Famous

Brigitte Bardot, David Bowie, Kate Moss, Marlene Dietrich en Roger Moore: weinig fotografen hebben zoveel muzieklegendes, filmsterren, mode-iconen en supermodellen voor hun lens gehad als Terry O’Neill. Het maakt hem tot een van de meest invloedrijke fotografen van de afgelopen zestig jaar, wiens werk zeer in trek is bij verzamelaars. In Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht is tot en met 10 september 2023 een overzichtstentoonstelling te zien van de Britse celebrity-fotograaf. De stijlkamers en kabinetten van het monumentale museum vormen een stijlvol decor voor de ruim 125 geëxposeerde portretten. Laat je meevoeren langs de Diva-salon, de Glamour-room, de James Bond-room én een ruimte die gewijd is aan de extravagante interieurs van sterren. Naast exclusieve colourised editions ligt de focus van de expositie op O’Neills klassieke zwart-wit portretten. Bijzonder: enkele van zijn vroegste foto’s waren ook de eerste foto’s van talentvolle jonge muzikanten (niemand minder dan The Rolling Stones en The Beatles!) die later een tijdperk zouden definiëren: de Swinging Sixties. 

www.fotomuseumaanhetvrijthof.nl

Geschreven op

Naar het overzicht

Kunstdetective Arthur Brand vindt overal ter wereld gestolen kunst terug

Kunstdetective Arthur Brand vindt overal ter wereld gestolen kunst terug. Hij beweegt zich tussen maffiabazen en politiekorpsen en zit aan... Lees meer »

3D-kunstenaars werken in Leeuwarden aan een ode aan Escher

Op 17 juni 2023 is het precies 125 jaar geleden dat één van de beroemdste Leeuwarders aller tijden werd geboren: Maurits Cornelis Escher.... Lees meer »

Zomertentoonstelling in Galerie Mokum 1 juli t/m 29 juli

Wandel binnen in de warme slaapkamers van Kenny Harris en de levendige terrassen van Nico Heilijgers op de jaarlijkse Zomertentoonstelling... Lees meer »

Famous

Brigitte Bardot, David Bowie, Kate Moss, Marlene Dietrich en Roger Moore: weinig fotografen hebben zoveel muzieklegendes, filmsterren, mode-iconen... Lees meer »

Spiegelende schatkist

Alsof er een UFO was geland in het centrum van stad. Dat is hoe veel Rotterdammers de komst van Depot Boijmans van Beuningen hebben ervaren.... Lees meer »

The Beauty of Fine Art

In ‘The Beauty of Fine Art’ neemt kunsthistorica en kunsthandelaar Babette Claassen je mee in de bijzondere wereld van kunst. Van museumbezoek... Lees meer »

Cultuur- en kunstdagen

Wil jij twee entreetickets winnen? Ga naar www.lourens.nl/cultuuragenda Art Rotterdam Wil je naar de meest gerenommeerde beurs voor hedendaagse... Lees meer »

Expressie met één lijn

Kunstenaar Niels Kiené, alias Salventius, staat bekend om zijn minimalistische portretten. Tekeningen die steevast zijn opgebouwd vanuit... Lees meer »

Masterly

Dutch Design in Milaan Voor het vijfde achtereenvolgende jaar vormde het prachtig gerestaureerde Palazzo Francesco Turati (1876) in Milaan... Lees meer »

De kunst van wintersport in de sneeuw van Ischgl

Kunst en wintersport gaan vanaf nu weer hand in hand op de pistes van Ischgl. Tijdens de sneeuwsculptuurwedstrijd "Shapes in White", die... Lees meer »