Super Lauwersmeer staat in de finale van de Best of Boats Award 2020

Een beetje trots zijn ze wel bij jachtbouwer Super Lauwersmeer.
Nadat bekend werd dat ze in de finale staan van de Best of Boats Award 2020.
Uit de honderden boten die de internationale jury testte heeft de Discovery 47 OC van de Friese werf het gehaald tot de finale van de award. Daarmee is Super Lauwersmeer de enige Nederlandse finalist.

De Best of Boats Award werd in 2014 in het leven geroepen door bootjournalisten uit talloze landen; van de Verenigde Staten tot Duitsland en van Nederland tot Rusland. Zij hebben een belangrijke gemene deler: een zeer grote ervaring als motorboottesters.


Als de enige wereldwijde motorboot award is het een grote eer voor Super Lauwersmeer om in de finale te staan in de categorie ‘Best for travel’. Tijdens hun vaartest met de Discovery 47 OC was de jury zeer onder de indruk van de manier waarop Super Lauwersmeer de Discovery 47 OC geheel naar klantwens bouwt. In het specifieke geval van de door de jury geteste Discovery 47 OC ‘Pursuit of Happiness’ was het de familie van der Veen die hun watersportdroom werkelijkheid heeft zien worden en graag op reis gaat met het schip.


Het in krijtwit met matzwarte details uitgevoerde open kuip-jacht werd geheel naar de gebruikerswensen en smaak van het jonge gezin gebouwd. Aan boord is ruimte voor zowel ontspanning als vermaak. De gezellige salon is de ultieme plek om met het gezin te ontspannen, te eten en TV te kijken. Achterop het schip is een verlengd zwemplateau gecreëerd voor een jetski, heerlijk om nog even een rondje te maken als de kinderen op bed liggen. En aan de veiligheid aan boord werd extra aandacht besteed met kindvriendelijke sluitingen op de deurtjes en het wegwerken van zoveel mogelijk van de bedieningselementen.

De jury was zeer te spreken over de bouwkwaliteit, afwerking en doordachtheid van het schip. Dat de Discovery 47 OC in positieve zin opvalt blijkt wel uit het feit dat de jury de uitspraak deed ‘nog nooit zo’n stil en soepel schip te hebben gevaren’. “Met hun rijke ervaring als boottesters is dat een bevestiging van ons streven naar perfectie en de zoveelste positieve conclusie van de vakpers.”, aldus Bastiaan Jousma, die samen met zijn broer Louis eigenaar is van de werf.


Eind november maakt de jury de winnaar van de Best of Boats Award 2020 bekend. Normaal gesproken vindt de feestelijke ceremonie plaats tijdens Boat & Fun in Berlijn, maar wegens de coronapandemie is deze beurs recent afgelast. Een digitale ceremonie zal hiervoor in de plaats komen.

 

Benieuwd naar het schip? Op www.superlauwersmeer.nl ontdekt u alles over de Discovery 47 OC.

Geplaatst op

Naar het overzicht

Verborgen hotelparels | Quality Lodgings

Quality Lodgings is een collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa, waar authentieke gastvrijheid én culinair genieten één... Lees meer »

Van Amsterdam tot Taiwan | Kelly & Mara

De één is parttime stewardess, de ander dj en beiden zijn influencers. De paden van Kelly Camfferman en Mara Wells kruisten elkaar toevallig.... Lees meer »

Wonen op het water | Smits Jachtmakelaardij

Geheel in lijn met de opkomende trend van waterwonen ontwaart Smits Jachtmakelaardij een stijgende belangstelling voor schepen als woonruimte.... Lees meer »

Energie opdoen onder de Occitaanse zon

Comfortabele villa’s met een ruim terras (sommige met privétuin), met zorg ingerichte appartementen, een twintigtal gratis activiteiten,... Lees meer »

Een culinair paradijs

Wie aan Aruba denkt, komt al gauw uit op de mooiste stranden, het perfecte klimaat en de vriendelijkste locals. Maar wist je dat het ‘One... Lees meer »

Lime time

Knallend en opvallend. Limoengroen is dé kleur waar je dit seizoen indruk mee maakt: energiek, verfrissend en op en top zomers. Samenstelling:... Lees meer »

Natuurlijke gloed

Creëer een moment voor jezelf met deze fijne verzorgingsproducten. Een stralende look bereik je immers niet zomaar: daar moet je wél wat... Lees meer »

Look sharp

Hoe kom je smart casual voor de dag? Combineer sportieve kledingstukken met zorgvuldig uitgekozen accessoires voor een semi-nette stijl.... Lees meer »

Secret garden

Natuurlijke ingrediënten vormen de basis van geurige beautyproducten, geïnspireerd op de romantiek van een geheime tuin. Daar fleur je van... Lees meer »

Nooit tijd genoeg

Wybe van der Gang maakt zijn horloges zoals Porsche zijn auto’s bouwt: industriële normen in het hele proces van ontwerp tot productie,... Lees meer »

Programma Tall Ships Races Harlingen

Harlingen is er klaar voor. Op donderdagmorgen 14 juli verwelkomen tienduizenden mensen veertig schitterende tallships. De traditionele... Lees meer »

Klaar om weg te varen

Smits Jachtmakelaardij bestaat tien jaar en is een echt familiebedrijf. René Smits, zijn twee zoons en meerdere vaste en parttime medewerkers... Lees meer »