Watersporter in hart en nieren

Varen zit René Smits in het bloed. Na een carrière in de financiële wereld sprong hij tien jaar geleden in het diepe en begon Smits Jachtmakelaardij. Inmiddels heeft hij klanten van over de hele wereld, die hij persoonlijk begeleidt en adviseert. 

Redactie: Natasja Admiraal 

‘We zijn bij iedere bezichtiging aanwezig. Dat doen we om een goede indruk te krijgen en te voelen wat de klant wil. Ja, ik rijd heel wat kilometers af’, steekt René Smits van wal. Met Smits Jachtmakelaardij – Full Service Yachting – richt hij zich op de aan- en verkoop van een brede range aan boten. Met gemiddeld zo’n honderd jachten in bemiddeling, is het aanbod ruim en divers. René steekt veel energie in de persoonlijke begeleiding. Zo bouwt hij goede relaties op.  

Zó wegvaren 
Als iemand hem belt om zijn schip te verkopen, probeert hij nog diezelfde of de volgende dag langs te gaan. Die flexibiliteit wordt erg gewaardeerd. Dat de aanschaf van een mooi jacht of luxe motorboot een goede investering is, is iets wat botenliefhebbers zich meer dan ooit realiseren. Het afgelopen jaar waren met name de luxere boten niet aan te slepen. Er is vooral vraag naar motorboten en jachten die netjes onderhouden zijn, waar je zo mee weg kunt varen.  

Snel toehappen 
Sinds begin vorig jaar is er sprake van ‘bizarre taferelen’ op de botenmarkt, vergelijkbaar met de gekte op de huizenmarkt. Er is veel vraag, ook vanuit het buitenland, waardoor overbieden geen uitzondering meer is. Daarnaast merkt René dat mensen snel toehappen. ‘Toen ik onlangs een valkkruiser op internet zette, doken er gelijk twintig mensen op. Als ik iets binnenkrijg, hoef ik het soms niet eens op internet aan te bieden.’ 

Gevoel van vrijheid 
Vroeger wilde René zeeman worden en later de binnenvaart in. Het liep anders. Na een carrière in de financiële wereld, gooide hij tien jaar geleden het roer om. Spijt van zijn beslissing heeft hij geen seconde gehad. ‘Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. Mijn twee zoons volgen een opleiding tot jachtmakelaar in Driebergen en helpen inmiddels ook mee in het bedrijf. Op het water ervaar je een ultiem gevoel van vrijheid. Dat waarderen we nu meer dan ooit.’ 

Noord Linschoterzandweg 20A | Snelrewaard  
0031-105118000 | www.smitsjachtmakelaardij.nl  

Geschreven op

Naar het overzicht

Varende vakantievilla's

Elke paar dagen wakker worden met een ander uitzicht. Op de ene ochtend de vogels horen fluiten in een natuurgebied en een andere avond... Lees meer »

Project 54; een revolutionair nieuw jacht

Met de aankondiging van ‘Project 54’ maakte Super Lauwersmeer vorig jaar bekend met een revolutionair nieuw jacht op de markt te komen.... Lees meer »

Watersporter in hart en nieren

Varen zit René Smits in het bloed. Na een carrière in de financiële wereld sprong hij tien jaar geleden in het diepe en begon Smits Jachtmakelaardij.... Lees meer »

Bron Jewelry: City Garden

Steden zijn niet meer wat ze geweest zijn… En dat is maar goed ook! Stadsbewoners laten in toenemende mate de natuur binnen en dat zorgt... Lees meer »

Jarrèl Exclusive Jewelry presenteert Lucca collectie

Jarrèl Exclusive Jewelry is een uniek merk met een al even uniek verhaal dat teruggaat tot 1974, toen de oprichtster van Jarrèl besloot... Lees meer »

Super Lauwersmeer bootshow op de werf

Nu de HISWA te Water is geannuleerd organiseert Super Lauwersmeer haar eigen bootshow. Van 1 – 4 september openen wij de deuren van onze... Lees meer »

Zilver.nl: Voor al uw persoonlijke cadeaus!

Prachtige ringen van Christian Bauer in geelgoud en witgoud met briljanten. Prijzen vanaf €1195,= Combineer zoals je wilt met horloge, stenen,... Lees meer »

Vrijheid en luxe op het water

Watersportliefhebber René Smits voelt zich in de jachtmakelaardij als een vis in het water. Een markt die snel groeit. ‘Juist nú zijn mensen... Lees meer »

‘Pursuit of Happiness’

Met de Discovery 47 OC ‘Pursuit of Happiness’ - die Super Lauwersmeer net voor de zomer van 2020 afleverde – laten wij wederom zien hoe... Lees meer »

Betaalbare kwaliteit

In Alkmaar is Ynter al jaren een begrip. De specialist in audio en video van het Deense merk Bang & Olufsen, bouwde daar een mooie kring... Lees meer »