Beautyjunkies: inside out

Al bijna tien jaar werken de twee zussen Sevda en Fati Acar samen in hun huidverbeteringssalon in Hengelo. Hun enthousiasme is zichtbaar in de kleurrijke inrichting en het groeiende aantal nieuwe behandelingen en producten dat ze introduceren. Steeds meer vanuit het idee dat de huid weerspiegelt hoe wij ons voelen. Daarom werken ze sinds dit jaar met LPG-behandelingen voor lichaam en gezicht, huidscans en doen ze vingerpriktesten om de omegabalans te meten.

Al direct na de opening van hun salon vlakbij het station in Hengelo viel op dat de twee vrouwen beauty heel vernieuwend aanvliegen. Ze versierden het pand met graffiti en creëerden in hun urban spa kleine coconnetjes als een browbar en een voetenbar. Daarmee werden ze de ideale plek om tijdens de lunch even energie op te doen met een snelle schoonheidsbehandeling.

Hormonen
Hun concept leverde hen in 2016 de titel beste salon van Nederland op. Nu gaan ze nog een stapje van verder, want hun idee is dat voeding, hormonen en levensstijl een grote invloed hebben op onze huid. Daarom volgde Fati de hormoonfactorstudie Ralph Moorman en richten ze zich steeds meer op het behandelen van binnenuit. ‘Als mensen bijvoorbeeld veel afvalstoffen hebben door opstapeling van een teveel aan bewerkte suikers zorgt dat voor verklevingen, die wij weg kunnen masseren.’

Terwijl de twee zussen Kumsi Tea serveren met Lovechoc, een stukje chocolade uit Ecuador waarin ‘lovechemicals’ zitten, leggen ze uit dat het voor hen belangrijk is de kwaliteit van hun behandelingen up-to-date te houden. ‘Daarom hebben we er nu voor gekozen ook LPG-endermologie aan te bieden. Een methode waarbij we met een apparaat via het vacuüm zuigen en zo omhoogtrekken en op- en afrollen van de huid, het onderhuids bindweefsel masseren.

Door zo de doorbloeding in de onderhuidse cellen te stimuleren ontstaat er een natuurlijke vetverbranding en wordt de huid strakker en egaler. Een volledig pijnloze behandeling die ook zeer geschikt is voor de behandeling van cellulitis en striae. Het resultaat is na één keer al zichtbaar, maar er zijn meestal ongeveer twaalf tot 25 behandelingen nodig en vervolgens een maandelijkse onderhoudsbehandeling voor een meer blijvend resultaat.’

beautyjunkies hengelo huidscan

Sevda vertelt enthousiast dat ze de methode ook heeft toegepast bij een vrouw met een dubbele onderkin. ‘Door continu dezelfde beweging te maken, was deze na een aantal behandelingen volledig verdwenen. Maar ook bij iemand die veel had gesport, hebben we LPG-endermologie toegepast om het te veel aan huid dat was ontstaan doordat ze stopte met trainen strak te trekken. We zijn huiverig bij het gebruik van apparatuur die de huid kapot maakt, maar LPG is een honderd procent natuurlijke manier om de huid te verbeteren. Met respect voor de ecologie van de huid en de fysiologie van het menselijk lichaam. Het past helemaal bij onze holistische aanpak.’

Omegabalans
Nieuw in het aanbod van de twee zussen is ook de huidscan, waarmee ze door het maken van zes foto’s kunnen zien, wat met het blote oog niet waar te nemen is. Sevda noemt zonschade, huidstructuur, verslapping, haarvaatjes en pigmentschade. ‘Het grote voordeel is dat we na een half jaar opnieuw een huidscan kunnen doen, om te zien in hoeverre de conditie van de huid na de behandelingen is verbeterd.’

De laatste belangrijke methode waar Beautyjunkies mee werkt om het onzichtbare zichtbaar te maken is de EQ vingerpriktest om het omega 3 en omega 6 gehalte in het bloed te meten.  Sevda legt uit dat voor een optimale gezondheid een percentage van 8 procent of meer omega 3 in het bloed nodig is, zodat voedingsstoffen, zuurstof en water gemakkelijk worden opgenomen door het lichaam.
 ‘In de hedendaagse voeding zit meer omega 6 dan omega 3, waardoor er een disbalans tussen omega 3 en omega 6 ontstaat. Dat teveel aan omega 6 veroorzaakt ‘koude’ ontstekingen in het lichaam, die op lange termijn voor aandoeningen kunnen zorgen. Om ook onze klanten hierover te informeren, werken we nauw samen met de biochemicus Erik Alexander Richter, die in september een lezing bij ons heeft verzorgd. Door kortom LPG, beweging en de juiste voeding te combineren, kunnen we doelgericht en effectiever werken.’

Mooie producten
Dat Sevda hun werk tot slot vergelijkt met sporten en dat ze continu op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen blijkt niet alleen uit het steeds uitgebreidere aanbod in behandelingen, maar ook uit de nieuwe producten die ze vanuit hun reizen naar Londen en Lissabon hebben meegenomen. Zo ontdekten ze Pixi in een winkel in Londen en hebben ze deze botanische lijn met natuurlijke ingrediënten ook naar Hengelo gehaald. ‘Een ander mooi merk is Benamôr uit Portugal. Hele mooie, handgemaakte producten op een hele bijzondere manier zijn verpakt. Die hebben we vooral in ons assortiment, omdat ze zo mooi zijn om cadeau te geven.’ 

Waarom kiezen voor LPG Endermologie?
De LPG-behandeling stimuleert de doorbloeding, vochtafvoer, natuurlijke vetverbranding en huidverjonging. Gecombineerd met gezond eten zorgen LPG-behandelingen snel voor zichtbare resultaten. Een methode die zowel geschikt is voor lichaam als gezicht om onder andere littekens, beschadigingen aan de huid, overtollig vet, een dubbele onderkin of diepere rimpels te behandelen. De huid oogt direct na één behandeling al frisser en vitaler en de zelfwerkzaamheid van de huid heeft een positieve invloed op aandoeningen als acné en eczeem. Kijk voor meer informatie op www.beautyjunkies.nl.

beautyjunkies hengelo interieur

 

 

Geschreven op

Naar het overzicht

Zorg voor je huid

Den Haag is die mooie stad achter de duinen. Onbetwist een geweldige plek om te wonen, maar wel een die veel vraagt van de huid, ziet Jeanette... Lees meer »

Secret garden

Natuurlijke ingrediënten vormen de basis van geurige beautyproducten, geïnspireerd op de romantiek van een geheime tuin. Daar fleur je van... Lees meer »

De ultieme kappersprijs

De Coiffure Awards zijn in kappersland de meest felbegeerde prijzen om te winnen. Kuypers Hair & Wellness uit Almelo valt al heel wat jaren... Lees meer »

Het ziet er weer goed uit

Net als iedereen, kijkt Layla Koopal, eigenaresse van Frans Koopal Haarwerken in Groningen, terug op een bewogen jaar. Haarwerken die moeilijk... Lees meer »

Finesse Bodyline Clinic: APK voor je lichaam

‘Gek eigenlijk, dat we zoveel onderhoud plegen aan onze woning, auto of garderobe en zo weinig de tijd nemen voor een APK van ons lichaam.’... Lees meer »

Qyoutis: Iedereen op z’n mooist

Qyoutis. Dat is de nieuwe naam voor cosmetische behandelingen, uitgevoerd op locaties van Centrum Oosterwal. Dermatoloog Menno Gaastra vertelt... Lees meer »

Mooimakers

Uit al het moois dat de beautywereld te bieden heeft, zijn dit onze favoriete producten. Voor een onweerstaanbare zomerlook. De nieuwe iD... Lees meer »

Silver Lining

Luxueus, glinsterend en dramatisch: zilver is een trend waar je dit seizoen flink mee mag uitpakken. Van top tot teen in lamé, mesh en zilveren... Lees meer »

Go with the GLOW

Trakteer jezelf op een stralende huid, sprankelende sieraden en bruisende champagne. Set van drie 18-karaats gouden ringen uit de Mini Sweety-lijn... Lees meer »

A perfect skin

Clinic of Skin is dé kliniek in Zuid-Holland voor hoogwaardige huidverbetering. Wendy van de Pol startte in 2009 met de kliniek en is inmiddels... Lees meer »