De turbovrouwen van Munsterhuis

Met een klantenbestand waarin vrouwen steeds prominenter aanwezig zijn, richt Munsterhuis Exclusief zich met een speciale Ladies Land Rover Experience Dayin april 2019 specifiek op deze nieuwe groep. Autoliefhebbers die zich zowel zakelijk als privé de luxe gunnen van het rijden in een Jaguar of Land Rover.

Als specialist in exclusieve auto’s is Munsterhuis in Hengelo inmiddels een begrip in het oosten van het land. Met een garage die vanaf de jaren tachtig al merken als Jaguar en Ferrari verkoopt, is het een bedrijf dat gewend is zich te richten op de bovenkant van de markt. Daarom is het niet verbazingwekkend dat Rob van de Belt zich als nieuwesales manager meer wil gaan richten op unieke doelgroepen. Zoals vrouwen.

Experience Day
De meeste vrouwen die bij Munsterhuis een auto kopen, gebruiken deze zowel privé als zakelijk. Het zijn klanten die met een heel ander oog kijken dan de gemiddelde man volgens Van de Belt ‘Zij letten veel meer op esthetiek, comfort en praktisch nut, terwijl mannen meer geïnteresseerd zijn in de techniek.’ Dat een auto snel optrekt of bepaalde functionaliteiten heeft, moeten vrouwen echt ervaren. ‘Daarom willen we in 2019 speciaal voor hen een Land RoverExperience Day organiseren. Nu gaan vrouwen wel vaak mee naar zo’n event maar zitten dan naast hun man. Wij willen dat ze zelf achter het stuur plaatsnemen.’

Babyblue
Sytske Kolkman had vroeger een goudkleurige XK8. 'Ik kreeg er steeds meer spijt van dat ik deze had verkocht. Samen met Munsterhuis ben ik toen op zoek gegaan naar een soortgelijke auto. De nieuwe eigenaar wilde mijn oude auto helaas niet niet meer kwijt. Voorwaarde bij het kopen van een andere XK8 was wel dat deze geen gangbare kleur als zwart, grijs of groen mocht hebben. Uiteindelijk vonden we een prachtig babyblauw exemplaar met ivoorkleurige bekleding. Omdat het een cabrio is, gebruik ik deze auto vooral voor de fun.' Normaal rijdt ze in een Range Rover Sport. Die is minder klassiek, zit veel hoger en is comfortabeler voor de langere afstanden. Want met een open dak rijd je meestal niet harder dan 110. Als ik de auto toch weer wat minder gebruik, gaat die onder een dekje, want ik ga hem niet meer verkopen.’

munsterhuis1

Extra's waarderen
Janet Hinderks had al bijna zeven jaar een Audi A3 en wilde een nieuwe kopen. 'Toen stond er bij de stoplichten een Range Rover naast ons en vroeg mijn man of ik die mooi vond. ‘Die is er ook in een cabrio,’ vertelde hij mij. Ik was meteen enthousiast en hij ontdekte dat er één te koop stond bij Munsterhuis. Toen we daar aankwamen, was ik eigenlijk meteen verkocht. De uitstraling, het mooie sportieve uiterlijk. Eerst dacht ik dat hij te groot voor me was. Lastig met parkeren, dacht ik, maar in de praktijk is hij maar iets groter dan de Audi. De vele extra opties vond ik eerst wel een beetje ‘over the top’. Er zitten veel dingen in die ik niet gebruik zoals een internetverbinding. Alleen de airbag, de stoelverwarming in de zomer en de parkeersensoren waren voor mij belangrijk. Die laatste had ik in de Audi niet. Toch ga ik die extra’s wel steeds meer waarderen.'

www.munsterhuis.nl

munsterhuis2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar het overzicht

De turbovrouwen van Munsterhuis

Met een klantenbestand waarin vrouwen steeds prominenter aanwezig zijn, richt Munsterhuis Exclusief zich met een speciale Ladies Land Rover... Lees meer »

Van Mossel Jaguar Land Rover blij met Apeldoorn

Vorig jaar juli verhuisde Van Mossel Jaguar Land Rover van Enschede naar Apeldoorn. Praktisch alle personeelsleden gingen mee. Ze zijn volgens... Lees meer »

Nationale première nieuwe Alpine A110

Alpine pakt groots uit tijdens de 13e editie van het Concours d’Elégance Paleis Het Loo, dat dit jaar 1 en 2 juli wordt gehouden. Na de... Lees meer »

Land Rover introduceert SVO Design pack voor nieuwe en gebruikte Range Rover

Land Rover biedt Range Rover-eigenaren de mogelijkheid om hun luxueuze SUV extra te personaliseren met het nieuwe Design Pack, dat ontwikkeld... Lees meer »

Executive en V6 turbo-modellen in de Panamera-lijn

Porsche grijpt de autotentoonstelling van Los Angeles aan om nieuwe modellen binnen de Panamera range te presenteren: de Panamera Executive... Lees meer »

Lichtere motor voor Range Rover Sport

De Range Rover Sport is voor modeljaar 2017 leverbaar met de 2,0-liter viercilinder Ingenium-dieselmotor. Die zorgt voor een lager brandstofverbruik... Lees meer »

Vernieuwde VW Beetle

De Beetle is vernieuwd. Deze iconische Volkswagen biedt sportievere looks en nieuwe individualiseringsmogelijkheden. De vernieuwde Beetle... Lees meer »

Elegant, exquise en exclusief: Porsche Cayenne Platinum Edition

Porsche presenteert een nieuwe Platinum Edition van de Cayenne. Deze speciale uitvoering van de Cayenne Diesel en Cayenne S E-Hybrid is... Lees meer »

Onvervalst genieten

De nieuwe Ranger Rover Evoque Convertible is een cabrio voor alle seizoenen. Onvervalst genieten voor vier volwassenen. De lichtgewicht... Lees meer »

Rijdende reclame

De enorme glazen pui biedt een goed zicht op de Jaguars en Land Rovers die Knook Breda verkoopt. Een dealer die zich al bijna vijftig jaar... Lees meer »