COLUMN

Bourgondisch Lifestyle

Amsterdam!

Na een kleine verbouwing willen wij u graag onze nieuwe trots tonen: Bourgondisch Lifestyle Amsterdam aan de Haarlemmerstraat 115. Dit is ons nieuwe steunpunt voor de Amsterdamse horeca. De vaste gezichten voor deze vestiging zijn: Maarten Koelink, Tom Rozestraten en Maarten van Caulil.

Maarten Koelink is verantwoordelijk voor de winkel in het algemeen, Tom Rozestraten gaat de catering oppakken samen met Maarten van Caulil. Daarnaast zal Maarten van Caulil de contact persoon zijn voor de Amsterdamse Horecaklanten in samenwerking met Wouter Salari die de sales vanuit Beverwijk regelt.

Naast het grote assortiment binnen- en buitenlandse kazen verkopen we ook diverse delicatessen, o.a de Noten van Gotjé, verse salades en zelfs kreeft en kaviaar. Wij hopen u snel een keer te ontmoeten in onze winkel Bourgondisch Lifestyle Amsterdam.

Jubileum
Begin september hebben we samen met onze particuliere en horeca klanten, ons 10-jarig jubileum gevierd op Fort Zuidwijkermeer. Fort Zuidwijkermeer is één van een reeks forten van de Stelling van Amsterdam. Het fort ligt aan het Noordzeekanaal bij Beverwijk. Vanuit hier zullen we in de toekomst de distributie en de sales regelen. Maar het Fort is ook perfect om onze kazen te rijpen en onze gasten te ontvangen voor een onvergetelijke belevenis.

Bent u toch al in Noord-Holland, kom dan langs bij Zonnig Zuid een culinaire snoepwinkel in het gezellige, pittoreske Schagen in de Kop van Noord-Holland. En om de dag af te sluiten kunt u heerlijk eten bij Stiel wat ‘Ambacht’ betekent. In deze ambachtelijke keuken worden met dagverse producten van goede kwaliteit, heerlijke en vooral eerlijke gerechten bereid. De kookstijl is internationaal en kent geen grenzen.

Rauwmelks
Vacherin Mont d’Or A.O.C. is een rauwmelkse kaas uit het Massif du Mont d’Or (Jura) op de grens van Zwitserland en Frankrijk. De kaas is een winterproduct, maar is meestal al in de herfst verkrijgbaar. De koeien uit deze streek produceren in de winter te weinig melk voor de productie van de Comtékaas, die ook uit deze regio komt. De kaas is omwikkeld met een band van sparrenhout. Dit is ook duidelijk terug te vinden in de smaak en het aroma van de kaas.

Het is een prachtige kaas voor het plateau en tevens zeer geschikt om als fondue te serveren in zijn eigen verpakking. Een van de weinige kazen die zich uitstekend laat combineren met champagne. Half oktober komt ook de Vacherin Fermier die nog intenser is qua smaak.  

Een Bourgondische groet,
René, Latif en het team van Bourgondisch Lifestyle
www.bourgondischlifestyle.nl