Super Lauwersmeer staat in de finale van de Best of Boats Award 2020

Een beetje trots zijn ze wel bij jachtbouwer Super Lauwersmeer.
Nadat bekend werd dat ze in de finale staan van de Best of Boats Award 2020.
Uit de honderden boten die de internationale jury testte heeft de Discovery 47 OC van de Friese werf het gehaald tot de finale van de award. Daarmee is Super Lauwersmeer de enige Nederlandse finalist.

De Best of Boats Award werd in 2014 in het leven geroepen door bootjournalisten uit talloze landen; van de Verenigde Staten tot Duitsland en van Nederland tot Rusland. Zij hebben een belangrijke gemene deler: een zeer grote ervaring als motorboottesters.


Als de enige wereldwijde motorboot award is het een grote eer voor Super Lauwersmeer om in de finale te staan in de categorie ‘Best for travel’. Tijdens hun vaartest met de Discovery 47 OC was de jury zeer onder de indruk van de manier waarop Super Lauwersmeer de Discovery 47 OC geheel naar klantwens bouwt. In het specifieke geval van de door de jury geteste Discovery 47 OC ‘Pursuit of Happiness’ was het de familie van der Veen die hun watersportdroom werkelijkheid heeft zien worden en graag op reis gaat met het schip.


Het in krijtwit met matzwarte details uitgevoerde open kuip-jacht werd geheel naar de gebruikerswensen en smaak van het jonge gezin gebouwd. Aan boord is ruimte voor zowel ontspanning als vermaak. De gezellige salon is de ultieme plek om met het gezin te ontspannen, te eten en TV te kijken. Achterop het schip is een verlengd zwemplateau gecreëerd voor een jetski, heerlijk om nog even een rondje te maken als de kinderen op bed liggen. En aan de veiligheid aan boord werd extra aandacht besteed met kindvriendelijke sluitingen op de deurtjes en het wegwerken van zoveel mogelijk van de bedieningselementen.

De jury was zeer te spreken over de bouwkwaliteit, afwerking en doordachtheid van het schip. Dat de Discovery 47 OC in positieve zin opvalt blijkt wel uit het feit dat de jury de uitspraak deed ‘nog nooit zo’n stil en soepel schip te hebben gevaren’. “Met hun rijke ervaring als boottesters is dat een bevestiging van ons streven naar perfectie en de zoveelste positieve conclusie van de vakpers.”, aldus Bastiaan Jousma, die samen met zijn broer Louis eigenaar is van de werf.


Eind november maakt de jury de winnaar van de Best of Boats Award 2020 bekend. Normaal gesproken vindt de feestelijke ceremonie plaats tijdens Boat & Fun in Berlijn, maar wegens de coronapandemie is deze beurs recent afgelast. Een digitale ceremonie zal hiervoor in de plaats komen.

 

Benieuwd naar het schip? Op www.superlauwersmeer.nl ontdekt u alles over de Discovery 47 OC.

Geschreven op

Naar het overzicht

Bron Jewelry: City Garden

Steden zijn niet meer wat ze geweest zijn… En dat is maar goed ook! Stadsbewoners laten in toenemende mate de natuur binnen en dat zorgt... Lees meer »

Jarrèl Exclusive Jewelry presenteert Lucca collectie

Jarrèl Exclusive Jewelry is een uniek merk met een al even uniek verhaal dat teruggaat tot 1974, toen de oprichtster van Jarrèl besloot... Lees meer »

Super Lauwersmeer bootshow op de werf

Nu de HISWA te Water is geannuleerd organiseert Super Lauwersmeer haar eigen bootshow. Van 1 – 4 september openen wij de deuren van onze... Lees meer »

Zilver.nl: Voor al uw persoonlijke cadeaus!

Prachtige ringen van Christian Bauer in geelgoud en witgoud met briljanten. Prijzen vanaf €1195,= Combineer zoals je wilt met horloge, stenen,... Lees meer »

Vrijheid en luxe op het water

Watersportliefhebber René Smits voelt zich in de jachtmakelaardij als een vis in het water. Een markt die snel groeit. ‘Juist nú zijn mensen... Lees meer »

‘Pursuit of Happiness’

Met de Discovery 47 OC ‘Pursuit of Happiness’ - die Super Lauwersmeer net voor de zomer van 2020 afleverde – laten wij wederom zien hoe... Lees meer »

Betaalbare kwaliteit

In Alkmaar is Ynter al jaren een begrip. De specialist in audio en video van het Deense merk Bang & Olufsen, bouwde daar een mooie kring... Lees meer »

Thuis op het water

Onbekommerd genieten op het water, met de voordelen en het gevoel van thuis. Dat is wat de jachten van Super Lauwersmeer in één adem typeert.... Lees meer »

Silver Lining

Luxueus, glinsterend en dramatisch: zilver is een trend waar je dit seizoen flink mee mag uitpakken. Van top tot teen in lamé, mesh en zilveren... Lees meer »

Men on the Move

Goed voorbereid op de koude maanden met de ultieme stijlversterkers. Na vuur en hout heeft Bulgari zich voor zijn herenparfum Glacial Esssence... Lees meer »