Nautisch feest in Harlingen

Een vierdaags evenement waar ‘s werelds grootste historische zeilschepen in de haven van het pittoreske Harlingen liggen en waar je kunt genieten van muziek, straattheater en foodtrucks. Dat is de Tall Ships Races Harlingen! Van 14 t/m 17 juli is dit nautische festival kosteloos te bezoeken, waarbij er veel te zien en te beleven valt voor jong en oud. 

De Tall Ships Races zijn de grootste internationale oceaanraces voor oude, traditionele zeilschepen. De start is op 9 juli in Esbjerg (Denemarken). Het eindpunt van de eerste etappe is op 14 juli in Harlingen. Bij de race staan trainees tussen de 15 en 25 jaar centraal. Tenminste de helft van de bemanning die meevaart zijn dan ook trainees. Zij leren aan boord alles over het leven op zee én sluiten tijdens hun reis internationale vriendschappen voor het leven, door een week heel intensief met elkaar op te trekken aan boord. Op alle tallships zijn honderden trainees uit tientallen verschillende landen aanwezig. Alle jongeren tussen de 15 en 25 jaar zijn welkom om deel te nemen aan de Tall Ships Races, ongeacht cultuur, geslacht, religie of sociale achtergrond.  

Tal van activiteiten 

Ongeveer vijftig van ’s werelds grootste traditionele tallships vullen komende zomer de haven van Harlingen. De schepen varen tijdens de Sail In op donderdag 14 juli de haven binnen. Een prachtig gezicht met tienduizenden enthousiaste bezoekers op de kade van het gezellige Harlingen. Er wordt vier dagen lang een breed scala aan activiteiten georganiseerd. Van de Crew Parade op vrijdag 15 juli waarbij alle internationale crews feestelijk door de straten van Harlingen paraderen, tot de mogelijkheid om als publiek mee te varen op een tallship. Verder zijn er diverse themapleinen, muziekpodia, markten en foodtrucks. Kortom, of je nu 2 of 88 bent, er is voor ieder genoeg te zien en te beleven! 

Houd de website van Harlingsail in de gaten voor het complete programma, nieuws en praktische informatie over het evenement.   

Een greep uit de aanwezige schepen 

Shabab Oman 

Shabab Oman II is een ware eyecatcher. Het is het zeiltrainingsschip van de Royal Navy van Oman. De driemaster vierkant getuigde klipper, met haar kenmerkende v-vormige romp, is gebouwd voor snelheid. Ze heeft 29 zeilen van 2630 vierkante meter en kan daarmee een vaarsnelheid bereiken tot 17 knopen. 

Tarangini 

De naam van het Indiase marine zeiltrainingsschip Tarangini komt van het Hindi-woord Tarang, wat golven betekent. Met haar bijna 43 meter behoort ze tot de grootste klasse schepen

Wylde Swan 

De Wylde Swan is het enige tallship met een Friese naam. De Wylde Swan combineert het majestueuze dat we kennen van de grootste tallships met het zeilkarakter dat normaal alleen op kleinere schepen gevonden wordt. Het is de grootste en snelste topzeilschoener ter wereld. 

 

Stap aan boord van een tallship 

Tijdens de Tall Ships Races Harlingen is het mogelijk om aan boord van een tallship een vaartocht te maken. Stap aan boord en ervaar de schoonheid van de Waddenzee vanaf een van de mooiste zeilschepen ter wereld. Boek je vaartocht nu via www.harlingensail.com 

Geschreven op

Naar het overzicht

It giet oan met Landgoed Lauswolt

Waarschijnlijk heeft u er inmiddels wel van gehoord; musical De Tocht in Leeuwarden. Het verhaal over een Elfstedentocht, door veel mensen... Lees meer »

Indrukwekkende opening!

Jaguar Land Rover-dealer Hedin Automotive Alkmaar is zondag 26 maart officieel feestelijk geopend! De spiksplinternieuwe showroom was deze... Lees meer »

Nautisch feest in Harlingen

Een vierdaags evenement waar ‘s werelds grootste historische zeilschepen in de haven van het pittoreske Harlingen liggen en waar je kunt... Lees meer »

Maak een vaartocht op het Wad tijdens de Tall Ships Races Harlingen

De kaartverkoop voor de vaartochten tijdens de Tall Ships Races Harlingen is gestart. Publiek kan een vaartocht op het Wad maken met een... Lees meer »

Amsterdam Light Festival viert jubileum met hoogtepunten uit de vorige edities

Van 2 december 2021 t/m 23 januari 2022 heeft de tiende editie van Amsterdam Light Festival plaats. Het overkoepelende thema is Celebrate... Lees meer »

Westenmode: Een dag om nooit te vergeten

In december staan we meestal stil bij het afgelopen jaar en denken we aan iedereen die ons dierbaar is. Het is een maand vol gezelligheid,... Lees meer »

Vakantiebeurs verschuift in 2021 eenmalig naar april

De vakantiebeurs, het grootste evenement in Nederland om mensen te inspireren en informeren bij hun vakantieplannen, verschuift in 2021... Lees meer »

van Henk Poort tot Live! @De Kuip; beleef het komende zomer

De zomervakantie is in volle gang, dus Lourens heeft de leukste tips voor je op een rijtje gezet! i.s.m. Ticketpoint Beleef de intieme zomerconcerten... Lees meer »

’t Veluws Zandsculpturenfestijn is weer open en hanteert verruimde openingstijden

De opening was vanwege de coronacrisis tien weken later dan gepland, maar zaterdag 6 juni was het dan zover! Voorzitter Gerdi Verbeet van... Lees meer »

Sterren-chef Jacob Jan Boerma te gast in culinair mekka Ischgl

In het tweede weekend van juli bereidt en presenteert Nederlandse sterren-kok Jacob Jan Boerma van Restaurant De Leest in Vaassen zijn creatie... Lees meer »