Hello good mood

De modecollecties voor zomer 2023 gaan vrijwel allemaal over het brengen van positiviteit en vreugde door middel van vrolijke tinten en patronen. Met krachtige kleuren en speelse volumes proberen ontwerpers het ultieme zomergevoel te vangen. 

En het werkt, want wie wordt er nu niet blij van dat aanstekelijke optimisme?

Samenstelling: Natasja Admiraal

Mediterrane sfeer
Van laagjes voor de prille lente tot luchtige tops en jurken voor zonnige dagen. Modemerken trakteren ons dit seizoen op kleurrijke looks die een mediterrane sfeer ademen. Invloeden uit de seventies en eighties zijn nooit ver weg, eigentijds gemixt in een spel van volumes. Statementpakken in felle kleuren blijven favoriet. Luxe manifesteert zich dit seizoen ook in de details: zo is een kleurrijke blazer voorzien van een gebloemde voering die bij het oprollen van de mouwen zichtbaar wordt. Breedgerande hoeden zijn must-have accessoires, naast handtassen en sjaals die qua kleur en print matchen met de rest van de outfit. 

Opbeurende kleuren 
Bij zonnig weer hoort veel kleur. We kunnen immers allemaal wel wat positiviteit gebruiken na een lange en donkere winter, nietwaar? Limegroen is de meest opvallende trendkleur van het seizoen, maar ook oranje, warm geel en lavendelpaars zien we terug in allerlei variaties. Zomerse crème- en zandtinten hebben eveneens een belangrijke plaats in de kleurenkaart. Zachtblauw zien we terug in de vorm van gebleekt denim en luchtige linnen items. De perfecte kledingstukken om te dragen op lange, zwoele zomerdagen.

Geschreven op

Naar het overzicht

Lingerie om te vieren | Riets Lingerie

Het is feest in de winkel van Riets Lingerie in Groningen. Het is 15 jaar geleden dat Rieteke Talens voor het eerst haar deuren opende en... Lees meer »

Een feest om te dragen | Mull Casticum

Zodra de temperaturen stijgen en de zon weer meer schijnt, neemt vaak ook het aantal feestjes toe. Van bruiloft tot bbq-feestje en van zakelijk... Lees meer »

Van Amsterdam tot Taiwan | Kelly & Mara

De één is parttime stewardess, de ander dj en beiden zijn influencers. De paden van Kelly Camfferman en Mara Wells kruisten elkaar toevallig.... Lees meer »

De Spring & Summer editie is UIT!

Weer heerlijk bladeren én lezen in het nieuwste Lourens Magazine, de spring & summer editie. Interessante interviews met o.a. Marlijn Weerdenburg,... Lees meer »

Sterk in de mix

Zoek je een fijn adres om kleding te shoppen? Bij VanGunst Damesmode in één van de gezelligste straatjes van Leeuwarden vind je wat je zoekt.... Lees meer »

Edgy twist

De herencollecties voor herfst/winter 2023 tonen een ultieme mix van formeel en casual. Hul jezelf dit seizoen in warme stoffen als flanel,... Lees meer »

Comfy chic

Eenvoud en originaliteit gaan dit modeseizoen hand in hand. De looks voor herfst/winter 2023 kenmerken zich door een levendig spectrum van... Lees meer »

Van top tot teen

Van een verrassende dames- en herencollectie met een mix van internationaal bekende namen en nieuwe gedurfde kleine merken, tot moderne... Lees meer »

Come rain, come shine

De geur van regen en de kleuren van de herfst. Beleef het najaar in optima forma met deze stijlvolle must-haves. Perfect voor mannen die... Lees meer »

Purple rain

Ooit was paars een exclusieve kleur, voorbehouden aan het koningshuis en de kerk. Fast forward naar dit najaar, waarin paars zich ontpopt... Lees meer »