. Maar liefst drie restaurants in Ischgl staan in de top zes van best beoordeelde restaurants in heel Tirol. Martin Sieberer van restaurant Paznauner Stube in Ischgl is verantwoordelijk voor de coördinatie van de sterren-koks en hun gerechten. Sieberer is één van de meest innovatieve kookkunstenaars van Europa. Zijn culinaire topprestaties worden geserveerd in het 5-sterren Superior Hotel in Ischgl, Hotel Trofana Royal. Ischgl wordt niet voor niets de ‘culinaire hotspot van de Alpen’, genoemd.

Meer informatie: www.ischgl.com

   

Geplaatst op

Naar het overzicht

Museum de Proefkolonie: Weldadig Genieten In Drenthe

Wat hebben de Taj Mahal, de Akropolis, de Serengeti, Paaseiland en de Koloniën van Weldadigheid in Drenthe met elkaar gemeen? Ze hebben... Lees meer »

The Gap: Kunst als Brug in Verdeelde Tijden

Mag kunst confronteren? Hoe ver kan je gaan? In een wereld waar vrijheid van meningsuiting onder druk staat, is het recht op expressie waardevol.... Lees meer »

Vrije baan voor fietsers: ontdek Tour de France-legendes in het hart van Isère

Van 1 juli tot en met 27 augustus 2025 worden negen legendarische en minder bekende bergpassen in de Franse Oisans exclusief opengesteld... Lees meer »

The Duke Golf Club: Even Alles Loslaten

Wie de fraaie laan van The Duke oprijdt, wordt direct gegrepen door de magie van dit on-Nederlands mooie landgoed. Verscholen in de bossen... Lees meer »

Smaakmakers in de buitenlucht: Buitenkook Kook Event 17 & 18 Mei

Op zaterdag 17 en zondag 18 mei, van 10.00 tot 18.00 uur, organiseert Lammert Kroesen een buitenkookevent waar vuur, smaak en vakmanschap... Lees meer »

Slot Zeist Als Podium Voor Tijdloze Schoonheid

Van 6 tot en met 9 juni 2025 transformeert Slot Zeist tot een levend kunstwerk tijdens de Pinkstereditie van het Kunst en Antiek Evenement.... Lees meer »

Cars & Boats Luxury Event

Cars & Boats Luxury Event in Heeg op zaterdag 10 mei 2025, 12.00-17.00 uur Het Cars & Boats Luxury Event is een exclusief evenement dat... Lees meer »

Musical Awards Gala 2025: Elisabeth De Musical kroont zich tot winnaar

In een sfeervol AFAS Theater in Leusden vond woensdagavond 16 april het Musical Awards Gala 2025 plaats – een avond vol glitter, livemuziek... Lees meer »

Kunst, muziek en eindeloos genieten: de cultuurzomer in Innsbruck

Zon, muziek en een stad die bruist van cultuur! Deze zomer wordt Innsbruck verandert in een speeltuin voor kunst- en cultuurliefhebbers.... Lees meer »

Fries Museum - Ja, ik wil...

...is de naam van een nieuwe tentoonstelling in het Fries Museum, waarin de evolutie van de trouwjurk centraal staat. Zestig bruidsjurken... Lees meer »

Meezingen met Trijntje | Trijntje & Friends

Trijntje Oosterhuis zingt net zo graag in de grootste concertzaal van Nederland - Ziggo Dome - als in een intieme setting in een kerk. Die... Lees meer »

Bezoek de Masters Expo

Van 12 t/m 16 december komen de meest exclusieve merken, vooraanstaande experts en gelijkgestemde levensgenieters samen in de RAI Amsterdam.... Lees meer »