De vijf vieren

Soms kijkt ze om zich heen en vindt ze het nog steeds onwerkelijk dat het allemaal van haar is. Vijf jaar geleden nam ze samen met haar man Rob HB MODE over, een exclusieve damesmodewinkel in Ommen - het levenswerk van Henk Pater. En daar heeft Marieke van der Vegt (50) nog geen seconde spijt van gehad.  

Redactie: Elke Agten 

Naast haar vijfjarig jubileum mocht ze dit jaar ook nog eens zelf vijftig kaarsjes uitblazen. Een mijlpaal, al heeft ze er zelf weinig gevoel bij. Marieke zegt het met een lach. ‘Het is maar een getal. Ik sta niet ineens heel anders in het leven. Heb ook nooit gedacht: ik wil ooit een eigen bedrijf. Ik ben meer van go with the flow en kijken wat er op mijn pad komt.’ Wat wel vaststond, is dat ze naast de opvoeding van haar twee zonen graag wilde werken. Dat deed ze eerst bij First Lady in Ommen. Later klopte ze bij HB MODE aan. ‘Ik wilde ’s avonds ook iets te vertellen hebben.’ 

 

Twijfel 

‘Ik weet nog’, herinnert Marieke, ‘dat ik voor het eerst hier binnenstapte en best zenuwachtig was. Veel te hoog segment, niets voor mij. Maar het klikte zo goed met Henk, dat ik hier direct kon beginnen.’ Tien jaar later werd haar dé vraag gesteld: of ze de zaak wilde overnemen? Marieke: ‘In het begin zag ik alleen maar beren op de weg. Totdat mijn man de simpele vraag stelde: Maar wil je het? Ja, zei ik. Nou, dan doen we het.’ Waar zij het gezicht van de winkel is, is hij vooral actief op de achtergrond. ‘Eigenlijk doet Rob alles op het gebied van online.’ 

 

Jurkje en spijkerbroek 

Marieke kijkt mensen graag in de ogen, geeft ze alle tijd om te passen en wil vooral dat klanten zich op hun gemak voelen. ‘Onze klanten komen uit heel Nederland. Ben je hier dan is het eerst even een kopje koffie met wat lekkers erbij en alles op je gemak bekijken. Ik hou niet van dat gehaaste.’ HB MODE biedt exclusieve dameskleding die draagbaar en toegankelijk is. De kracht van de winkel zit ‘m vooral in de mix van merken. Van Peserico en Natan tot Anneclaire en Annette Gӧrtz en sportief als Marc Cain wisselt zich af met chique á la Le Tricot Perugia. ‘Vrouwen kunnen hier shoppen voor een mooi jurkje, maar ook voor een fijne spijkerbroek.’  

 

Auto vol setjes kleding 

Terugkijkend op vijf jaar ondernemerschap heeft ze vooral de laatste twee jaar behoorlijk wat voor haar kiezen gekregen door corona. Desondanks vond Marieke het ook een creatieve tijd waarin ze veel heeft geleerd. ‘We bezochten onze klanten gewoon aan huis. Dan reed ik naar Rotterdam met een auto vol setjes kleding en mijn collega naar Groningen, haha. Een hele leuke ervaring. In coronatijd is trouwens ook onze webshop geboren, we konden niet meer zonder.’  

 

Eerlijke mening 

Na twintig jaar in de mode ziet ze in een oogopslag of een kledingstuk iemand wel of niet staat. ‘En daar zijn we hier heel eerlijk in. Ik vind het fantastisch om vrouwen mooi aan te kleden en zou ze nooit met iets naar huis sturen dat niet flatteert.’ Of ze de ambitie heeft om een tweede locatie van HB MODE te openen? Marieke schudt haar hoofd. ‘Niet direct, laten we dit jaar eerst maar even pas op de plaats maken, maar ideeën zijn er altijd.’ 

http://www.hbmode.nl/ 

Geschreven op

Naar het overzicht

Paradijs voor shopliefhebbers

In het Rotterdamse Hillegersberg is het charmant shoppen. Het winkelhart in de driehoek Bergse Dorpsstraat-Weissenbruchlaan-Streksingel... Lees meer »

Feel good mode

In modedorp Haren is in het gezellige winkelhart de sfeervolle en exclusieve modeboutique Private Style te vinden. Eigenares Stien Brouwer... Lees meer »

Fifth Avenue Fashion

Kom winkelen bij Fifth Avenue Fashion in Enkhuizen! Niet iedereen staat er bij stil maar je leuk kleden, je haar in model en een klein beetje... Lees meer »

Hello good mood

De modecollecties voor zomer 2023 gaan vrijwel allemaal over het brengen van positiviteit en vreugde door middel van vrolijke tinten en... Lees meer »

Regenboog aan kleuren

Geef je zomergarderobe een vleugje fun met strepen in alle kleuren van de regenboog en een grapje hier en daar. Om spontaan vrolijk van... Lees meer »

Frank Lyman nieuw design

Frank Lyman met internationaal design uit Canada Na een vooraanstaande carrière in de mode-industrie, variërend van Sales Director tot President... Lees meer »

Kleding waar je blij van wordt

Mull Castricum heeft een opfrisbeurt gehad en de vrolijk gekleurde kledingcollectie voor deze lente en zomer straalt je tegemoet. Marco... Lees meer »

Mix & Match

Ommen is een pittoresk en gezellig stadje aan de Vecht in het hart van Overijssel, omringd door prachtige natuur. Hier vindt u een boetiek... Lees meer »

Net even anders

Langere dagen en hogere temperaturen. Het voorjaar is begonnen en de zomer staat voor de deur. Het belooft bij herenkledingzaak Androesja... Lees meer »

Oneindig combineren

Voor hoogstaand en chique shopplezier is de charmante Verwersstraat in het oude centrum van ’s-Hertogenbosch the place to be. In het imposante... Lees meer »