Betaalbare kwaliteit

In Alkmaar is Ynter al jaren een begrip. De specialist in audio en video van het Deense merk Bang & Olufsen, bouwde daar een mooie kring van vooral vaste klanten op. Inmiddels heeft ook Haarlem kennis kunnen maken met Ynter, met een nieuwe zaak in het centrum.

Ynter staat in elk opzicht voor bereikbare kwaliteit. De winkels in Haarlem en Alkmaar zijn gevestigd op centrale locaties. In Haarlem is dat in de populaire Grote Houtstraat, vlak bij de Grote Markt. Maar ook de kwaliteit van het huismerk Bang & Olufsen is voor iedereen bereikbaar. ‘En dat’, stelt Dorus Granneman, ‘is anders dan veel mensen denken.’

LOOKS ÉN KWALITEIT

B&O is het merk dat Peter Bang en Svend Olufsen in 1925 lanceerden. De twee Denen koppelden revolutionaire looks aan een ongeëvenaarde kwaliteit in beeld en geluid. Door de jaren heen ontwikkelde B&O zich als high-end producent van audio en video. Ynter omarmde als één van de eerste specialisten het Deense merk. Zo veroverde Ynter dus al een vaste plek in Alkmaar en wil dat nu ook in Haarlem. ‘Wij voelden dat daar behoefte aan was, dat de stad al heel lang een mooi bedrijf in audio en video miste’, aldus Dorus Granneman.

TIJDLOOS DESIGN

De Haarlemse vestiging van Ynter is opgestart met een iets andere insteek dan de zaak in Alkmaar. ‘We zijn hier meer gericht op de wat jongere kopers, de doelgroep van zeg maar vijfentwintig tot veertig jaar’, vertelt Granneman. ‘In het aanbod daarom ook veel bluetooth hoofdtelefoons en speakers.’

Alles uiteraard volgens de hoge standaard van B&O. ‘Denk aan kwaliteit in materialen zoals aluminium, leer en echt hout. Tijdloos design. Maar hét uitgangspunt is en blijft kwaliteit in beeld en geluid. Daarna komt het bedieningscomfort en als derde het tijdloze jasje. Als je iets aanschaft van B&O moet je daar na tien jaar nog naar kunnen kijken alsof het nieuw is. De hoogwaardige materialen maken Bang & Olufsen echt duurzamer.’

MERKTROUW

Ynter onderscheidt zich niet alleen qua collectie, maar ook qua beleving. Persoonlijke aandacht in een segment waarin massa vaak de norm is. ‘Wij begeleiden de klant nog echt, helpen in het keuzeproces om een product te vinden dat optimaal bij iemand past.’

Dat betaalt zich terug in een mooie en trouwe klantenkring. Want wie van kwaliteit houdt en nét iets anders wil dan standaard, komt als snel bij B&O terecht. ‘En als je die kwaliteit eenmaal ervaren hebt, is het heel moeilijk een alternatief te vinden. Dat merken wij. Mensen zijn echt trouw aan ons merk.’

DUUR?

‘Het idee dat Bang & Olufsen duur is, klopt echt niet’, zegt Granneman stellig. ‘We hebben naast het duurdere segment óók hoogwaardige artikelen voor instapprijzen.’ Het is daarom bijna symbolisch dat de zaak aan de Grote Houtstraat een ‘open winkel’ is. ‘De deur staat open, kom gerust binnen.’

 

GROTE HOUTSTRAAT 7 • HAARLEM • T 023 303 7778 • WWW.YNTER.NL (ook webshop)

Geschreven op

Naar het overzicht

Lime time

Knallend en opvallend. Limoengroen is dé kleur waar je dit seizoen indruk mee maakt: energiek, verfrissend en op en top zomers. Samenstelling:... Lees meer »

Natuurlijke gloed

Creëer een moment voor jezelf met deze fijne verzorgingsproducten. Een stralende look bereik je immers niet zomaar: daar moet je wél wat... Lees meer »

Look sharp

Hoe kom je smart casual voor de dag? Combineer sportieve kledingstukken met zorgvuldig uitgekozen accessoires voor een semi-nette stijl.... Lees meer »

Secret garden

Natuurlijke ingrediënten vormen de basis van geurige beautyproducten, geïnspireerd op de romantiek van een geheime tuin. Daar fleur je van... Lees meer »

Nooit tijd genoeg

Wybe van der Gang maakt zijn horloges zoals Porsche zijn auto’s bouwt: industriële normen in het hele proces van ontwerp tot productie,... Lees meer »

Programma Tall Ships Races Harlingen

Harlingen is er klaar voor. Op donderdagmorgen 14 juli verwelkomen tienduizenden mensen veertig schitterende tallships. De traditionele... Lees meer »

Klaar om weg te varen

Smits Jachtmakelaardij bestaat tien jaar en is een echt familiebedrijf. René Smits, zijn twee zoons en meerdere vaste en parttime medewerkers... Lees meer »

Varende vakantievilla's

Elke paar dagen wakker worden met een ander uitzicht. Op de ene ochtend de vogels horen fluiten in een natuurgebied en een andere avond... Lees meer »

Project 54; een revolutionair nieuw jacht

Met de aankondiging van ‘Project 54’ maakte Super Lauwersmeer vorig jaar bekend met een revolutionair nieuw jacht op de markt te komen.... Lees meer »

Watersporter in hart en nieren

Varen zit René Smits in het bloed. Na een carrière in de financiële wereld sprong hij tien jaar geleden in het diepe en begon Smits Jachtmakelaardij.... Lees meer »