Het unieke van Beautyjunkies

De twee zussen Sevda en Fati Acar van Beautyjunkies richten zich op vrouwen en mannen. Wat zij bieden is uniek, maar hun urban spa achter het station, naast het Rabotheater, in Hengelo is zo ingericht dat deze overal ter wereld zou kunnen staan. Passanten kunnen hier binnenlopen voor ‘beauty to go’ of even hun voeten laten behandelen aan de voetenbar. Enkele van hun nieuwe revolutionaire behandelingen zijn de greenpeeling en bindweefselmassages voor anti-ageing lijntjes en verklevingen.

Zittend aan de hoge tafel waarop een grote vaas met verse bloemen staat, vertelt Sevda vol enthousiasme over hun ontmoeting met Rineke Dijkinga. De vrouw die voeding tot een medicijn wil maken. ‘Haar ideeën zijn zo inspirerend en passen perfect bij de manier waarop wij beauty benaderen. Voeding en hormonen zijn van grote invloed op de huid. Daarom zien we het als onze taak alle kennis daarover te vergaren.’ Zo vinden klanten op de grote tafel ook de boeken van Rens Kroes over powerfood en serveren de beautyjunkies bij het kopje Kumsi Tea zelfgemaakte koekjes of een stukje meloen.

Knuffelmuur

Iemand die Beautyjunkies nadert vanaf het station herkent het pand direct aan de graffiti van het gezicht van een vrouw en de grasmuur, die de twee eigenaresses liefkozend de ‘knuffelmuur’ noemen. Binnen versterken mos, verse bloemen en lichte kleuren het effect van de Japanse tuin, waardoor ze zich hebben laten inspireren. Door kriskras in de ruimte een voetenbar en verschillende houten behandelcabines te plaatsen, zijn er kleine privé-oases geschapen waarin iedereen direct tot rust komt.

Nieuw is de duobehandelkamer waarin ze stellen, vrienden of soms zelfs moeder en zoon tegelijk behandelen. ‘Een idee van Sevda, want ik dacht dat het niet zou werken. Zij is ook de drijvende kracht achter de wenkbrauwenbar. We werken volgens het concept van Anastasia, maar ontharen op onze eigen manier nog gedeeltelijk met een touwtje.’

Hoewel de twee zussen midden in de wereld staan, sijpelt in de verschillende behandelingen en in de inrichting hun oriëntaalse achtergrond door. Zo kwamen ze in Turkije in aanraking met de greenpeelbehandeling en ontdekten ze dat deze prima past bij hun ideeën. ‘Het is een kruidenpeeling die van binnenuit de onzuivere huid behandelt en de eiwitlaag intact laat. Daardoor is deze peeling heel geschikt voor de oudere huid. ‘

Inspiratie

Omdat Sevda en Fati al vanaf 2009 samenwerken, zijn ze perfect op elkaar ingespeeld. Vanaf het begin is al duidelijk dat ze elkaar professioneel versterken. Fati heeft door haar achtergrond als wetenschapper een meer zakelijke kijk op de zaak terwijl Sevda op haar gevoel afgaat. ‘Elke maand kijken we heel kritisch naar ons bedrijf en lopen we alle punten langs die we willen verbeteren. Ook gaan we twee keer per jaar samen op vakantie om ons te laten inspireren. Dit jaar zijn we naar Berlijn geweest waar we erg onder de indruk waren van het Holocaustmonument.’  

Dat ze al die impressies meenemen naar hun spa in Hengelo is heel goed zichtbaar, want overal in het pand hangen en staan leuke teksten en inrichtingselementen. Zo prijkt op een deur die privé is de kreet ‘Hey, this is the wrong way’ en hebben de cabines namen als ‘hoofd uit, huid aan’ en ‘cocoonkamer’. Dat ze zelfs T-shirts hebben met de tekst ‘Born to be a beautyjunkie’ past helemaal bij hun moderne insteek.

---------------------------------------

Beautyjunkies werd in 2006 verkozen tot beste salon van Nederland. Sevda en Fati werken onder andere met de merken Murad, het Duitse Dr Schramek, het biologische Absolution, Dermalogica en sinds kort ook met het Spaanse Sepai, dat gepersonaliseerde crèmes ontwikkelt die gericht zijn op specifieke problemen. Kijk voor meer informatie op www.beautyjunkies.nl.
Geschreven op

Naar het overzicht

Mooimakers

Uit al het moois dat de beautywereld te bieden heeft, zijn dit onze favoriete producten. Voor een onweerstaanbare zomerlook. De nieuwe iD... Lees meer »

Silver Lining

Luxueus, glinsterend en dramatisch: zilver is een trend waar je dit seizoen flink mee mag uitpakken. Van top tot teen in lamé, mesh en zilveren... Lees meer »

Go with the GLOW

Trakteer jezelf op een stralende huid, sprankelende sieraden en bruisende champagne. Set van drie 18-karaats gouden ringen uit de Mini Sweety-lijn... Lees meer »

A perfect skin

Clinic of Skin is dé kliniek in Zuid-Holland voor hoogwaardige huidverbetering. Wendy van de Pol startte in 2009 met de kliniek en is inmiddels... Lees meer »

Beautyjunkies: inside out

Al bijna tien jaar werken de twee zussen Sevda en Fati Acar samen in hun huidverbeteringssalon in Hengelo. Hun enthousiasme is zichtbaar... Lees meer »

Allin-in-one beautysalon

Elle & Moi is de grootste high-end beautysalon van Rotterdam, een all-in-one-concept met internationale allure. Hier ga je naartoe voor... Lees meer »

Winterfris

Leunend tegen glanzende, champagnekleurige kussens is er vanuit één van de vier loveseats in de lounge bij Huid & Zorg in Naaldwijk uitzicht... Lees meer »

Het unieke van Beautyjunkies

De twee zussen Sevda en Fati Acar van Beautyjunkies richten zich op vrouwen en mannen. Wat zij bieden is uniek, maar hun urban spa achter... Lees meer »

Inglot loves Amsterdam

Inglot heeft 12 mei een gloednieuwe store geopend in de Kalverstraat. Naast toplocaties als Londen, New York, Milaan en Las Vegas is er... Lees meer »

Natuurlijke make-up op basis van mineralen en fruit

Schitterende make-up op basis van fruit, gemaakt volgens eigen recept! Met hand geplukte bessen, aroma’s en design… hoe natuurlijk wil je... Lees meer »