Alles voor je ski-outfit

Sportpaviljoen Borne is met labels als Bogner, Goldbergh, Sportalm en Toni Sailer al jaren een waar mekka voor liefhebbers van luxe wintersportmerken.

Met het nieuwe revolutionaire bootfitting system ‘Fischer Next’ heeft eigenaar Kim Bakker ook nog eens een primeur in huis gehaald. Binnen twintig minuten maken ze elke skischoen perfect passend. Het is niet de enige vernieuwing bij de Twentse wintersportspecialist, want deze voorziet de klanten ook met de verrassend trendy casual merken als Parajumpers, Napapijri, Superdry en Poivre Blanc voor kinderen.

Begrip in de regio
Het is krap een jaar geleden dat Kim Bakker, ondersteund door zijn vriendin Annemieke Jansen het stokje overnam van Rob Pijper en Marion Veldkamp. Onder hun leiding werd Sportpaviljoen Borne het afgelopen decennium een begrip in de regio op het gebied van wintersport. Met name het exclusieve merkenpakket was volgens Kim Bakker de belangrijkste reden voor de overname. 

‘Voordat dit avontuur op mijn pad kwam heb ik twaalf jaar lang een kleinere sportzaak gehad waar er velen van zijn. Het is moeilijk om je te onderscheiden in de markt. De locatie Borne, waar de exclusieve modezaak Leurink voor een groot deel zorgt voor het luxe imago van het dorp, is dit wel mogelijk. Met onze skikleding uit het hoge segment trekken we veel klanten die iets bijzonders willen dat niet op elke hoek van de straat te koop is.    

Trendy

Het idee dat hij het runnen van zijn vorige zaak kon combineren met de exploitatie van het Sportpaviljoen in Borne, liet hij binnen een half jaar al varen. Hij koos voor het Sportpaviljoen en verkocht zijn andere winkel. Heel logisch, want de mogelijkheden aan de Grotestraat zijn bijna onbeperkt. ‘Dit jaar al gaan we ons assortiment flink uitbreiden met de anoraks van Napapijri, de sportcollectie van Lyle en Scott, het wintersportassortiment vam Superdry. Tevens wordt de ski-afdeling compleet vernieuwd.’

Terwijl op het scherm achter de kassa wintersporters zich van besneeuwde hellingen naar beneden storten, heerst achter in de winkel aan de grote tafel een haast serene rust. Klanten kunnen hier boeken van tennishelden als Agassi lezen en hebben uitzicht op de speciale afdeling waar skischoenen met het nieuwe bootfittingsysteem op maat worden ‘gesmolten’.  

Sportbeleving
Wat ook opvalt in de winkel is de verrassende inrichting met bankjes die rechtstreeks afkomstig lijken uit kleedkamers van de sporthal. Aan de haakjes hangen trendy hockeyrugzakjes in verschillende kleuren. Het is de perfecte plek voor jongeren om hun hockey- of voetbalschoenen aan te passen. ‘Omdat ook teamsporten voor ons belangrijk zijn, gaan we dit jaar de winkel al uitbreiden, door er een deel van ons magazijn bij te betrekken. Het wintersportseizoen loopt van half oktober tot en met maart, maar het is niet de bedoeling dat de andere sporten in die periode ondersneeuwen. Die zijn voor ons even belangrijk.’

--------------------------------------------------------------------

Samen sterk

Sinds vorig jaar augustus runt Kim Bakker Sportpaviljoen Borne met zijn compagnon Erik Kienhuis. Kim was op dat moment eigenaar van Sportpoint Bakker in Glanerbrug, terwijl Erik vooral bekend is als de wintersportspecialist uit Denekamp. Al vanaf het begin is besloten dat Kim Bakker samen met zijn vriendin Annemiek Jansen het gezicht van de zaak in Borne zou worden. Erik houdt zich op de achtergrond bezig met de administratieve kant van de winkel, omdat hij daarnaast ook zijn eigen wintersportzaak blijft runnen. Kijk voor meer informatie op www.sportpaviljoenborne.nl

 

Naar het overzicht