Nautisch feest in Harlingen

Een vierdaags evenement waar ‘s werelds grootste historische zeilschepen in de haven van het pittoreske Harlingen liggen en waar je kunt genieten van muziek, straattheater en foodtrucks. Dat is de Tall Ships Races Harlingen! Van 14 t/m 17 juli is dit nautische festival kosteloos te bezoeken, waarbij er veel te zien en te beleven valt voor jong en oud. 

De Tall Ships Races zijn de grootste internationale oceaanraces voor oude, traditionele zeilschepen. De start is op 9 juli in Esbjerg (Denemarken). Het eindpunt van de eerste etappe is op 14 juli in Harlingen. Bij de race staan trainees tussen de 15 en 25 jaar centraal. Tenminste de helft van de bemanning die meevaart zijn dan ook trainees. Zij leren aan boord alles over het leven op zee én sluiten tijdens hun reis internationale vriendschappen voor het leven, door een week heel intensief met elkaar op te trekken aan boord. Op alle tallships zijn honderden trainees uit tientallen verschillende landen aanwezig. Alle jongeren tussen de 15 en 25 jaar zijn welkom om deel te nemen aan de Tall Ships Races, ongeacht cultuur, geslacht, religie of sociale achtergrond.  

Tal van activiteiten 

Ongeveer vijftig van ’s werelds grootste traditionele tallships vullen komende zomer de haven van Harlingen. De schepen varen tijdens de Sail In op donderdag 14 juli de haven binnen. Een prachtig gezicht met tienduizenden enthousiaste bezoekers op de kade van het gezellige Harlingen. Er wordt vier dagen lang een breed scala aan activiteiten georganiseerd. Van de Crew Parade op vrijdag 15 juli waarbij alle internationale crews feestelijk door de straten van Harlingen paraderen, tot de mogelijkheid om als publiek mee te varen op een tallship. Verder zijn er diverse themapleinen, muziekpodia, markten en foodtrucks. Kortom, of je nu 2 of 88 bent, er is voor ieder genoeg te zien en te beleven! 

Houd de website van Harlingsail in de gaten voor het complete programma, nieuws en praktische informatie over het evenement.   

Een greep uit de aanwezige schepen 

Shabab Oman 

Shabab Oman II is een ware eyecatcher. Het is het zeiltrainingsschip van de Royal Navy van Oman. De driemaster vierkant getuigde klipper, met haar kenmerkende v-vormige romp, is gebouwd voor snelheid. Ze heeft 29 zeilen van 2630 vierkante meter en kan daarmee een vaarsnelheid bereiken tot 17 knopen. 

Tarangini 

De naam van het Indiase marine zeiltrainingsschip Tarangini komt van het Hindi-woord Tarang, wat golven betekent. Met haar bijna 43 meter behoort ze tot de grootste klasse schepen

Wylde Swan 

De Wylde Swan is het enige tallship met een Friese naam. De Wylde Swan combineert het majestueuze dat we kennen van de grootste tallships met het zeilkarakter dat normaal alleen op kleinere schepen gevonden wordt. Het is de grootste en snelste topzeilschoener ter wereld. 

 

Stap aan boord van een tallship 

Tijdens de Tall Ships Races Harlingen is het mogelijk om aan boord van een tallship een vaartocht te maken. Stap aan boord en ervaar de schoonheid van de Waddenzee vanaf een van de mooiste zeilschepen ter wereld. Boek je vaartocht nu via www.harlingensail.com 

Geschreven op

Naar het overzicht

Wheels Mariënwaerdt | Concours d’Elegance

13, 14 en 15 september 2024 Where history meets the future Na 3 succesvolle edities op Paleis Soestdijk zal Wheels met het Concours d’Elegance... Lees meer »

Open luchtconcert op wielen | Lourens Cabrio Special

De lente zweemt door de lucht. De natuur viert feest en motor- en cabriorijders rollen hun pretpakket uit schuur en garage. Hoog tijd om... Lees meer »

Dichtbij jezelf blijven | Emma van Muiswinkel

Op de middelbare school ontdekte ze haar liefde voor theater. En haar talent, dat ze niet van een vreemde heeft. Emma van Muiswinkel (30)... Lees meer »

Waan je een echte F1-coureur | Racesquare

Op zoek naar het ideale bedrijfsuitje? Dan is Racesquare de plek voor jou en je collega’s. Waan je een echte Formule 1 coureur bij het grootste... Lees meer »

Ode aan moederliefde | Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg is actrice, presentatrice, songwriter en zangeres. Ze was Diana in de musical Diana & Zonen, in de Nederlandse televisieserie... Lees meer »

Grandioos openingsevent Kimman Hillegom!

Al direct bij binnenkomst was de magische sfeer van 'aangename luxe' te voelen. Zangeres Rosalie vulde de werkelijk prachtige showroom met... Lees meer »

It giet oan met Landgoed Lauswolt

Waarschijnlijk heeft u er inmiddels wel van gehoord; musical De Tocht in Leeuwarden. Het verhaal over een Elfstedentocht, door veel mensen... Lees meer »

Indrukwekkende opening!

Jaguar Land Rover-dealer Hedin Automotive Alkmaar is zondag 26 maart officieel feestelijk geopend! De spiksplinternieuwe showroom was deze... Lees meer »

Nautisch feest in Harlingen

Een vierdaags evenement waar ‘s werelds grootste historische zeilschepen in de haven van het pittoreske Harlingen liggen en waar je kunt... Lees meer »

Maak een vaartocht op het Wad tijdens de Tall Ships Races Harlingen

De kaartverkoop voor de vaartochten tijdens de Tall Ships Races Harlingen is gestart. Publiek kan een vaartocht op het Wad maken met een... Lees meer »