Elegance is an attitude

Grenzeloos, dat is Ameya in Assen. Eigenaresse Jacqueline Barree presenteert een eigen stijl en mix van bekende en onbekende, duurzame merken voor vrouwen die werelds denken.

Jacqueline heeft jarenlange ervaring in de mode en runt Ameya vol overgave. ‘In de collecties die verkocht worden bij Ameya herken je mijn passie voor design, oog voor details en zie en voel je de mooiste kwaliteiten die met liefde zijn gemaakt. Ameya onderscheidt zich door de unieke combinatie van merken. Ik koop van bekende merken juist de items of kleuren die je niet overal zult zien en die combineer ik met minder bekende designers. Kleding, accessoires en schoenen zijn allemaal op elkaar afgestemd, ongeacht het merk. Daardoor ontstaan combinaties die mijn klanten verrassen en waar ze voor naar Assen komen. Niets voor niets is de slogan van Ameya ‘Elegance is an attitude’. De collectie is voor vrouwen van alle leeftijden die getriggerd willen worden door inspirerende items, die draagbaar zijn op ieder moment.’


GRENZELOOS
Inspiratie voor haar collectie doet Jacqueline op tijdens reizen en bezoeken aan modebeurzen in bijvoorbeeld Parijs, Milaan of Scandinavië. ‘Ik ben voortdurend op zoek naar vernieuwende merken. En ik kijk in het buitenland hoe mensen leven in de verschillende wijken van een stad, naar het eten, naar gebouwen. Maar ook de presentatie van het groente en fruit bij een lokale groenteboer in Italië kan mij prikkelen.’

INSPIRERENDE TWIST
De drive van Jacqueline is dat vrouwen zich nog sterker en zelfverzekerder voelen als ze na afloop van hun bezoek weer naar buiten lopen. ‘Het is mijn kracht om iemand zichzelf te kunnen laten zijn, maar toch een match met een inspirerende twist voor haar te maken waar ze zelf niet aan zou hebben gedacht. Een veelgehoorde opmerking is dan ook: deze combinatie had ik zelf nooit gemaakt, of ik wist niet dat dit zo mooi bij elkaar zou staan.’

KLEUR
Deze zomer speelt kleur een rol, met name koraal, geel- en groentinten, vertelt Jacqueline. ‘Er zijn uiteenlopende ideeën over het gebruik van kleur, maar het leuke en verrassende is, dat mensen die normaliter voor aardse tinten gaan, veel kunnen combineren met andere tinten dan ze misschien van te voren voor ogen hadden. Het is net hoe je de combinatie maakt en welke tint je kiest van een bepaalde kleur. Door goed te luisteren zoek ik bijzondere stukken bij elkaar die een aanvulling kunnen zijn op je bestaande garderobe, waardoor je eindeloos kan gaan combineren en een hele nieuwe kledingkeuze krijgt.’

EERLIJKE MATERIALEN
Alles wat Jacqueline in de winkel verkoopt, ook de accessoires, is eerlijk gemaakt van pure materialen. ‘Ik weet waar het vandaan komt en hoe het wordt geproduceerd. Het is kleding met een verhaal en dat zie je terug in de prachtige kwaliteiten. Dit zijn stuk voor stuk aankopen waar je grenzeloos plezier van zult hebben.’

KRUISSTRAAT 2 • ASSENT 06 21325359 • WWW. AMEYA-ASSEN.NL

Geschreven op

Naar het overzicht

Elegance is an attitude

Grenzeloos, dat is Ameya in Assen. Eigenaresse Jacqueline Barree presenteert een eigen stijl en mix van bekende en onbekende, duurzame merken... Lees meer »

Ode aan De Stijl

Geïnspireerd door Nederland, en in het bijzonder door kunstbeweging De Stijl, bundelden schoenenontwerper Amber Ambrose Aurèle en modeontwerper... Lees meer »

DRESSING UP: HET MAG WEER

De lockdown is voorbij. Mag die joggingbroek dan - eindelijk - uit? Absoluut, zegt Marco van Hall van Mull Castricum. ‘We gaan van ‘dressing... Lees meer »

Mode pagina's vrouwen

Tijd om de wereld opnieuw te ontdekken! De voorjaarscollecties zien er een stuk luchtiger, nostalgischer en feestelijker uit dan de afgelopen... Lees meer »

De vijf vieren

Soms kijkt ze om zich heen en vindt ze het nog steeds onwerkelijk dat het allemaal van haar is. Vijf jaar geleden nam ze samen met haar... Lees meer »

Mannen mode

We gaan weer terug naar het normale leven en dat is aan alles voelbaar. Dit voorjaar hebben we meer dan ooit behoefte aan een veelzijdige... Lees meer »

Great Britain

Voor liefhebbers van hoogwaardige Britse automerken is Klaas & Terlouw in Enter een befaamd adres. Hun gesoigneerde vestiging aan de snelweg... Lees meer »

12,5-jarig jubileum

Dit seizoen heeft voor de winkel en het team een bijzondere start gehad. Na een aantal woelige jaren door de coronacrisis konden we vieren... Lees meer »

Oceaanblauw

Geen wolkje aan de lucht en de zee of zwembad op loopafstand voor een frisse duik. Zomerjurk, bikini, oorbellen en ogen: alles in blauw.... Lees meer »

In de spotlight

Het bruist bij Niek Jansen Mode in Didam. Letterlijk, omdat de champagne altijd koud staat, maar ook vanwege de vele evenementen die de... Lees meer »