‘Pursuit of Happiness’

Met de Discovery 47 OC ‘Pursuit of Happiness’ - die Super Lauwersmeer net voor de zomer van 2020 afleverde – laten wij wederom zien hoe we dromen van klanten in vervulling laten gaan. Op basis van de Discovery 47 OC, een schip waarin ruim 50 jaar jachtbouwervaring zit verwerkt, werden de dromen van de familie van der Veen werkelijkheid. Het leverde bovendien tal van innovaties en primeurs op.

Super Lauwersmeer gelooft er sterk in om haar jachten niet enkel voor, maar samen met haar klanten te bouwen. En dat kan aangezien het schip de werf tijdens het bouwproces niet verlaat. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door Super Lauwersmeer’s eigen vakmensen. Het meest recente bewijs van waar dat toe leidt is deze Discovery 47 OC ‘Pursuit of Hapiness’. Het ruim 14 meter lange jacht uit de Discovery-serie werd geheel naar smaak en wens van de klant gebouwd.

   

Kindvriendelijke aanpassingen

Eén van de wensen was om een schip te bouwen voor het hele gezin. Sytze en zijn vrouw Loekie brengen hun vakanties graag op het water door. Samen met hun jonge kinderen. Onbezorgd vaarplezier betekent met kinderen aan boord ook extra aandacht voor de veiligheid. Zo werd het schip voorzien van kindersloten op de deuren in de kuip en werden extra deurtjes geplaatst zodat de kinderen niet zomaar de gangboorden in kunnen lopen. Met een royale masterbedroom in de voorpiek en twee riante slaapkamers voor de kinderen geniet het jonge gezin van het comfort van thuis in hun varende vakantiewoning.

Waterscooter op verlengd zwemplateau

Liggen de kinderen eenmaal op bed dan kan het echtpaar Van der Veen genieten van hun eigen hobby’s. Terwijl zijn vrouw Loekie op de salonbank haar favoriete serie op Netflix kijkt laat Sytze de waterscooter nog even in het water zakken voor een rondje over het meer. Om dat mogelijk te maken ontwikkelde Super Lauwersmeer een verlengd zwemplateau waarop plaats is voor de waterscooter en het davitsysteem. Met dit systeem van Hurley Marine is de Yamaha waterscooter gemakkelijk in en uit het water te pakken. Ligt de waterscooter er niet, dan is het extra lange zwemplateau bovendien een prachtige plek om te zitten. Een soort terras aan het water. Liever even in de schaduw pootje baden? De in het casco verwerkte parasolhouder maakt het mogelijk op elke plek in de kuip of op het zwemplateau schaduw te creëren.

Krijtwit en matzwarte accenten

De familie Van der Veen houdt van zowel design als gadgets. En dat leverde prachtige uitdagingen op voor de vaklieden op de werf. Het schip werd gespoten in een krijtkleur waarbij tal van details in matzwart werden uitgevoerd. Inspiratie daarvoor werd gevonden in de autobranche. Het oog voor detail is zichtbaar in het feit dat zelfs alle apparatuur op de radarbeugel in matzwart gespoten werd en de striping op de romp van het schip alle ramen optisch met elkaar verbindt. Uniek is de RVS-reling die is uitgevoerd in ‘Satin black metallic’. Een niet-bestaande optie die door Super Lauwersmeer werd ontwikkeld.

pursuit of hapiness super-lauwersmeer-discovery-47-oc-lourens magazine -5 pursuit of hapiness super-lauwersmeer-discovery-47-oc-lourens magazine -11 pursuit of hapiness super-lauwersmeer-discovery-47-oc-lourens magazine -10 pursuit of hapiness super-lauwersmeer-discovery-47-oc-lourens magazine pursuit of hapiness super-lauwersmeer-discovery-47-oc-lourens magazine -12 pursuit of hapiness super-lauwersmeer-discovery-47-oc-lourens magazine -6 pursuit of hapiness super-lauwersmeer-discovery-47-oc-lourens magazine -9 pursuit of hapiness super-lauwersmeer-discovery-47-oc-lourens magazine -7 pursuit of hapiness super-lauwersmeer-discovery-47-oc-lourens magazine -2 pursuit of hapiness super-lauwersmeer-discovery-47-oc-lourens magazine -3 pursuit of hapiness super-lauwersmeer-discovery-47-oc-lourens magazine -8 pursuit of hapiness super-lauwersmeer-discovery-47-oc-lourens magazine -4

Gepersonaliseerd interieur

Het interieur is zowel stijlvol, eigentijds als praktisch. Ook hier werd veel aandacht besteed aan het feit dat er (kleine) kinderen aan boord zijn. Dat zie je onder meer terug in het wegwerken van diverse bedieningselementen en de keuze voor extra kras- en slijtvast materiaal. Maar design speelde er een evenzo belangrijke rol. De met Alcantara gestoffeerde panelen, de LED-lichtlijnen in het plafond en de strakke stuurstand zijn slechts een greep van de personalisatie.

Augmented Reality

Op de stuurstand is een deel van de innovatie zichtbaar. Twee grote touchscreens van Raymarine herbergen alle functies voor de navigatie, kaartplotter en het aanwezige camerasysteem voor goed zicht voor en achter het schip. Een noviteit op de Discovery 47 OC is het ‘Augmented Reality’ systeem van Raymarine waarbij de informatie van de AIS, navigatieboeien, objecten en waypoints worden geprojecteerd op het camerabeeld. Het levert een zeer realistisch plaatje op van wat zich voor en achter het schip bevindt.

Fluisterstille aandrijving

In de machinekamer, die werd afgewerkt volgens standaarden uit de luxe jachtbouw, bevindt zich een Volvo Penta D3 (150 pk). De motor is van zichzelf al zeer stil en trillingsarm, maar dankzij de solide bouwwijze en uitstekende isolatie is deze tijdens stationair toerental niet voel- en hoorbaar en ook op kruissnelheid fluisterstil. Aan het lijstje moderne noviteiten valt eveneens de Vetus joystick toe te voegen waarmee de boeg- en hekschroef met één joystick te bedienen zijn. In combinatie met de Vetus Bow Pro-boegschroeven kan bovendien proportioneel worden gemanoeuvreerd. Hiermee is het schip stil en met uiterste precisie aan te meren.

Visitekaartje

De Discovery 47 OC ‘Pursuit of Happiness’ bewijst wederom dat Super Lauwersmeer in staat is om dromen in vervulling te laten gaan. Het jacht is een prachtig visitekaartje van ruim 50 jaar jachtbouwervaring waarbij design, gemak en droomwensen hand in hand gaan.

 

 

RIJKSSTRAATWEG 80 • NOARDBURGUM • T 0511 442181 • WWW.SUPERLAUWERSMEER.NL

Geschreven op

Naar het overzicht

Van Amsterdam tot Taiwan | Kelly & Mara

De één is parttime stewardess, de ander dj en beiden zijn influencers. De paden van Kelly Camfferman en Mara Wells kruisten elkaar toevallig.... Lees meer »

Wonen op het water | Smits Jachtmakelaardij

Geheel in lijn met de opkomende trend van waterwonen ontwaart Smits Jachtmakelaardij een stijgende belangstelling voor schepen als woonruimte.... Lees meer »

Energie opdoen onder de Occitaanse zon

Comfortabele villa’s met een ruim terras (sommige met privétuin), met zorg ingerichte appartementen, een twintigtal gratis activiteiten,... Lees meer »

Een culinair paradijs

Wie aan Aruba denkt, komt al gauw uit op de mooiste stranden, het perfecte klimaat en de vriendelijkste locals. Maar wist je dat het ‘One... Lees meer »

Lime time

Knallend en opvallend. Limoengroen is dé kleur waar je dit seizoen indruk mee maakt: energiek, verfrissend en op en top zomers. Samenstelling:... Lees meer »

Natuurlijke gloed

Creëer een moment voor jezelf met deze fijne verzorgingsproducten. Een stralende look bereik je immers niet zomaar: daar moet je wél wat... Lees meer »

Look sharp

Hoe kom je smart casual voor de dag? Combineer sportieve kledingstukken met zorgvuldig uitgekozen accessoires voor een semi-nette stijl.... Lees meer »

Secret garden

Natuurlijke ingrediënten vormen de basis van geurige beautyproducten, geïnspireerd op de romantiek van een geheime tuin. Daar fleur je van... Lees meer »

Nooit tijd genoeg

Wybe van der Gang maakt zijn horloges zoals Porsche zijn auto’s bouwt: industriële normen in het hele proces van ontwerp tot productie,... Lees meer »

Programma Tall Ships Races Harlingen

Harlingen is er klaar voor. Op donderdagmorgen 14 juli verwelkomen tienduizenden mensen veertig schitterende tallships. De traditionele... Lees meer »