Elegance is an attitude

Grenzeloos, dat is Ameya in Assen. Eigenaresse Jacqueline Barree presenteert een eigen stijl en mix van bekende en onbekende, duurzame merken voor vrouwen die werelds denken.

Jacqueline heeft jarenlange ervaring in de mode en runt Ameya vol overgave. ‘In de collecties die verkocht worden bij Ameya herken je mijn passie voor design, oog voor details en zie en voel je de mooiste kwaliteiten die met liefde zijn gemaakt. Ameya onderscheidt zich door de unieke combinatie van merken. Ik koop van bekende merken juist de items of kleuren die je niet overal zult zien en die combineer ik met minder bekende designers. Kleding, accessoires en schoenen zijn allemaal op elkaar afgestemd, ongeacht het merk. Daardoor ontstaan combinaties die mijn klanten verrassen en waar ze voor naar Assen komen. Niets voor niets is de slogan van Ameya ‘Elegance is an attitude’. De collectie is voor vrouwen van alle leeftijden die getriggerd willen worden door inspirerende items, die draagbaar zijn op ieder moment.’


GRENZELOOS
Inspiratie voor haar collectie doet Jacqueline op tijdens reizen en bezoeken aan modebeurzen in bijvoorbeeld Parijs, Milaan of Scandinavië. ‘Ik ben voortdurend op zoek naar vernieuwende merken. En ik kijk in het buitenland hoe mensen leven in de verschillende wijken van een stad, naar het eten, naar gebouwen. Maar ook de presentatie van het groente en fruit bij een lokale groenteboer in Italië kan mij prikkelen.’

INSPIRERENDE TWIST
De drive van Jacqueline is dat vrouwen zich nog sterker en zelfverzekerder voelen als ze na afloop van hun bezoek weer naar buiten lopen. ‘Het is mijn kracht om iemand zichzelf te kunnen laten zijn, maar toch een match met een inspirerende twist voor haar te maken waar ze zelf niet aan zou hebben gedacht. Een veelgehoorde opmerking is dan ook: deze combinatie had ik zelf nooit gemaakt, of ik wist niet dat dit zo mooi bij elkaar zou staan.’

KLEUR
Deze zomer speelt kleur een rol, met name koraal, geel- en groentinten, vertelt Jacqueline. ‘Er zijn uiteenlopende ideeën over het gebruik van kleur, maar het leuke en verrassende is, dat mensen die normaliter voor aardse tinten gaan, veel kunnen combineren met andere tinten dan ze misschien van te voren voor ogen hadden. Het is net hoe je de combinatie maakt en welke tint je kiest van een bepaalde kleur. Door goed te luisteren zoek ik bijzondere stukken bij elkaar die een aanvulling kunnen zijn op je bestaande garderobe, waardoor je eindeloos kan gaan combineren en een hele nieuwe kledingkeuze krijgt.’

EERLIJKE MATERIALEN
Alles wat Jacqueline in de winkel verkoopt, ook de accessoires, is eerlijk gemaakt van pure materialen. ‘Ik weet waar het vandaan komt en hoe het wordt geproduceerd. Het is kleding met een verhaal en dat zie je terug in de prachtige kwaliteiten. Dit zijn stuk voor stuk aankopen waar je grenzeloos plezier van zult hebben.’

KRUISSTRAAT 2 • ASSENT 06 21325359 • WWW. AMEYA-ASSEN.NL

Geschreven op

Naar het overzicht

Van Amsterdam tot Taiwan | Kelly & Mara

De één is parttime stewardess, de ander dj en beiden zijn influencers. De paden van Kelly Camfferman en Mara Wells kruisten elkaar toevallig.... Lees meer »

De Spring & Summer editie is UIT!

Weer heerlijk bladeren én lezen in het nieuwste Lourens Magazine, de spring & summer editie. Interessante interviews met o.a. Marlijn Weerdenburg,... Lees meer »

Sterk in de mix

Zoek je een fijn adres om kleding te shoppen? Bij VanGunst Damesmode in één van de gezelligste straatjes van Leeuwarden vind je wat je zoekt.... Lees meer »

Edgy twist

De herencollecties voor herfst/winter 2023 tonen een ultieme mix van formeel en casual. Hul jezelf dit seizoen in warme stoffen als flanel,... Lees meer »

Comfy chic

Eenvoud en originaliteit gaan dit modeseizoen hand in hand. De looks voor herfst/winter 2023 kenmerken zich door een levendig spectrum van... Lees meer »

Van top tot teen

Van een verrassende dames- en herencollectie met een mix van internationaal bekende namen en nieuwe gedurfde kleine merken, tot moderne... Lees meer »

Come rain, come shine

De geur van regen en de kleuren van de herfst. Beleef het najaar in optima forma met deze stijlvolle must-haves. Perfect voor mannen die... Lees meer »

Purple rain

Ooit was paars een exclusieve kleur, voorbehouden aan het koningshuis en de kerk. Fast forward naar dit najaar, waarin paars zich ontpopt... Lees meer »

Black & white

Geen kleurcombinatie creëert een sterker contrast dan zwart-wit. Pronk met de kracht van een garderobe in zwart en wit en ga creatief aan... Lees meer »

4 Valkuilen bij de aanschaf van een nieuwe bril

Het kiezen van een nieuwe bril kan een uitdagende taak zijn. Niet alleen moet je letten op de juiste montuur en de stijl die bij je past,... Lees meer »