Elegance is an attitude

Grenzeloos, dat is Ameya in Assen. Eigenaresse Jacqueline Barree presenteert een eigen stijl en mix van bekende en onbekende, duurzame merken voor vrouwen die werelds denken.

Jacqueline heeft jarenlange ervaring in de mode en runt Ameya vol overgave. ‘In de collecties die verkocht worden bij Ameya herken je mijn passie voor design, oog voor details en zie en voel je de mooiste kwaliteiten die met liefde zijn gemaakt. Ameya onderscheidt zich door de unieke combinatie van merken. Ik koop van bekende merken juist de items of kleuren die je niet overal zult zien en die combineer ik met minder bekende designers. Kleding, accessoires en schoenen zijn allemaal op elkaar afgestemd, ongeacht het merk. Daardoor ontstaan combinaties die mijn klanten verrassen en waar ze voor naar Assen komen. Niets voor niets is de slogan van Ameya ‘Elegance is an attitude’. De collectie is voor vrouwen van alle leeftijden die getriggerd willen worden door inspirerende items, die draagbaar zijn op ieder moment.’


GRENZELOOS
Inspiratie voor haar collectie doet Jacqueline op tijdens reizen en bezoeken aan modebeurzen in bijvoorbeeld Parijs, Milaan of Scandinavië. ‘Ik ben voortdurend op zoek naar vernieuwende merken. En ik kijk in het buitenland hoe mensen leven in de verschillende wijken van een stad, naar het eten, naar gebouwen. Maar ook de presentatie van het groente en fruit bij een lokale groenteboer in Italië kan mij prikkelen.’

INSPIRERENDE TWIST
De drive van Jacqueline is dat vrouwen zich nog sterker en zelfverzekerder voelen als ze na afloop van hun bezoek weer naar buiten lopen. ‘Het is mijn kracht om iemand zichzelf te kunnen laten zijn, maar toch een match met een inspirerende twist voor haar te maken waar ze zelf niet aan zou hebben gedacht. Een veelgehoorde opmerking is dan ook: deze combinatie had ik zelf nooit gemaakt, of ik wist niet dat dit zo mooi bij elkaar zou staan.’

KLEUR
Deze zomer speelt kleur een rol, met name koraal, geel- en groentinten, vertelt Jacqueline. ‘Er zijn uiteenlopende ideeën over het gebruik van kleur, maar het leuke en verrassende is, dat mensen die normaliter voor aardse tinten gaan, veel kunnen combineren met andere tinten dan ze misschien van te voren voor ogen hadden. Het is net hoe je de combinatie maakt en welke tint je kiest van een bepaalde kleur. Door goed te luisteren zoek ik bijzondere stukken bij elkaar die een aanvulling kunnen zijn op je bestaande garderobe, waardoor je eindeloos kan gaan combineren en een hele nieuwe kledingkeuze krijgt.’

EERLIJKE MATERIALEN
Alles wat Jacqueline in de winkel verkoopt, ook de accessoires, is eerlijk gemaakt van pure materialen. ‘Ik weet waar het vandaan komt en hoe het wordt geproduceerd. Het is kleding met een verhaal en dat zie je terug in de prachtige kwaliteiten. Dit zijn stuk voor stuk aankopen waar je grenzeloos plezier van zult hebben.’

KRUISSTRAAT 2 • ASSENT 06 21325359 • WWW. AMEYA-ASSEN.NL

Geschreven op

Naar het overzicht

Oneindig combineren

Voor hoogstaand en chique shopplezier is de charmante Verwersstraat in het oude centrum van ’s-Hertogenbosch the place to be. In het imposante... Lees meer »

Winkelbeleving voor mannen

In het iconische bankgebouw op de hoek van de Alkmaarse Laat en Koorstraat is herenmodewinkel ICONIC gevestigd. Stap binnen, ervaar de ontspannen... Lees meer »

Splash of colour

Frisse prints, felle kleuren en retro-invloeden: de lente-zomercollecties voor mannen kenmerken zich door een relaxte atmosfeer. Dit komt... Lees meer »

Shocking pink

En toen was daar ineens shocking pink! Een kleur die modeontwerper Elsa Schiaparelli in 1937 in Parijs introduceerde en die anno 2022 nog... Lees meer »

Maatwerk & experiment

In een wereld vol massaproductie richt modeontwerper Rosalie Key zich bewust op het tegenovergestelde: maatwerk. Vanuit haar Rotterdamse... Lees meer »

Feniks uit de as

Modehuis Boersma herrijst als een feniks uit de as. Het is te bizar voor woorden: Birgit Boersma en haar man Arjan Maat kreeg op 1 augustus... Lees meer »

Meesterlijk zwart

Zwart. Het was de favoriete kleur van de Spaanse couturier Cristóbal Balenciaga. Een kleur waarin zijn sculpturale en complexe vormentaal... Lees meer »

Beken kleur

Dé trend van dit moment? Jezelf (durven) laten zien, zegt Marco van Hall van Mull Castricum. ‘We mogen en willen onszelf weer meer laten... Lees meer »

Outfits met impact

Prachtige stoffen, geraffineerde breisels, mooie warme kleuren; dit winterseizoen laat She’s Different in Rijssen je weer verbazen met een... Lees meer »

Mix it up

Stijlvol en comfortabel gaan hand in hand in herfst-wintercollecties voor mannen. Een grote trend is het combineren van verschillende stijlen... Lees meer »