Het unieke van Beautyjunkies

De twee zussen Sevda en Fati Acar van Beautyjunkies richten zich op vrouwen en mannen. Wat zij bieden is uniek, maar hun urban spa achter het station, naast het Rabotheater, in Hengelo is zo ingericht dat deze overal ter wereld zou kunnen staan. Passanten kunnen hier binnenlopen voor ‘beauty to go’ of even hun voeten laten behandelen aan de voetenbar. Enkele van hun nieuwe revolutionaire behandelingen zijn de greenpeeling en bindweefselmassages voor anti-ageing lijntjes en verklevingen.

Zittend aan de hoge tafel waarop een grote vaas met verse bloemen staat, vertelt Sevda vol enthousiasme over hun ontmoeting met Rineke Dijkinga. De vrouw die voeding tot een medicijn wil maken. ‘Haar ideeën zijn zo inspirerend en passen perfect bij de manier waarop wij beauty benaderen. Voeding en hormonen zijn van grote invloed op de huid. Daarom zien we het als onze taak alle kennis daarover te vergaren.’ Zo vinden klanten op de grote tafel ook de boeken van Rens Kroes over powerfood en serveren de beautyjunkies bij het kopje Kumsi Tea zelfgemaakte koekjes of een stukje meloen.

Knuffelmuur

Iemand die Beautyjunkies nadert vanaf het station herkent het pand direct aan de graffiti van het gezicht van een vrouw en de grasmuur, die de twee eigenaresses liefkozend de ‘knuffelmuur’ noemen. Binnen versterken mos, verse bloemen en lichte kleuren het effect van de Japanse tuin, waardoor ze zich hebben laten inspireren. Door kriskras in de ruimte een voetenbar en verschillende houten behandelcabines te plaatsen, zijn er kleine privé-oases geschapen waarin iedereen direct tot rust komt.

Nieuw is de duobehandelkamer waarin ze stellen, vrienden of soms zelfs moeder en zoon tegelijk behandelen. ‘Een idee van Sevda, want ik dacht dat het niet zou werken. Zij is ook de drijvende kracht achter de wenkbrauwenbar. We werken volgens het concept van Anastasia, maar ontharen op onze eigen manier nog gedeeltelijk met een touwtje.’

Hoewel de twee zussen midden in de wereld staan, sijpelt in de verschillende behandelingen en in de inrichting hun oriëntaalse achtergrond door. Zo kwamen ze in Turkije in aanraking met de greenpeelbehandeling en ontdekten ze dat deze prima past bij hun ideeën. ‘Het is een kruidenpeeling die van binnenuit de onzuivere huid behandelt en de eiwitlaag intact laat. Daardoor is deze peeling heel geschikt voor de oudere huid. ‘

Inspiratie

Omdat Sevda en Fati al vanaf 2009 samenwerken, zijn ze perfect op elkaar ingespeeld. Vanaf het begin is al duidelijk dat ze elkaar professioneel versterken. Fati heeft door haar achtergrond als wetenschapper een meer zakelijke kijk op de zaak terwijl Sevda op haar gevoel afgaat. ‘Elke maand kijken we heel kritisch naar ons bedrijf en lopen we alle punten langs die we willen verbeteren. Ook gaan we twee keer per jaar samen op vakantie om ons te laten inspireren. Dit jaar zijn we naar Berlijn geweest waar we erg onder de indruk waren van het Holocaustmonument.’  

Dat ze al die impressies meenemen naar hun spa in Hengelo is heel goed zichtbaar, want overal in het pand hangen en staan leuke teksten en inrichtingselementen. Zo prijkt op een deur die privé is de kreet ‘Hey, this is the wrong way’ en hebben de cabines namen als ‘hoofd uit, huid aan’ en ‘cocoonkamer’. Dat ze zelfs T-shirts hebben met de tekst ‘Born to be a beautyjunkie’ past helemaal bij hun moderne insteek.

---------------------------------------

Beautyjunkies werd in 2006 verkozen tot beste salon van Nederland. Sevda en Fati werken onder andere met de merken Murad, het Duitse Dr Schramek, het biologische Absolution, Dermalogica en sinds kort ook met het Spaanse Sepai, dat gepersonaliseerde crèmes ontwikkelt die gericht zijn op specifieke problemen. Kijk voor meer informatie op www.beautyjunkies.nl.
Geschreven op

Naar het overzicht

Liefdevolle kunstwerkjes | Phie Jewels

Inspirerende ondernemer | PHIE Jewels Alkmaar De ontwerpen van sieradenontwerpster Sophie Jong zijn bijzonder en nergens mee te vergelijken.... Lees meer »

Schoonheid van binnenuit | Min110

Wil je fit en gezond ouder worden? Wil je er op een natuurlijke manier mooi uit blijven zien? Dan ben je helemaal op je plek bij Min110... Lees meer »

De Spring & Summer editie is UIT!

Weer heerlijk bladeren én lezen in het nieuwste Lourens Magazine, de spring & summer editie. Interessante interviews met o.a. Marlijn Weerdenburg,... Lees meer »

Schoonheid is zien

‘Iedereen is mooi, maar niet iedereen ziet het’. Deze zin is huidexpert Diana van Clinique de Beauté in Groningen op het lijf geschreven.... Lees meer »

Je huid jong houden

Al honderden jaren zijn mensen op zoek naar de bron van de eeuwige jeugd. Iedereen wil wel oud worden, maar met de voordelen van het jong... Lees meer »

Winter glow

De dagen worden korter en kouder. Genoeg reden om extra goed voor jezelf te zorgen. Deze producten voorzien je huid, haar en nagels van... Lees meer »

Laat je huid stralen

Een professionele schoonheidssalon waar je je helemaal thuis voelt? Dát is de Skin Boutique van Vanessa Karreman, gevestigd in de leukste... Lees meer »

Zorg voor je huid

Den Haag is die mooie stad achter de duinen. Onbetwist een geweldige plek om te wonen, maar wel een die veel vraagt van de huid, ziet Jeanette... Lees meer »

Secret garden

Natuurlijke ingrediënten vormen de basis van geurige beautyproducten, geïnspireerd op de romantiek van een geheime tuin. Daar fleur je van... Lees meer »

De ultieme kappersprijs

De Coiffure Awards zijn in kappersland de meest felbegeerde prijzen om te winnen. Kuypers Hair & Wellness uit Almelo valt al heel wat jaren... Lees meer »