De turbovrouwen van Munsterhuis

Met een klantenbestand waarin vrouwen steeds prominenter aanwezig zijn, richt Munsterhuis Exclusief zich met een speciale Ladies Land Rover Experience Dayin april 2019 specifiek op deze nieuwe groep. Autoliefhebbers die zich zowel zakelijk als privé de luxe gunnen van het rijden in een Jaguar of Land Rover.

Als specialist in exclusieve auto’s is Munsterhuis in Hengelo inmiddels een begrip in het oosten van het land. Met een garage die vanaf de jaren tachtig al merken als Jaguar en Ferrari verkoopt, is het een bedrijf dat gewend is zich te richten op de bovenkant van de markt. Daarom is het niet verbazingwekkend dat Rob van de Belt zich als nieuwesales manager meer wil gaan richten op unieke doelgroepen. Zoals vrouwen.

Experience Day
De meeste vrouwen die bij Munsterhuis een auto kopen, gebruiken deze zowel privé als zakelijk. Het zijn klanten die met een heel ander oog kijken dan de gemiddelde man volgens Van de Belt ‘Zij letten veel meer op esthetiek, comfort en praktisch nut, terwijl mannen meer geïnteresseerd zijn in de techniek.’ Dat een auto snel optrekt of bepaalde functionaliteiten heeft, moeten vrouwen echt ervaren. ‘Daarom willen we in 2019 speciaal voor hen een Land RoverExperience Day organiseren. Nu gaan vrouwen wel vaak mee naar zo’n event maar zitten dan naast hun man. Wij willen dat ze zelf achter het stuur plaatsnemen.’

Babyblue
Sytske Kolkman had vroeger een goudkleurige XK8. 'Ik kreeg er steeds meer spijt van dat ik deze had verkocht. Samen met Munsterhuis ben ik toen op zoek gegaan naar een soortgelijke auto. De nieuwe eigenaar wilde mijn oude auto helaas niet niet meer kwijt. Voorwaarde bij het kopen van een andere XK8 was wel dat deze geen gangbare kleur als zwart, grijs of groen mocht hebben. Uiteindelijk vonden we een prachtig babyblauw exemplaar met ivoorkleurige bekleding. Omdat het een cabrio is, gebruik ik deze auto vooral voor de fun.' Normaal rijdt ze in een Range Rover Sport. Die is minder klassiek, zit veel hoger en is comfortabeler voor de langere afstanden. Want met een open dak rijd je meestal niet harder dan 110. Als ik de auto toch weer wat minder gebruik, gaat die onder een dekje, want ik ga hem niet meer verkopen.’

munsterhuis1

Extra's waarderen
Janet Hinderks had al bijna zeven jaar een Audi A3 en wilde een nieuwe kopen. 'Toen stond er bij de stoplichten een Range Rover naast ons en vroeg mijn man of ik die mooi vond. ‘Die is er ook in een cabrio,’ vertelde hij mij. Ik was meteen enthousiast en hij ontdekte dat er één te koop stond bij Munsterhuis. Toen we daar aankwamen, was ik eigenlijk meteen verkocht. De uitstraling, het mooie sportieve uiterlijk. Eerst dacht ik dat hij te groot voor me was. Lastig met parkeren, dacht ik, maar in de praktijk is hij maar iets groter dan de Audi. De vele extra opties vond ik eerst wel een beetje ‘over the top’. Er zitten veel dingen in die ik niet gebruik zoals een internetverbinding. Alleen de airbag, de stoelverwarming in de zomer en de parkeersensoren waren voor mij belangrijk. Die laatste had ik in de Audi niet. Toch ga ik die extra’s wel steeds meer waarderen.'

www.munsterhuis.nl

munsterhuis2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschreven op

Naar het overzicht

Onderscheidend vermogen

De Defender is iconisch. De compleet nieuw ontwikkelde karakter-SUV van Land Rover bouwt dus voort op een immens lange historie. Lang na... Lees meer »

Parkeer voortaan met een TIKKIE

Parkeren met een Tikkie, dat kan vanaf nu met Instapark. De nieuwe parkeerapp kan je direct gebruiken: je hoeft je niet te registreren en... Lees meer »

Utsikstpunt Volvo

De Zweedse term utsiktspunkt vertelt het verhaal van de Volvo XC40 Recharge treffend. Vertaal het als: toekomst, perspectief. Kansen ook.... Lees meer »

Ruilen 2.0

Koop een Polestar 1 in ruil voor kunst (alle vormen van kunst in overweging, inclusief schilderijen, sculpturen, fotografie, installaties... Lees meer »

Stille kracht

Zijn looks vertellen het verhaal bij de eerste kennismaking. Kenners herkennen direct het DNA van de vader aller Porsches – de 911 – maar... Lees meer »

King of the road

Jaguar, Land Rover en Range Rover: merken met historie en legendarische auto’s. Achter het stuur van de nieuwe I-PACE, Defender of Evoque,... Lees meer »

LAND ROVER DEFENDER P400E PLUG‑IN HYBRID EN DEFENDER 90 IN DE SHOWROOM

Land Rover breidt het aanbod van de Defender 110 verder uit met de P400e plug‑in hybride aandrijflijn. Tegelijkertijd start de levering... Lees meer »

De nieuwe 2020 mini COUNTRYMAN, Nu verkrijgbaar bij de dealer

DE NIEUWE MINI COUNTRYMAN, DE STOERE SUV VAN MINI De nieuwe MINI Countryman, de stoere SUV van MINI die ruimte en gebruiksgemak combineert... Lees meer »

Porsche eigenaren halen al 70 jaar hun nieuwe auto op bij de Porschefabriek in Stuttgart

Zeventig jaar geleden, op 26 mei 1950, startte Porsche een nieuw succesverhaal toen de eerste nieuwe Porsche bij de fabriek in Zuffenhausen... Lees meer »

Nieuwe Volvo XC40 Recharge T4 Plug-in hybrid compleet uitgerust

Volvo breidt zijn aanbod aan geëlektrificeerde Recharge-modellen uit met de Volvo XC40 Recharge T4 Plug-in hybrid. Deze nieuwe variant binnen... Lees meer »